Forside * Featured

TEST: SecretLab MAGNUS Pro XL – Er det det bedste bord til gamere?

-

Er du på udkig efter et bord, der både kan bruges til gamins og som hjemmearbejdsplads, så læs med her. Vi har testet SecretLab MAGNUS Pro XL.

Tidligere i år testede vi SecretLab TITAN Evo XL, som er en gamerstol, og nu er tiden kommet til at vi skal teste SecretLabs topmodel af hæve/sænkebord, der heder MAGNUS Pro XL.

Jeg har tidligere selv haft et MAGNUS metalbord, da det blev introduceret (uden hæve/sænke funktion), men med den nyere model kan du nu få et bord på hele 177 cm bredde og 80 cm dybde. Bordet kan hæves og sænkes fra 65 cm til 125 cm med høj nøjagtighed. Bordet kan bære helt op til 120 kg., så der er plads til selv de tungeste skærme og computere.

Annonce:

Vi har testet det nye MAGNUS Pro XL, som også fås uden XL og så måler 150 x 70 cm. Og her kan du læse hvad vi synes.

SecretLab MAGNUS Pro XL med diverse tilbehør kom i 4 store pakker (foto: recordere.dk)
SecretLab MAGNUS Pro XL med diverse tilbehør kom i 4 store pakker (foto: recordere.dk)

Udpakning og samling af selve bordet

Jeg havde lavet en ret omfattende bestilling hos SecretLab, der udover et sort MAGNUS Pro XL også indeholdt en SecretLab MAGNUS Heavy Duty skærmarm og SecretLab Kabelhåndteringspakke XL. Samlet koster det bestilte 1.442 EUR (ca. 10.770 DKK.). Senere bestilte jeg også et SecretLab Premium PC Beslag som koster 99 EUR (ca. 740 DKK) for, så samlet for alt det jeg anmelder nedenfor er prisen ca. 11.510,-

SecretLab Magnus PRO serien kommer både i sort og hvid, og modellen jeg bestilte var i sort. Jeg er nok meget konservativ i den henseende, og sammen med bordet bestilte jeg en magnetisk bordunderlag i sort læder, og her kan man virkeligt gå amok, fordi du kan få underlag i mange forskellige farver og mønstre og temaer fra både spil og f.eks Team Liquid. Det kan du også med deres magnetiske tilbehør, men det vender jeg tilbage til senere i testen.

Lidt billeder fra samling af bordet (foto: recordere.dk)
Lidt billeder fra samling af bordet (foto: recordere.dk)

Samling af bordet tog mig ca. 1 time, men jeg har set andre gøre det på den halve tid. Og jeg vil gerne give SecretLab stor ros for måden MAGNUS er pakket ned. Selve bordet fylder to kasser. En kasse med bordplade og kabelbakke og en kasse med ben. Benene skrues let på efter man har forbundet nogle kabler der forbinder benene med bordets styring af højde. Alt værktøj man skal bruge til at samle bordet er lagt med i et lille kit, der også indeholder alle de skruer der skal bruges.

230V fra ben til kabelbakke – Genialt (ill. SecretLab)

En virkelig fed funktion med MAGNUS Pro XL, er at SecretLab har sat 230V indgang i bunden af venstre bordben og i toppen af samme ben er der et 230V stik som kan bruges til at give strøm til kabelbakken, så du kun har ét strømkabel ind i bordet, og det går langs gulvet. Jeg er selv endt med to kabler ind i bordet. I venstre ben 230V og i højre ben ethernet kabel, resten af kablerne er alle installeret oppe i bordet i den meget omfattende kabelbakke, der let kan indeholde både strømskinner, en 8 ports ethernet hub, HDMI kabler, Thunderbolt kabler, og alle de strøm- og computerkabler der er mellem både min Gaming-PC og min MacBook Pro som jeg bruger til at skrive og arbejde på.

 

Der er plads til rigtigt meget – Her har jeg lagt en Unifi Lite 8 PoE switch med strømforsyning, og der er stadig masser af plads til de kabler som kommer når jeg tilslutter PC. (foto: recordere.dk)

Kabelbakken er bekvemt gemt under et sving-låg, du kan løfte op fra siderne, og så få adgang til knapperne, og fronten af låget har en smart vinkel, der gør at kabler der skal op på bordet let kommer ud, uden grimme bøjninger. I siden af kabelbakken er der i bunden et stort hul, der gør at man kan føre kabler op fra computere eller andet man kunne bruge at føre kabler op til bakken med.

De forskellige MAGPAD bordunderlag du kan vælge hos SecretLab
De forskellige MAGPAD bordunderlag du kan vælge hos SecretLab

Det eneste problem jeg havde under samlingen af bordet, var at få det magnetiske MAGPAD bordunderlag til at ligge lige helt lige, og monteringen af det tog mig flere forsøg for at sidde præcis. Det svære er netop at den er magnetisk, og derfor skal afmonteres hver gang man forsøger forkert. Men det lykkedes til sidst, og så sad den lige i skabet (… på bordet).

