Vi har testet det nye OnePlus Watch 3, der kommer med imponerende batteritid, smukt design og en virkelig god Google Wear funktionalitet.
Er du Android bruger, og er du på jagt efter et smartwatch som gerne må være elegant og have en god batteritid, så skal du læse med her. Vi har teste OnePlus Watch 3, der lover op til 5 dages batteritid og nyeste Android Wear.
Læs hvad vi synes om det nye smartwatch fra OnePlus.

Udpakning og Design
OnePlus Watch 3 kommer i en æske, der udover uret indeholder en lille opladerbrik og et USB-A til USB-C oplader kabel, der understøtter VOOC opladning, hvis du har en oplader der understøtter det.
Designet på uret er super elegant. Selve huset kommer i enten mørkt eller sølv stål og titanium. Den 1,5” LTPO skærm er beskyttet af er Sapphire krystalglas, og OnePlus fortæller at uret har klaret en MIL-STD-810H certificering, som viser at det skulle være ekstremt holdbart. OnePlus Watch 3 har en IP68, en 5ATM og som tidligere nævnt MIL-STD-810H certificeringer, så der er ingen tvivl om at du med OnePlus Watch 3 får et ur der er bygget til at blive brugt.
Uret er ikke det mindste smartwatch på markedet, og det fylder hele 47,6 mm i radius, og 11,75 mm i tykkelse. Uret vejer 49,7 gram uden rem og 81 gram med rem.
I toppen af højre side har du OnePlus roterende krone. Kronen har et tilspidset design med en pyramidemønstret tekstur, der kombinerer elegance med ergonomisk præcision for at sikre mere præcis kontrol. Og nederst i højre side har du en stor funktionsknap, som også bruges til at betjene uret.
I bunden er der flere forskellige sensorer som kan måle ECG, temperatur, hjerteslag og puls. Der er naturligvis også skridttæller indbygget.
Der er både mikrofon og højttaler i uret, så du kan tale med Google Assistant, og få svar uden at skulle have din telefon op af lommen.
Inde i uret finder du hele to chipsets for at optimere ydeevne og batteriforbrug. Snapdragon W5 håndterer de krævende opgaver under WearOS 5, mens det opdaterede BES 2800-chipset sørger for effektiv drift når uret er i idle. BES 2800-chipsettet kører RTOS (real-time operating system) og tager sig af de bagvedliggende funktioner.

OnePlus Watch 3 kommer i to farve-modeller – Obsidian Titanium som er et mørkt titanium design, og Emerald Titanium som er et lyst titanium design. Modellen vi testede var den lyse, og jeg tror personligt ville jeg nok have valgt den mørke model, hvis jeg skulle købe det selv.
Remmen der følger med er en oliviengrøn gummirem, og her en lille anke. Jeg ville ønske man kunne få det som standard med enten stål- eller læderrem, for det er synd at et så elegant ur, har en så billig udseende rem. Remmene kan gudskelov let skiftes, men jeg kan ikke kunne se om de er kompatible med remme til tidligere OnePlus Watch modeller, men det kunne godt se sådan ud. Men ellers er de kompatible med mange 3. part remme.
OnePlus Watch 3 er kompatibelt med Android Wear, men bruger sin egen app som OnePlus kalder Ohealth. Den vender vi tilbage til senere i testen.
Designet er klart godkendt. Jeg er vild med OnePlus Watch 3’s design, og kunne sagtens se mig selv går rundt med det ur til dagligt.

