Forside * Nyheder

Internet Archive genåbner efter omfattende cyberangreb

-

Efter at være blevet ramt af et alvorligt cyberangreb er Internet Archive nu tilbage online, dog i en begrænset “read-only” tilstand.

Angrebet, der fandt sted den 9. oktober, omfattede både et DDoS-angreb og et databrud, hvor en brugerautentifikationsdatabase med 31 millioner unikke poster blev stjålet.

Annonce:

Ifølge Internet Archives grundlægger, Brewster Kahle, er siden igen tilgængelig, men kun i en “midlertidig, læse-tilstand.” Kahle advarer om, at yderligere vedligeholdelse kan blive nødvendig, hvilket i så fald kan medføre, at tjenesten vil blive suspenderet igen.

Selvom brugerne stadig kan tilgå Wayback Machine og søge blandt de 916 milliarder arkiverede websider, er det i øjeblikket ikke muligt at tilføje nye websider til arkivet. Kahle og hans team har i de seneste dage gradvist genskabt forskellige funktioner på Archive.org, herunder genåbning af deres emailkonti og reaktivering af de webcrawlere, som bruges af nationale biblioteker. Tjenesterne blev taget offline for at give personalet tid til at gennemgå og styrke sikkerheden mod fremtidige angreb.

En pop-up, der tilsyneladende stammede fra en hacker, hævdede, at Internet Archive havde været udsat for et “katastrofalt sikkerhedsbrud.” Dette blev senere bekræftet af tjenesten Have I Been Pwned, som oplyste, at der var stjålet data som emailadresser, brugernavne, hashkrypterede adgangskoder og andre interne oplysninger for 31 millioner brugerkonti.

Nedbruddet af Internet Archive skete blot få uger efter, at Google begyndte at inkludere links til arkiverede websider i deres søgeresultater via Wayback Machine. Da Google tidligere på året fjernede links til deres egne cachede sider, er Wayback Machine nu blevet en vigtig måde at få adgang til ældre versioner af websider på.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.