Forside * Nyheder

Copilot får en ansigtsløftning og en stemme

-
(Foto: Microsoft)

En ny funktion kan også læse dagens nyheder op for dig og huske, hvad du foretager dig på visse websites.

Microsofts AI-assistent Copilot har idag fået en række opgraderinger. Det sker i forbindelse med lanceringen af Microsofts store 2024-opdatering af Windows 11. Det står endnu ikke helt klart, hvor mange af disse funktioner, der lanceres i EU samtidig med Microsofts hjemland, USA, men herunder følger de vigtigste, nye funktioner i Copilot.

Copilot benytter stadig mestendels OpenAIs modeller til at udføre sine opgaver, og det betyder, at når der er nyt i f.eks. ChatGPT, kommer eventuelt nye funktioner også til Copilot på et eller andet tidspunkt.

Annonce:

Et eksempel på dette er Think Deeper, der foreløbig bliver føjet til Microsofts AI-assistent via Copilot Labs. Det er altså ikke en helt færdigbagt funktion endnu. ThinkDeeper kan, som navnet antyder, bruges til komplekse opgaver, som Copilot skal tænke lidt dybere over for at løse. Det ser umiddelbart ud til at være en version af OpenAIs o1-model, som lige nu kan testes på ChatGPT.

En anden Labs-funktion er en slags frivillig overvågning, hvor Copilot kan tracke og holde øje med, hvad du foretager dig på et større udvalg af websites, du tilgår i Edge. Idéen er at du kan træne Copilot til at huske hvad du har foretaget dig, så du slipper for at fylde hjernen med det. På den måde kan Copilot også lære om dine præferencer til fremtidig brug.

Snakkesalig assistent

Microsoft lover, at de indsamlede data fra Copilot Vision, som den sidstnævnte funktion hedder, bliver slettet, så snart en session er overstået. Firmaet lover også, at disse data ikke bruges til at træne modeller i fremtiden, og så er funktionen naturligvis noget, du aktivt skal tilmelde dig og ikke noget, der er slået til automatisk.

Der er dog også Copilot-nyheder, der ikke befinder sig på det eksperimentielle ”laboratorie-stadie”. For eksempel har Copilot fået et nyt, simplere og mindre søgemaskine-agtig design over hele linjen, på nettet såvel som i Microsofts apps og værktøjer. Copilot er nu også tilgængelig udenfor disse, for eksempel kan den tilgås fra WhatsApp, hvis du foretrækker den i forhold til Metas AI.

Ligesom OpenAI sidste år præsenterede en avanceret stemmefunktion til ChatGPT, der gør det muligt at føre en mere normal samtale med AI’en, har Copilot nu fået en stemmefunktion ombord. Denne kan afbrydes og tales med på samme manér som ChatGPT kan i dennes mobil-app.

Denne stemmefunktion kan også bruges til at læse dagens nyheder og vejrudsigten op for dig. Denne funktion hedder Copilot Daily, og vil på længere sigt også potentielt kunne fortælle dig om, hvad din kalender byder på i løbet af dagen. Og skulle der være Copilot-funktioner, du endnu ikke benytter dig af, vil Copilot Discover fortælle dig om, hvordan de kan være behjælpelige.

Som nævnt står det endnu ikke klart, hvilke af disse funktioner, der eventuelt lanceres i EU og Danmark, men når vi ved mere, kan du læse om det på disse sider. Vi ved dog, at Copilot Voice og Think Deeper i første omgang kun lanceres i engelsksprogede lande (USA, Storbritannien, Canada, Australien og New Zealand), og Copilot Daily kun i USA og Storbritannien)

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.