Forside * Nyheder

Netbutikken Fialipo dømt for vildledende markedsføring: Bøde på 125.000 kr.

-
Filapino skriver stadig at det kræver abonnement.

Retten i Roskilde har idømt virksomheden Fialipo ApS, der driver netbutikken Fialipo.dk, en bøde på 125.000 kr. for vildledende markedsføring.

Virksomheden har solgt elektronik, legetøj og boligtilbehør uden tydeligt at informere forbrugerne om, at de automatisk blev tilmeldt et abonnement på 139 kr. om måneden ved køb på hjemmesiden. Udover bøden har retten også konfiskeret Fialipo ApS’ fortjeneste på 324.000 kr., som virksomheden tjente i perioden fra februar til oktober 2020.

Sagen kom frem efter, at forbrugere kontaktede Forbrugerombudsmanden, da de opdagede, at de uden deres viden var blevet tilmeldt et abonnement i forbindelse med deres køb på Fialipo.dk. Forbrugerombudsmanden valgte derfor at politianmelde Fialipo ApS i november 2020 for brud på markedsføringslovens §§ 5 og 6.

Annonce:

Retten har lagt vægt på, at overtrædelserne af loven fandt sted over en periode på 8,5 måneder, og at det var et centralt element i virksomhedens forretningsmodel. Dog anerkendte retten, at overtrædelserne skete uagtsomt og ikke var grove eller bevidste, hvilket spillede ind i strafudmålingen.

Forbrugerombudsmand Torben Jensen udtalte, at det er vigtigt, at forbrugere klart og tydeligt bliver oplyst om eventuelle abonnementer ved køb i netbutikker. Han udtrykte tilfredshed med dommen og understregede, at det ikke kan betale sig for virksomheder at skjule information om abonnementer.

Fialipo ApS har valgt at anke dommen til landsretten.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.