Monteringen af MAGPAD bordunderlag tog mig mange forsøg (foto: recordere.dk)
Monteringen af MAGPAD bordunderlag tog mig mange forsøg (foto: recordere.dk)

Efter bordet var samlet, skulle jeg lige teste om det stod stabilt, og det gør det uanset om det er i den laveste indstilling på 65 cm eller den højeste på 125 cm. Naturligvis kan man godt med vold få det til at rykke sig lidt, men ikke noget der på nogen måde er bekymrende.

Betjeningspanelet på MAGNUS Pro XL
Betjeningspanelet på MAGNUS Pro XL

På forsiden af bordet har man et lille betjeningspanel, der har 3 hukommelsespladser til de højder man ønsker at gemme, og så har den en gem knap, og så en knap, der gør man kan låse panelet, så man ikke kommer til at hæve eller sænke bordet hvis man læner sig op af knapperne. For at beskytte brugere mod skader har bordet sensorer, der sikrer at kommer noget i klemme når bordet bevæger sig, så stopper bordet øjeblikkeligt. Det er smart at panelet er inde i bordet, og ikke som på de fleste hæve- sænkeborde under bordpladen. Det gør at man ikke rammer det med lårene når man sidder til højre ved bordet. Jeg har valgt en siddehøjde, en stå højde og så fuld højde som nummer 3. De 125 cm højde gør at jeg kan sidde på en fodskammel under bordet og montere tilbehør på min gGamer PC.

Designet af bordet er intet mindre en genialt. Hele bordet er lavet med ét eneste formål, og det er at have så meget plads som muligt på bordpladen uden den er totalt overdækket af kabler.

Og de få kabler man har brug for at få op på bordpladen kan man elegant styre ved hjælp af små magnetiske kabelankre som gør at man kan få virkeligt flot kontrol over hvad der ligger hvor på bordet.

Magnetiske kabelankre til MAGNUS Pro XL.
Magnetiske kabelankre til MAGNUS Pro XL.

Den hemmelige sauce er magneterne – Det er genialt !

Jeg indrømmer det gerne – Jeg er elendig til at holde orden når det gælder kabler, og jeg er endnu værre til at gemme samtlige kabler jeg har købt i mit efterhånde 58 år lange liv. Jeg er den typiske mand, der kan finde kabler som passer perfekt til en Nokia mobiltelefon fra 90’erne i mine gemmer, også selvom jeg ved at jeg aldrig kommer til at bruge dem igen.

Da jeg skilte mit tidligere kontorbord ad, og fjernede kabler, var det lykkedes mig at have 5 ethernet kabler, adskillige strømkabler og endog et par strømforsyninger som jeg ikke brugte mere klistret op under bordet.

Det kan man undgå med SecretLab MAGNUS Pro XL, fordi man bruger magneter og velcrobånd til at holde kablerne på plads. Det eneste hvor jeg har brugt tapemonterede strips er strøm kabler mellem de to store stikdåser jeg også har gemt i kabelbakken. Dette fordi jeg ikke forventer at jeg kommer til at skrive 230V stik ud foreløbigt.

Kun til stikdåser har jeg brugt tapemonterede strips til at holde kabler fast. (Foto: recordere.dk)
Kun til stikdåser har jeg brugt tapemonterede strips til at holde kabler fast. (Foto: recordere.dk)

Men ellers så har jeg brugt magnetiske kabelskjulere og de tidligere nævnte kabelankre til at føre alle kabler mellem mine to skærme, mine to USB-Hubs, min Windows PC og min MacBook Pro, der naturligvis kan flyttes fra kontoret til sofaen, når jeg sidder i stuen og skriver eller slapper af.

Ethernet kabel monteret med magnetisk kabelanker og magnetisk kabelskjuler (foto: recordere.dk)
Ethernet kabel monteret med magnetisk kabelanker og magnetisk kabelskjuler (foto: recordere.dk)

Det er simpelthen genialt at man let kan flytte rundt på kabler, og fjerne dem igen, uden at skulle klippe en masse strips op – Det kan man naturligvis med de fleste borde hvis man bruger velcrobånd, men at du også kan bruge magneter på hele bordet har jeg ikke set hos andre.

Jeg er blevet så begejstret at jeg er igang med at bestille magneter selv for at lave magnetiske underlag til mine Stream Decks og også til nogle af de mange hardware ting jeg bruger når jeg spiller Microsoft Flight Simulator. Men det kommer til at tage tid, for det bliver pludselig en sport at gøre det så elegant som muligt, og det er der den magiske sauce på et bord der er dækket af metal som arbejder godt sammen med magneter kommer ind.

SecretLab Kabelhåndteringspakke XL (foto: recordere.dk)
SecretLab Kabelhåndteringspakke XL (foto: recordere.dk)

Sammen med bordet fik jeg en SecretLab Kabelhåndteringspakke XL, der indeholdt de magnetiske kabelskjulere, velcrobånd og ekstra kabelankre, og dem jeg ikke bruger har jeg belejligt sat fast til det ene bordben, så jeg let kan få fat i dem, hvis jeg lige har brug for et anker. De virker overalt på bordet både på over- og underfladen. Det er genialt, og virkeligt noget som giver uendelige muligheder for at lave den perfekte personlige opsætning af ens bord.

