Forside * Featured

Qualcomm mister licensen til ARM: Konflikten eskalerer mellem tech-giganter

-
Foto: Pixabay.com

Om blot 60 dage må Qualcomm ikke længere bruge ARM til chips

I en dramatisk udvikling inden for tech-industrien har Arm Holdings meddelt, at de vil annullere deres arkitekturlicens, som tillader Qualcomm at bruge ARM’s intellektuelle ejendom til at designe chips.

Denne beslutning kommer midt i en igangværende juridisk kamp mellem de to virksomheder, ifølge en rapport fra Bloomberg News via nyhedsbureauet Reuters.

Annonce:

Qualcomm-aktier faldt med over 5% i formarkedshandlen, mens ARM’s aktier, der er noteret i USA, faldt med cirka 2%. ARM har givet Qualcomm en 60-dages opsigelsesfrist for licensaftalen, som har gjort det muligt for Qualcomm at skabe egne chips baseret på ARM’s teknologiske standarder.

Striden stammer fra Qualcomms køb af Nuvia i 2021, som ARM hævder har overtrådt deres aftale ved ikke at forhandle en ny licens. ARM havde tidligere erklæret, at designet til de kommende Microsoft Copilot+-laptops er en direkte efterkommer af Nuvias chipdesign, og at de derfor har annulleret licensen til disse chips.

En talsmand for Qualcomm udtalte i en e-mail: “Dette er endnu en grundløs trussel fra ARM, designet til at presse en mangeårig partner og øge royaltysatserne. Vi er sikre på, at Qualcomms rettigheder vil blive bekræftet i retten.”

Retssagen er planlagt til at begynde i december i Delaware, og hvis ARM vinder, kan det betyde, at Qualcomm og deres partnere, herunder Microsoft, må stoppe leveringen af nye laptops. Konflikten kan potentielt rulle Qualcomms strategiske opkøb af Nuvia tilbage.

Selvom spændingerne er høje, mener nogle investorer og analytikere, at parterne vil nå en forligsaftale inden retssagen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.