Virkelig god skærm
Den 1,5” store LTPO skærm, kan gå helt ned til 1Hz opdateringshastighed. Dette optimerer batteriforbruget. Skærmen har en opløsning på 466 x 466 pixels, og på lysstyrke siden kan den nå helt op til 2.200 nits, men det vil være sjældent at den når den lysstyrke, men uanset så har den rigeligt med lys til at du kan se hvad der sker på skærmen uanset hvor meget sollys du har.
Skærmen understøtter de swipe-funktioner man kender fra andre Android Wear smartwatches. Swiper man ned har man en masse indstillinger. Swiper man op har man sine notifikationer, og swiper man til venstre har man sine forskellige funktionsskærme med f.eks. sundhed og kalender. I stedet for at swipe op eller ned, kan man også bare dreje på kronen hvis man vil se notifikationer eller indstillinger.
Jeg har valgt at OnePlus Watch skal have altid tændt skærm, og det er klart det påvirker urets batteritid, men hvis jeg har et ur på armen vil jeg gerne have at jeg altid kan se klokken uden at skulle svinge armen for at tænde skærmen. Du kan sætte en “sluk timer”, hvor uret så slukker skærmen, så efter 23 frem til kl. 6 om morgenen slukkede uret selv skærmen.

OnePlus Health app har et væld af urskiver du kan vælge, og er det ikke nok, så kan du også købe andre urskiver på Google Play store. Jeg valgte en som OnePlus kalder Meteoritter, og den understøtter visning af dag, dato, batteri og skridt og kalorieforbrænding. Men med de mange forskellige urskiver er jeg sikker på at nærmest alle kan finde en urskive der passer til deres personlige smag.
Skærmen er godkendt

Masser af helbreds- og aktivitetsfunktioner
OnePlus Watch 3 har virkeligt satset hårdt på sundhed med det nye ur. OnePlus har etableret et sundhedslaboratorie, hvor man forsker i sundhed, søvn og sport. Og det er også de funktioner man finder i OnePlus Watch 3.
OnePlus Watch 3 kommer med EKG support i nogle lande, og som betatester havde jeg ECG på mit ur, men om det kommer til alle danskere fra dag #1, men med det TDC SIM kort jeg havde i mit ur, så var der EKG understøttelse, så det ville undre mig om ikke alle fik det.

Oven I det kan man måle temperaturen. Dette sker normalt under søvn, så den bruger nogle dage på at samle normen ind, inden du får sundhedsinformation omkring din søvn.
Så er der en 8-kanals optisk hjerterytme monitor, og en 16-kanals puls/oximeter sensor. Udover det er der et væld af træninger som du kan bruge uanset om du løber, går, cykler, svømmer, spiller tennis, badminton, bjergbestigning og mange andre øvelser, så jeg er sikker på at uanset hvad du træner, så er der en form for måling tilgængelig for dig. Der er over 100 forskellige træninger at måle på.
Skridttælleren virker OK præcis. Det skal siges at jeg blot har sammenlignet den med mit Apple Watch Ultra, og de var tætte på hinanden. Søvnmåleren er til gengæld blevet meget bedre end den var på OnePlus Watch 2, så der kunne jeg se at den lå tæt på min Withings søvnmåler som jeg har under min hovedpude.
En virkelig smart feature er OnePlus’s 60-sekunds sundhedscheck. Uret kan evaluere syv sundhedsindikatorer: puls, EKG, ilt-niveauer i blodet, mentalt velvære, håndledstemperatur, søvnkvalitet og vaskulær alder. Ud fra ens højde, alder og vægt fortæller Ohealth app’en så hvordan din sundhedstilstand er. OnePlus understreger dog at har man det ikke godt, så skal man søge læge, og ikke alene stole på hvad ens ur fortæller en.
Når det gælder træninger, hvor man gerne vil spore hvor man har løbet eller gået, så har OnePlus Watch 3 fået enny cirkulært polariseret GPS antenne, som forbedrer dets evne til at modtage signaler fra flere retninger. Ud over den dobbeltfrekvente GPS, der kan modtage både L1- og L5 satellitsignaler, er OnePlus Watch 3 også udstyret med Broadcom SYN4778-chip, der fremskynder satellitsøgning, og reducerer samtidig strømforbruget med over 50 % når GPS er slået til.
Af et ur til omkring 2.500,- synes jeg man får mange gode træninger og sunhedsfunktioner til rådighed. Ohealth app og ur er i den sammenhæng ganske godt med, sammenligner man med Samsung Galaxy og Apple Watch. Om det kan måle sig med mere professionelle ure fra f.eks. Garmin skal jeg ikke kunne svare på.

