Forside * Featured

Sonos klar med ARC Ultra og SUB 4 – Soundbar med Sound Motion teknologi

-

I al stilhed har Sonos lanceret deres næste generation i Sonos ARC soundbar familien. Den nye soundbar hedder ARC Ultra.

Sonos har annonceret to nye produkter: Arc Ultra, en opgraderet soundbar, og Sub 4, en ny version af virksomhedens subwoofer. Begge produkter bygger på den nye Sound Motion™-teknologi, som Sonos har udviklet.

Teknologien blev muliggjort gennem virksomhedens opkøb af Mayht, en startup fokuseret på lydteknologi. Sonos har fokuseret på at levere produkter, der optimerer lydoplevelsen for brugere af hjemmebiografsystemer.

Annonce:

 

Arc Ultra: Ny soundbar med Sound Motion™-teknologi

Arc Ultra er den første soundbar fra Sonos, der bruger Sound Motion™. Teknologien reducerer transducerens størrelse og øger basniveauet sammenlignet med tidligere modeller. Arc Ultra leverer op til dobbelt så meget bas som den originale Arc-model og understøtter en 9.1.4 rumlig lydopsætning. Den er designet til at give bedre lydoplevelser i mindre enheder, hvilket kan være relevant for hjemmebiografbrugere, der søger kompakte løsninger.

 

Soundbaren har 14 drivere, herunder en Sound Motion-woofer, syv diskanthøjttalere og flere mellemtone-højttalere, der er placeret i begge ender af enheden. De bidrager til at skabe en rumlig lydoplevelse, som Sonos beskriver som en forbedring i forhold til tidligere modeller. Derudover har Arc Ultra avancerede funktioner som Dolby Atmos-understøttelse og taleforbedring. Sonos har integreret Trueplay™-justering, som tilpasser lyden til rummets akustik, og dette er nu også tilgængeligt for Android-brugere.

Arc Ultra tilbyder flere måder at styre lydoplevelsen på. Den understøtter HDMI eARC-forbindelse, hvilket gør det muligt at tilslutte soundbaren til TV’et og kontrollere lyden direkte med TV-fjernbetjeningen. Brugere kan også styre Arc Ultra via Sonos-appen eller stemmestyring, herunder Sonos Voice Control og Amazon Alexa. Bluetooth-afspilning er også en del af produktets funktioner, hvilket giver mulighed for at streame lyd fra mobile enheder uden behov for en fysisk forbindelse.

 

Sub 4: Opdateret subwoofer med forbedret teknologi

Sonos har samtidig lanceret Sub 4, som er en opdatering af virksomhedens eksisterende subwoofer. Sub 4 er designet med to specialfremstillede woofere, der vender indad for at eliminere forvrængning. Denne teknologi er beregnet til at skabe en mere præcis gengivelse af lave frekvenser, hvilket kan forbedre lydoplevelsen for brugere, der ser film eller lytter til musik.

Sub 4 indeholder også opdateret processorkraft og WiFi-radioer, hvilket skal sikre, at produktet leverer lyd uden forsinkelser eller afbrydelser. Det opdaterede design inkluderer en mat finish og en form, der gør det muligt at placere subwooferen på flere måder i hjemmet. Sub 4 kan kombineres med andre Sonos-produkter som Arc Ultra eller Beam for at skabe en mere omfattende hjemmebiografopsætning.

 

For at reducere miljøpåvirkningen er Sub 4 konstrueret med et lavere materialeforbrug og bruger halogenfrie komponenter. Den har også en lavere strømforbrug i dvaletilstand, hvilket kan være relevant for energibevidste brugere.

**App-opdateringer og brugervenlighed**

Sonos har tidligere i år haft udfordringer med deres mobilapp, hvilket medførte forsinkelser i lanceringen af nye produkter. Ifølge administrerende direktør Patrick Spence har Sonos fokuseret på at forbedre appens funktioner for at genskabe brugeroplevelsen. Appen blev relanceret tidligere på året med en række nye funktioner og forbedringer.

I forbindelse med lanceringen af Arc Ultra og Sub 4 frigiver Sonos også en ny app-opdatering, der ifølge virksomheden vil forbedre ydeevnen sammenlignet med tidligere versioner. Denne opdatering vil gendanne 90 procent af de manglende funktioner fra den oprindelige app. Sonos forventer, at den forbedrede app vil gøre det lettere at opsætte nye enheder og integrere dem i eksisterende Sonos-systemer. Opdateringen er designet til at gøre det lettere for brugerne at gruppere højttalere og styre flere enheder i hjemmet.

Tilgængelighed og pris

Arc Ultra og Sub 4 vil være tilgængelige fra den 29. oktober 2024. Arc Ultra har en vejledende pris på 7.499 kroner inklusiv moms, mens Sub 4 vil koste 6.699 kroner inklusiv moms. Sonos har oplyst, at produkterne kan købes via deres officielle hjemmeside og udvalgte forhandlere.

Sonos har også fremhævet, at flere app-opdateringer er på vej, og at de arbejder på at tilføje yderligere funktioner, der skal gøre Sonos-oplevelsen bedre for både nye og eksisterende brugere.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.