Forside * Featured

Nintendo lancerer…et vækkeur?

-
(Foto: Nintendo)
(Foto: Nintendo)

Nu kan spilfans blive vækket til lyden af Nintendo-spil og få Mario til at juble, når de stiger ud af sengen.

Fans af Nintendos univers og firmaets konsoller har i de seneste uger gået rundt i spændt forventning. Der gik nemlig rygter om en ny hardware-enhed, der var på vej, og mange forventede derfor, at Nintendo ville være klar med en ny Switch-model.

Men de, der havde håbet på en opfølger til Nintendos mest populære spilkonsol i årevis – og en af de mest populære håndholdte spilkonsoller nogensinde – er nu blevet svært skuffet. Nintendo har nemlig ikke præsenteret en ny konsol, men derimod et vækkeur.

Annonce:
(Foto: Nintendo)

Efter skuffelsen har lagt sig, kan det dog godt være, at ægte Nintendo-fans alligevel får lidt af glæden tilbage. For hvis man virkelig er glad for det legendariske, japanske firmas æstetik, karakterer, og historik, er vækkeuret lidt af en ”must-have”.

Nintendo har (naturligvis, fristes man til at sige) valgt at kalde vækkeuret for Alarmo. Selv om vækkeuret primært er fokuseret på helt basale vækkursfunktioner, har Alarmo dog også en række sjove ting, som det kan.

Indbyggede bevægelsessensorer

Hvis man som Nintendo-fan for eksempel er træt af de klimtende, syntetiske klokkespil og marimba-melodier, der typisk findes som alarm-lyde i ens smartphone, kan man i stedet vælge musik og lyde fra Nintendo-spil.

(Foto: Nintendo)

Musik og lydeffekter fra bl.a. ’Super Mario Odyssey’, ’The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ og ‘Splatoon 3’ er for eksempel inkluderet, og skærmen på vækkeuret viser en lille scene fra spillet, når alarmen går af.

Når du gerne vil have alarmen til at stoppe, kan du vifte med armen i stedet for at hamre hånden ned i clockradioen eller desperat forsøge at låse din telefon op. Der er nemlig bevægelsessensorer indbygget i Alarmo. Og skulle du virkelig have behov for at reagere fysisk på din opvågnen, er der såmænd også en fysisk ”Snooze”-knap.

Søvn-tracker og afslappende musik

Alarmerne kan afspilles på to måder. På den ene måde stiger alarmlyden i lydstyrke indtil du reagerer. På den anden måde holdes lydstyrken på samme niveau, men bevægelsessensoren registrerer, når du smækker benene ud over sengekanten – og dette følges af Marios klassiske ”Wahoo!”-råb, for ligesom at sætte dig i gang med dagen.

Modsat kan Alarmo også spille afslappende musik og lyde ved sengetid, så du måske nemmere kan falde i søvn. Og det, der måske gør Alarmo allermest til et smart-vækkeur, er at den kan holde øje med dine bevægelser og dermed tracke din søvnkvalitet.

Foreløbig er Alarmo dog kun tilgængelig i USA og Canada, og kun for medlemmer af Switch Online. Den skulle dog blive tilgængelig i almindelige butikker tidligt næste år, hvilket formodes også at betyde udenfor USA. Prisen ligger på 100 amerikanske dollar, hvilket svarer nogenlunde til 683 kroner før danske skatter og afgifter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.