Forside * Nyheder

Medierådet lancerer etiske retningslinjer for spiltjenester: Beskyttelse af børns rettigheder i fokus

-

Medierådet for Børn og Unge har netop lanceret et sæt etiske retningslinjer, der skal sikre, at digitale spiltjenester tager ordentligt hensyn til børns rettigheder.

De nye retningslinjer er en del af en større indsats for at beskytte børn og unge i digitale miljøer, hvor spiltjenester ofte er præget af problematiske mekanismer som datahøst, fastholdelse og ikke-alderssvarende indhold.

Annonce:

Medierådet fremhæver, at børn og unge har ret til at deltage i digitale fællesskaber, men at det skal ske under ordentlige og sikre forhold. ”Ordentlig beskyttelse af børns rettigheder er en åbenlys forudsætning. Det skal være sikkert at deltage i den digitale arena,” udtaler Miriam Michaelsen, forperson for Medierådet for Børn og Unge. Michaelsen understreger, at spilaktører skal overholde de nye retningslinjer, hvis de vil sikre en etisk forsvarlig platform for børn.

De etiske retningslinjer lægger vægt på børns sikkerhed og rettigheder i forhold til problematiske forretningsmodeller som in-game purchases og fastholdelsesmekanismer. Retningslinjerne er udviklet i samarbejde med eksperter, herunder Anne Mette Thorhauge fra Københavns Universitet, som påpeger, at børn ikke altid forstår de komplekse forretningsmodeller bag digitale spil. Derfor er det afgørende, at industrien tager ansvar og sikrer samme beskyttelse af børn, som de har andre steder i samfundet.

Medierådet håber, at de nye retningslinjer ikke blot vil guide spilbranchen, men også fremme øget opmærksomhed om børns rettigheder i digitale miljøer. Retningslinjerne er desuden en del af en bredere indsats, der bygger videre på Medierådets etiske kodeks for digitale tjenester, lanceret i 2023, og som tager udgangspunkt i FN’s Børnekonvention.

Læs mere om retningslinjerne på digitaletik.dk.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.