Forside * Nyheder

Google annoncerer store ændringer i ledelsen

-
Foto: recordere.dk

Google foretager en markant ændring i sin topledelse. I en meddelelse til medarbejderne, offentliggjort torsdag, annoncerede Googles CEO, Sundar Pichai, at Prabhakar Raghavan, senior vicepræsident med ansvar for søgning, annoncer og andre vigtige områder, nu vil indtage rollen som Chief Technologist.

“Prabhakar har besluttet, at det er tid til at tage et stort skridt i sin karriere,” skriver Pichai. “Efter 12 år med lederskab på tværs af Google, vender han nu tilbage til sine rødder inden for datalogi og påtager sig rollen som Chief Technologist. I denne rolle vil han samarbejde tæt med mig og Googles ledelse om at levere teknisk retning og vækst inden for vores kultur for teknisk ekspertise.”

Raghavan har været ansvarlig for annoncer og handel siden 2018 og blev i 2020 forfremmet til leder af Google Søgning og Assistent. Nick Fox, som har været en del af Raghavans ledelsesteam, vil nu erstatte ham og lede Googles divisioner inden for søgning, annoncer, geo og handel. Fox har tidligere været involveret i lanceringen af produkter som Google Fi og RCS-messaging.

Annonce:

Google foretager også ændringer i andre teams. Divisionen ansvarlig for Google Gemini-appen, ledet af Sissie Hsaio, vil nu blive en del af Google DeepMind under CEO Demis Hassabis. Derudover vil teamet bag Google Assistent fremover være en del af Googles platforme og enheder.

Ændringerne kommer på et afgørende tidspunkt for Google, som arbejder på at etablere sig som en vigtig spiller inden for kunstig intelligens (AI). Samtidig står virksomheden over for en mulig opdeling, da den amerikanske regering har anklaget Googles søgeforretning for at være et monopol.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.