Forside * Featured

Google lancerer Android 15 med intelligent tyveribeskyttelse

-

Google har netop lanceret en større opdatering, der bringer Android 15 og nye, intelligente sikkerhedsfunktioner til en lang række Pixel- og Android-enheder.

De første brugere kan allerede nu opdatere til den nyeste version af styresystemet, som byder på en række nye funktioner, der især fokuserer på at beskytte telefoner mod tyveri og misbrug af data.

For danske brugere betyder opdateringen, at de nu får adgang til forbedrede værktøjer, der hjælper med at holde både telefonen og personfølsomme data sikre. Blandt de nye funktioner er “Theft Detection Lock”, som ved hjælp af maskinlæring kan registrere potentielle tyveriforsøg og automatisk låse telefonens skærm, hvis det mistænkes, at en uautoriseret person forsøger at tilgå enheden.

Annonce:

En anden vigtig nyhed er “Offline Device Lock”, der beskytter telefonen, hvis en tyv forsøger at afbryde netforbindelsen for at nulstille enheden eller få adgang til data uden at være online. Hvis telefonen er offline i længere tid, vil skærmen automatisk blive låst. Endelig introduceres “Remote Lock”, der giver brugerne mulighed for at fjernlåse eller slette data på en forsvundet telefon via Androids hjemmeside.

De nye sikkerhedsfunktioner er designet til at håndtere de stigende udfordringer med mobiltyveri, som er udbredt mange steder i verden. I Storbritannien blev der ifølge de britiske myndigheder stjålet over 78.000 telefoner og tasker på åben gade i det seneste år.

Android 15 vil være tilgængelig som en opdatering til kompatible enheder, og flere af sikkerhedsfunktionerne vil også kunne hentes via systemopdateringer i Google Play på enheder med Android 10 eller nyere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.