DR’s mål for login på DRTV er nået – og lidt til – selvom én sidste teknisk detalje endnu mangler.
DRTV har rundet en milepæl: Tre millioner danskere har nu oprettet et login til platformen. Det svarer til cirka én bruger per husstand – og dermed har DR nået ét af de vigtigste mål for deres nye login-strategi.
”Vi er enormt tilfredse. Vi rullede login-kravet ud på iOS-styresystemerne i forrige uge, og i øjeblikket bliver der i gennemsnit oprettet 3.000 nye brugere om dagen,” fortæller Agnethe Pontoppidan Sasaki, chef for publicering på DRTV til MedieWatch.
Det er ikke noget, der bare står stille. Hver gang login-kravet rulles ud til en ny platform – eller når der kommer en stærk indholdsbølge – stiger antallet af oprettelser. Og den sidste tekniske hurdle, HbbTV, står til at blive klaret snarligt.
Mission: Dækning
Siden sensommeren 2023 har det været muligt at oprette login, men fra september 2024 blev det gradvist gjort obligatorisk, ét system ad gangen. Undervejs har ét tal haft særlig bevågenhed: dækningsgraden.
”Det er vores dækningsgrad, vi går til eksamen på, og den er ikke blevet påvirket negativt. Vi taber ikke danskerne,” understreger Pontoppidan Sasaki overfor MediaWatch.
Og tallene bakker op: I årets første ti uger har DRTV ifølge egne data været i kontakt med 41,3 procent af danskerne på ugentlig basis – en stigning på 1,1 procentpoint i forhold til samme periode sidste år.
Når login giver indsigt
Men hvorfor overhovedet indføre login? For DR handler det ikke bare om at kende sit publikum, men om at kunne tilbyde dem noget, der passer bedre til deres medievaner.
”Den første læring, vi allerede nu kan trække ud, er, at ingen bruger DRTV ens,” siger hun.
Det nye login gør det muligt at tilbyde personlige anbefalinger, sening på tværs af enheder, oprettelse af børneprofiler og meget andet. Det handler dog ikke om at fange brugerne i algoritmiske bobler.
”Den øverste del af forsiden på DRTV er ens for alle, så du altid bliver præsenteret for dagens væsentligste indhold. Det personligt relevante er et ekstra lag, vi tilfører,” forklarer hun overfor MediaWatch.
Og hvis man har brug for en uge med haveprogrammer og varm te? Bare rolig.
”Ligger du med influenza i en uge og vælger at bingewatche haveprogrammer, så kommer du faktisk helt til bunds i det tilgængelige katalog over haveprogrammer på DRTV,” tilføjer hun med et grin.
Indhold med lang levetid
Med login-data håber DR også at kunne få øje på de mere stille eksistenser i kataloget – programmerne, der måske ikke brager igennem, men som har værdi for mindre, men vigtige målgrupper.
”Vi er slet ikke i tvivl om de store trækplastre. Anders Aggers Indenfor-programmer trækker virkelig mange visninger. Og vi kan også se, at f.eks. hans seneste programmer om Sikringen har gen-aktiveret DRTV’s bagkatalog om psykiatrien,” fortæller Pontoppidan Sasaki.
Men interessen stopper ikke der:
”Vi har også brug for at se, hvilke titler der lever et stille, men langt liv. Altså de titler, der betyder meget for en ellers svært tilgængelig målgruppe.”
Mere værdi – til den enkelte
DRTV skal fortsat være en platform, hvor både de ofte og sjældent besøgende føler sig hjemme – og kan finde det, de har brug for.
”Nogle vil gerne bookmarke indhold, andre er glade for at kunne oprette børneprofiler – eller tage DRTV med til udlandet. Alt det kan vi tilbyde i dag, samtidig med at kataloget automatisk åbner sig op for den enkelte med det, de er forelskede i lige nu,” slutter hun overfor MediaWatch.