Forside * Featured

Rejsekort med ny funktion: Kreditkort som billet i fremtiden

-
Foto: recordere.dk

Rejsekort med ny udmelding: I fremtiden vil man også kunne lave check in med kreditkort

For blot fem måneder siden virkede det utænkeligt, men nu ser det ud til, at en længe ventet funktion bliver en realitet i den kollektive trafik i Danmark. Om nogle år vil man kunne checke ind i busser, metro og tog ved blot at bruge sit kreditkort, afslører den nytiltrådte direktør for Rejsekort & Rejseplan A/S, Tina Hørbye Christensen. Det skriver Mobilitytech

Under et oplæg på Kollektiv Trafik Konferencen i København præsenterede Hørbye Christensen planerne om en kommende betalingsløsning, der vil gøre det muligt for passagerer at benytte deres kreditkort som billet. Dette er allerede en udbredt løsning i byer som London, Bruxelles og Stockholm, hvor man blot behøver en hurtig bevægelse med kreditkortet for at checke ind.

Annonce:

Kreditkort bliver en del af fremtidens standere

I Danmark vil løsningen dog ikke blive en del af de nuværende blå Rejsekort-standere, som mange danskere kender. Systemet, der blev introduceret i 2014, er ifølge Rejsekort & Rejseplan A/S ved at nå sin teknologiske udløbsdato, og det er ikke teknisk muligt at tilføje kreditkortløsningen til de eksisterende standere. Hørbye Christensen udtaler:

“Når vi har implementeret den alternative løsning (til Rejsekort-appen, red.), når det virker, og vi kan fjerne de blå punkter, så vil vi arbejde på, at man kan bruge kreditkort. Det er noget, vi tænker vil være en god service, som mange vil sætte pris på.”

I stedet vil den nye betalingsfunktion blive tilgængelig i de kommende standere, som efter planen skal være på plads i 2026. Dette betyder, at danskerne kan se frem til en nemmere rejseoplevelse, hvor betaling bliver lige så simpel som en hurtig bevægelse med kreditkortet.

Teknologisk opgradering på vej

Rejsekortsystemet står altså foran en stor teknologisk opgradering, der skal sikre, at det også i fremtiden kan tilbyde moderne betalingsløsninger. Ifølge selskabet er der et kæmpeudbud på vej, der skal afgøre systemets fremtidige udformning.

Dette udbud forventes at blive offentliggjort i oktober, og her vil kravene om at kunne modtage både betalingskort og plastickort med NFC-chip, som minder om det nuværende Rejsekort, være en central del.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.