Forside * Nyheder

Teslas Optimus-robotter var styret af mennesker ved Cybercab-event

-
En af Teslas Optimus-robotter ved baren efter firmaets Cybercab-event. Det er robotten til højre i billedet (Foto: Tesla).

Selv om robotterne selv gik rundt ved hjælp af Teslas AI, var alle deres interaktioner med gæsterne fjernstyret af menneskelige ”dukkeførere”.

Der var mange af de tilstedeværende Tesla- og Elon Musk-fans ved den Cybercab-event, der fandt sted torsdag aften lokal tid, der var imponerede over Teslas fremskridt med den androide robot, Optimus.

Ved eventen lod Tesla Optimus-robotter gå rundt blandt de tilstedeværende, så de kunne interagere med dem, og der var barer, hvor robotter langede drinks ud til gæsterne, mens de førte typiske, generiske bartender-samtaler.

Annonce:

Hvis nogle af gæsterne var imponerede over, hvor menneskelige, robotterne var, er der imidlertid en god grund til dette. De var nemlig fjernstyret af mennesker og slet ikke så autonomt fungerende, som man ellers kunne tro.

Det skal med det samme siges, at Tesla og Elon Musk ikke på noget tidspunkt påstod, at robotterne var helt og aldeles selv-fungerende. Men der blev omvendt heller ikke sagt noget om menneskelig ”assistance”.

”Assisteret” af mennesker

Musk sagde fra scenen, at den samme AI-teknologi, der gør Tesla’er selvkørende, gør det muligt for Optimus-robotterne at bevæge sig rundt uden menneskelig hjælp. Og ifølge flere kilder var dette da også tilfældet for robotterne ved Cybercab-eventen, når de gik rundt blandt folk.

Men selve interaktionerne med mennesker var ”assisteret” af andre mennesker. Det var i hvert fald det ordvalg, som en af bartender-robotterne (eller rettere, dens menneskelige fjern-dukkefører) brugte, da en af gæsterne spurgte, om den var fjernstyret: ”I dag bliver jeg assisteret af et menneske”, svarede den. Ironisk nok fumlede fjern-dukkeføreren derefter med ordet ”autonomous”.

Det var altså mennesker, der gjorde det muligt for Optimus-robotterne at spille ”sten, saks, papir” og forskellige gættelege med gæsterne, selv om Teslas AI sørgede for at robotterne kunne gå rundt relativt frit. Der var dog altid en Tesla-medarbejder, der skyggede hver robot, i tilfælde af, at gæsterne skulle blive uregerlige.

Under eventen sagde Elon Musk, at han forventede, at Optimus-robotterne ville blive ”det største produkt nogensinde”. Dette begrundede han med, at robotterne repræsenterer ultrabillig arbejdskraft, der kan øge produktiviteten uden at det kræver en indsats fra mennesker af kød og blod.

Dermed bliver alting billigere at producere ifølge Musk, og det skulle så gøre fremtiden til hvad han kalder en ”overflods-æra”, hvor ”alle kan få de produkter, de gerne vil have”. Det kræver dog naturligvis, at Optimus løsriver sig fra sine menneskelige ”assistenter”.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.