Forside * Featured

Test: Steelseries Arctis Gamebuds

-

Steelseries har lavet et sæt in-ears henvendt til gameren, men de kan faktisk det meste. Vi har testet.

Da jeg så offentliggørelsen af Arctis Gamebuds blev jeg nysgerrig, for jeg synes Steelseries står for virkelig god lyd. Da jeg selv både har et sæt Arctis Nova Wireless samt Arctis 7P+ wireless over ears, var det interessant at teste om Arctis Gamebuds, der er in ears, kan hamle op dem.

Annonce:

Før vi kommer til lyden, tager vi lige et kig på høretelefonerne, etuiet de opbevares i og hvad naturligvis, hvad der følger med. Udover etui og høretelefoner, får man ekstra dubber til høretelefonerne, en usb a-usb c adapter, et usb-c kabel, samt en dongle.

Foto: recordere.dk

Etuiet, der kommer i sort eller hvid, er nogenlunde på størrelse med Sonys Pulse Explore in-ears. Den er dermed lidt større end f.eks etuiet til et par AirPods. Årsagen er, at Steelseries har gjort plads til den dongle, der skal i enten PS5, Xbox, PC eller lignende, hvis du vil have 2.4 Ghz tabsfri forbindelse. Jeg ved ikke med jer, men jeg har ofte oplevet enten at miste dongler, eller stå med dongles jeg ikke aner hvortil passer. Her kan det undgåes og det er rart, bl.a. hvis du planlægger, at tage hørebøfferne med på farten.

Etuiet er lavet i plastik og hvor bunden føles fin og robust, så er jeg ikke så begejstret for låget. Det er tyndt, knirker lidt og jeg er nervøs for at det vil revne, hvis man taber etuiet og det lander uheldigt.

Selve ørepropperne derimod følges til gengæld som rigtig god kvalitet, de “snapper” selv fast i etuiet og bliver der, selvom man vender det på hovedet og ryster med låget åbent. I etuiet får du op til 40 timers batteritid, hvor ørepropperne kan give op mod 10 timer før de skal lades. Etuiet lader via USB-C eller trådløst.

Høretelefonerne er lette og føles behagelige i øret. De presser ikke på siderne af ørerne, som jeg har oplevet nogle in-ears gøre. Jeg har derfor ikke haft udfordringer med at have dem i ørerne flere timer ad gangen. Grundet den trekantede facon er pasformen god, men det har også betydet, at jeg har fumlet lidt med at få dem vendt korrekt. Efter lidt tilvænning, er det dog blevet lettere at placere dem.

Foto: recordere.dk

Selvom Arctis gamebuds er lavet med henblik på gaming, hvor man sidder stille, så har jeg uden problemer også brugt dem på gåture. Dertil sidder de rigtig fint. Jeg vil skyde på, at man også kan løbe med dem uden problemer, men dette er ikke testet.

Høretelefonerne har hver en enkelt knap, som fylder det meste af fladen der stikker ud når du dem på. Det har den ulempe, at man kan opleve, at komme til at trykke på knapperne når høretelefonerne sættes i øret. Det betyder, at der skiftes mellem 2.4 Ghz og Bluetooth mode, hvilket bekendtgøres med en kvindestemme. Det er dog et mindre problem synes jeg og opvejes til gengæld af, at det er let at justere lyden under gaming, hvor man ikke har tid til at sidde og fifle efter flere knapper. Da der kun er den ene knap, har jeg været nødt til at have en del af den æske, Gamebuds kom i, liggende, da betjeningen står beskrevet her.

Du kan ikke bruge Arctis Gamebuds til gaming og telefon samtidig, da de kun kan være tilsluttet til en enhed ad gangen.

Lyden

Og så til det der må siges at være vigtigst, lyden. Her må jeg bare sige at Arctis Gamebuds virkelig imponerer. Og det både til gaming eller lytning af musik.

På spilsiden, ligger lyden meget tæt op ad den jeg kender fra mine Steelseries over-ears, nævnt tidligere i artiklen. Det er jeg voldsomt imponeret over. Især er jeg blæst bagover, af, hvor meget bund de formår at skabe på eksplosioner og lignende, men også, at de øvrige lyde stadig giver et så bredt lydbillede som de gør.