Batteritid – op til 5 dage, men 2-3 er mere realistiskt.
OnePlus Watch 3 er udstyret med det samme avancerede OnePlus Silicon NanoStack-batteri som OnePlus 13. Det gør at batteriets energitæthed blevet væsentligt forbedret. Batterikapaciteten på OnePlus Watch 3 er blevet øget til 631mAh sammenlignet med 500mAh i den forrige generation.
OnePlus Watch tilbyder op til 5 dages batteritid, og jeg er sikker på at de fleste vil ramme omkring 4 dage, hvis de lader skærmen være slukket, indtil de løfter håndleddet.

Som tidligere skrevet så vil jeg gerne se mit ur hele dagen, og selvom det går ned til 1Hz med dæmpet skærm, så lå min batteritid på omkring 2-3 dage, og for mig er det ganske fint. Og da OnePlus understøtter VOOC opladning, tager det ikke længe at oplade uret til 100% igen. Desværre understøtter det ikke Qi, så du kan ikke sjatlade det med din smartphone, da det kræver den specielle opladningsbrik som kun passer til det ur. Med VOOC kan du i øvrigt på 10 minutter lade uret op til en hel dags brug.
Selvom jeg ikke selv kunne ramme de 5 dage, er jeg stadig meget imponeret over batteritiden i OnePlus Watch 3.

Software: WearOS 5.0 – Virker virkeligt godt
Jeg kan faktisk godt lide den software, der er er på Pixel Watch 3. Den er let at bruge, og de forskellige navigationsbevægelser du kan lave, er hurtigt lært. Jeg kan også godt lide de forskellige urskiver og Widgets der er til uret.
Notifikationerne virker virkeligt godt, og du får vist billeder fra dine overvågningskameraer når man får notifikationer. Jeg har selv Arlo og det er 100% integreret med uret, så man hurtigt ved hvem der går rundt i ens indkørsel osv.
Oven i det kan du styre både musik og bruge uret som fjernbetjening til f.eks Google TV. Og så har du naturligvis adgang til Google Assistant på uret, der høfligt svarer på de fleste af dine spørgsmål.
Jeg er vild med at OnePlus Watch 13 har en indbygget lufttryksmåler, så man kan få lufttrykket i hPa i samme app som man ser sin højde. Jeg testede også telefonopkald fra uret, og også det fungerede ganske udemærket.
WearOS 5.0 er en ganske fin oplevelse.

Konklusion – OnePlus Watch 3 er virkelig et godt smartwatch
Jeg er begejstret for OnePlus Watch 3. Jeg synes du får et lækkert og tidsløst design, og masser af træning- og sunhedsfunktionalitet i et ur til 2.499,-
Jeg vil så sige, at jeg ikke tror at så mange kvinder vil vælge dette ur, da det er meget stort, men hvis man er til et maskulint ur, så er OnePlus Watch 3 virkeligt værd at kigge nærmere på.
Men OnePlus har endnu en vinder, og uanset om du har en OnePlus eller en anden Android mobil, bør du overveje OnePlus Watch 3.

Priser og levering
OnePlus Watch 3 lander i butikkerne den 25. februar, men kan allerede forudbestilles fra den 18. februar hos Proshop og Bilka til en introduktionspris på 2.499 DKK OnePlus Watch 3 fås i farverne Emerald Titanium og Obsidian Titanium og forhandles hos Proshop, Bilka og Elgiganten. Efter forudbestillingsperioden bliver den vejledende pris 2.699 DKK, når salget officielt starter den 25. februar.