Forside * Nyheder

Nye Kindles fra Amazon: Nu også i farver

-
Den nye Kindle-familie anno 2024. Fra venstre mod højre: Colorsoft, Scribe, Paperwhite og Kindle (Foto: Amazon).’

En ny række af Kindle-modeller er blevet præsenteret, og det betyder goddag til en farve-Kindle og farvel til Kindle Oasis.

Siden Amazon ikke er officielt lanceret i Danmark, er det småt med udbredelsen af firmaets hardware-enheder i danske hjem. Der er naturligvis nogle danskere med hang til firmaets Fire TV-enheder, men hvis der er én Amazon-device, der alligevel nyder en vis popularitet blandt danskerne, er det e-læseren Kindle.

Det er efterhånden 17 år siden, Kindle blev lanceret. Det mindede Microsofts tidligere hardware-chef, Panos Panay os alle om, da han onsdag præsenterede årets nye Kindles i kraft af sin nye, tilsvarende rolle hos Amazon.

Annonce:

Der er fire nye e-læsere i udbud fra Amazon, og samtidig siges der farvel til en af de mere populære, men efterhånden gamle kendinge i Kindle-universet. Det er Kindle Oasis, der nu siger farvel. Den blev første gang introduceret i 2016 og afveg dengang fra Kindle-designparadigmet ved at have mere plads i den ene side til hånden, så den var nemmere at holde.

Det sidste designprincip har siden været udbredt blandt e-læsere, for eksempel blandt de Android-baserede Boox-modeller fra Onyx. Kindle Oasis var også lettere end de andre Kindle-modeller i samme størrelse, og var den sidste Kindle i sortimentet, der havde fysiske knapper til at bladre i e-bøgerne med. Fremover er alle Kindles baseret på touchskærme.

Farver og striber

De fire nyheder i Kindle-sortimentet omfatter for første gang også en Kindle med farveskærm. Det er en efterspurgt feature hos tegneserie-elskere, og har længe eksisteret hos konkurrerende mærker. Men Amazon er lidt ligesom Apple i den sammenhæng, og præsenterer først nye teknologier, når de er helt klar og nemme at bruge for kunderne.

Kindle Colorsoft (Foto: Amazon).

Den nye farve-Kindle hedder Colorsoft, og har en 7-tommer skærm med 150 PPI-opløsning i farver, og 300 PPI-opløsning i sort/hvid. Ligesom alle de andre Kindles garanterer Amazon 94 nits lysstyrke. Den har IPX8-certificering, så der sker næppe noget ved, at den får lidt vand, når du læser i badekarret eller bruger den som kogebog i køkkenet.

Batterilevetiden på Kindle Colorsoft er op til 8 uger per opladning, men Amazon siger ikke noget om, hvorvidt dette er med farveskærmen tændt hele tiden. Den kan også lades trådløst op og har 32GB lagerplads.

Du kan ikke skrive eller tegne på Colorsoft, men det kan du på den nye version af Kindle Scribe, der også er blevet annonceret. Den nydesignede Kindle Scribe følger det førnævnte Oasis-princip og har mere plads at holde på i den ene side, samt en fin, hvid ramme rundt om det 10,2” store display. Der følger også en nydesignet pen med.

Også nyt for de billigste modeller

Det er dog på software-siden, at Scribe er blevet opdateret allermest. Det er nu nemmere at tage notater direkte i e-bøger købt på Amazon, og dette kan blandt andet ske i en virtuel margen. Ligesom noterne, du skriver i e-bogs-teksten, er margen-notaterne gemt som udgangspunkt, men popper op, så snart du placerer pennen det rigtige sted. Den lander dog først 4. december.

Den nye Kindle Scribe med redesignet skærm (Foto: Amazon).

De sidste to opgraderinger i Kindle-sortimentet er på Kindle Paperwhite og den normale, starter-Kindle. Paperwhite-modellens skærm er gået fra 6,8” til 7” og har nu den højeste kontrastrate i Kindle-serien. Standardmodellen har 16GB lagerplads, men du kan også købe en premium-version, Paperwhite Signature Edition, der har 32GB, automatisk justering af lysstyrken på skærmen og som fås med trådløs opladning.

Basis-versionen af Kindle (der bare hedder Kindle), har fået ny indmad, så den er lidt hurtigere end før, og en ny skærm, der har en højere kontrastrate. Dens maksimale lysstyrke er nu op til 25% kraftigere end tidligere. Alle de nye modeller kan leveres til Danmark fra den tyske Amazon-side, når de bliver tilgængelige.

Priser og tilgængelighed:

Kindle Colorsoft Signature Edition (2024-model, 32GB): 304,61 Euro, cirka 2.272,50 kr. (kan bestilles fra 30. Oktober)

Paperwhite (2024-model, 16GB): 189 Euro, cirka 1.410 kr.

Paperwhite Signature Edition (2024-model, 32GB): 210 Euro, cirka 1.567 kr.

Kindle (2024-model, 16GB): 126 Euro, cirka 940 kroner.

Kindle Scribe (2024-model, lanceres 4. december) EU-pris endnu ikke afsløret. Den amerikanske pris er 399,99 dollar, hvilket svarer til cirka 2.748 kr. før danske skatter og afgifter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.