Efter at have opsat 360 graders lyd på PS5, foretrækker jeg faktisk Gamebuds til spil som bl.a. Black ops 6, da jeg synes det er lettere at fornemme, hvorfra folk kommer, end det er med de over ears jeg har prøvet hidtil. Det havde jeg bestemt ikke forventet. Den indbyggede mikrofon leverer ligeledes fint i betragtning af, at gamebuds jo ikke har en mikrofon man kan trække ned foran munden. Ved telefonsamtaler kunne der ikke høres forskel på når man talte direkte i telefonen, eller benyttede Gamebuds. Flot!

Foto: recordere.dk

Som høretelefoner til musik kan Arctis Gamebuds også være med. Her sammenlignede jeg med mine B&O Beoplay EX in ears. Når det kom til klassisk musik, pop og lignende, så var B&O lige en tand skarpere, men ved musik med pumpende beats, ja der var Arctis Gamebuds fuldt ud med. Og her er det altså vigtigt at huske, at Beoplay EX koster 3 gange så meget.

Arctis Gamebuds kommer også med ANC (active noise cancelling). Jeg slog dog ret hurtigt denne funktion fra, da jeg ikke kunne mærke den helt store forskel på ANC on eller off. En smule sus fra omgivelser blev sorteret fra, men det var ikke meget og slet ikke nok, til at jeg ville bruge den ekstra strøm det trækker, at have ANC slået til. Jeg slog også funktionen, hvor ørepropperne selv opfanger om de er i øret, og dermed stopper musikken fra, da det føltes en kende for ustabilt. Jeg oplevede ind i mellem at musikken stoppede, hvis jeg f.eks gik rundt med en øreprop i øret og den anden i hånden.

Foto: recordere.dk

Glimrende companion app

Steelseries har lavet en app, hvortil de fleste af deres nyere headsets kan tilsluttes. I appen kan du, udover at skifte mellem bluetooth og 2.4Ghz mode, også vælge mellem 179 forskellige lydindstillinger, målrettet de mest gængse spil på markedet. Vil du selv fifle med lyden er det lidt skuffende, at det ikke kan ske i appen, men skal gøres på en computer, hvorefter du skal downloade i appen.

Det gør, i hvert fald for mit vedkommende, at jeg ikke gider bruge tid på det. Det gør nu heller ikke så meget, da den lyd man kan vælge i appen, er fremragende i sig selv. Jeg har virkelig intet ønske om at ændre noget som helst på lydsiden. Jeg håber dog, at Steelseries vil fortsætte med at opdatere lydindstillingerne til kommende spil, så det ikke ender med, kun at være gamle spil som ligger i appen.

Foto: recordere.dk

Konklusion

Arctis Gamebuds er blandt de bedste in ear høretelefoner jeg har prøvet til gaming indtil nu. De sidder virkelig godt i ørerne og de leverer en fremragende lydoplevelse. Der er tydelig og bred lyd og øretelefonernes 360 graders lyd overgår mine forventninger. De er derudover lette at betjene og batteritiden er god. Etuiet kan lade trådløst, hvilket er rart og det er fedt, at der er plads til donglen i selve etuiet. Og så kommer Arctis Gamebuds med en glimrende app, der lader dig vælge mellem lydindstillinger de fleste spil.

Steelseries Arcis Gamebuds
Konklusion
Arctis Gamebuds er blandt de bedste in ear høretelefoner jeg har prøvet til gaming indtil nu. De sidder virkelig godt i ørerne og de leverer en fremragende lydoplevelse.
Plus
Sidder godt i ørene
Lette at betjene
Trådløs opladning i etui
Minus
4.5
Karakter

Låget på etuiet er til den tyndbenede side og føles ikke så lækker som resten af pakken. ANC er heller ikke noget at råbe hurra for. Dette afholder os fra at give den højeste karakter, men ændrer ikke på, at SteelSeries Arctis Gamebuds er et fremragende sæt in-ears som uden problemer kan bruges både til gaming, musik og telefonsamtaler, til en ganske fornuftig pris.

Karakter: 4,5 af 5 stjerner

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.