Der er masser af spændende magnetisk tilbehør fra SecretLab. Du kan bl.a. få en magnetisk hovedtelefonholder, eller magnetiske kabelskjulere i mange forskellige farvere og designs. Du kan også få en magnetisk ethernetforlænger, som forlænger og forkorter sig selv, afhængigt af hvor højt eller lavt du har sat dit bord. Den valgte jeg dog ikke at bruge, da den er begrænset til 1 Gbps ethernet, og jeg er igang med at skifte til 2.5 Gbps på mit net.

Secretlab MAGNUS Heavy Duty skærmarm – Perfekt til store og tunge skærme

Jeg har en 40″ Dell UltraSharp U4025QW skærm, som jeg bruger til både arbejde og spil, og selvom den ikke er lige så tung som en de større G skærme fra f.eks. Samsung, så er den rigeligt tung, og derfor havde jeg bedt om lov til at teste deres Heavy Duty skærmarm som kan klare skærme op til 57”, der vejer op til 16 kg.

På bagsiden af skærmen sættes et beslag der let låses fast på skærmarm (foto: recordere.dk)

Skærmarmen har VESA beslag og et håndtag, der gør du kan dreje og løfte skærmen uden at røre på selve skærmen. Oven i det har den en ret lækker kabelkanal som også har magnetisk låg, som kunne skjule både strøm, Displayport og Thunderbolt kabler.

Kabelbakker på Heavy Duty Skærmarm (foto: recordere.dk)
Kabelbakker på Heavy Duty Skærmarm (foto: recordere.dk)

Du kan justere styrken på armen med en umbraco nøgle, og der er en indikator på skærmarmen der viser hvor meget du har sat den til.

Den virker rigtigt godt, men det skal den også til de 349 EUR (ca. 2.600 DKK) den koster. Har du ikke en så tung skærm kan du også købe en almindelig skærmarm, der koster omkring 1.200,- Den kan holde op til 34” og 8 kg.

Mine to skærme sat op på MAGNUS Pro XL
Mine to skærme sat op på MAGNUS Pro XL

Personligt er jeg meget begejstret for Heavy Duty skærmarmen, og når jeg har sparet lidt sammen, skal jeg have udskiftet den Amazon arm jeg bruger til min sekundære skærm lige nu med en af de billigere arme også.

PC Beslag til MAGNUS Pro XL (foto: recordere.dk)
PC Beslag til MAGNUS Pro XL (foto: recordere.dk)

Hæng PC’en op – så sparer du på lange kabler

Der er ikke noget nyt i PC beslag til kontorborde, men SecretLab har lavet et beslag der kan skrues fast direkte i bordbenene, uanset om du vil have den hængende til højre eller venstre, og Det er lavet sådan at der er en kliklås på hele ophænget, som gør du let kan tage PC’en af hvis du har behov for det. Ophænget kan bære op til 30 kg. Og koster omkring 740,- DKK.

 

LED-Strip til MAGNUS Pro XL
LED-Strip til MAGNUS Pro XL

Du kan også få lys i.

Er du en af dem som gerne vil have farvet LED lys, så har SecretLab i samarbejde med Nanoleaf lavet en magnetisk LED stribe som passer under kabelbakken, så du kan få bagbelyst dit bord i alle de farver du har lyst til. Det var dog ikke noget jeg har valgt at teste, da jeg er mere til diskrete opsætninger uden alt for meget farvet lys.

 

Det ser ikke ud af meget, men det er 177 cm langt. (foto: recordere.dk)

Konklusion – Det bedste gaming- & kontorbord jeg nogensinde har testet

Secretlab MAGNUS Pro XL er på alle måder det fedeste bord jeg nogensinde har testet. Jeg er vild med alle de tanker som der er lagt i funktionalitet og design.

Det er på ingen måder en billig løsning, og du kan sagtens købe et hæve- sænkebord i IKEA, men de designtanker og funktioner der ligger i SecretLabs økosystem er bare gennemførte.

Secretlab MAGNUS Pro XL
Konklusion
Secretlab MAGNUS Pro XL er på alle måder det fedeste bord jeg nogensinde har testet. Jeg er vild med alle de tanker som der er lagt i funktionalitet og design.
Plus
Genialt design
Alle de magnetiske funktioner
Omfattende ekstraudstyr der kan tilkøbes
Minus
MAGPAD måtte gerne være lettere at montere
5
Karakter

Vi ender på fem flotte stjerner og en top-model award, og en virkeligt fed detalje er at SecretLab sælger reservedele skulle man få brug for det ud i fremtiden.

Du kan se priser og flere detaljer om alle de ting jeg har testet på SecretLab’s hjemmeside.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.