Forside * Featured

Apple to år bagud i AI-udvikling, ifølge interne kilder

-
Apple Intelligence
Ifølge den seneste udgave af Mark Gurmans Power On-nyhedsbrev mener nogle Apple-medarbejdere, at virksomheden er omkring to år bagud i udviklingen af kunstig intelligens (AI) i forhold til konkurrenterne. Der er også kommet indsigt i flere interne studier samt et kig fremad på Apples fremtidige strategi inden for AI.

Ved WWDC24 i juni præsenterede Apple deres nye funktioner under navnet Apple Intelligence, som markerede deres første større skridt ind i den nuværende AI-bølge. Blandt de nye funktioner var AI-notifikationsoversigter, intelligente gennembrud for vigtige beskeder, en opdateret Siri med personlig kontekst, Image Playground, Genmoji og flere andre.

En interessant del af Apples AI-strategi, som først blev offentliggjort sent i udviklingsforløbet, er, at Apple ikke udvikler alt internt. Apple Intelligence baserer sig primært på modeller, der kører direkte på enheden, hvilket kræver en A17- eller M1-chip eller nyere samt mindst 8 GB RAM. Denne tilgang giver fordele som forbedret privatliv, men begrænser samtidig, hvor store og komplekse data AI-modellerne kan håndtere.

Annonce:

Af denne grund annoncerede Apple også et samarbejde med OpenAI om integration af ChatGPT i hele deres system. Brugere kan vælge at benytte ChatGPT til at få adgang til yderligere viden, hvis de ønsker det.

OpenAI står bag nogle af verdens mest avancerede AI-modeller, og Apple har meldt ud, at GPT-4o vil blive understøttet i iOS, iPadOS og macOS. ChatGPT vil blive integreret i Siri og Apples skriveværktøjer for at mindske videnskløften mellem Siri og andre AI-assistenter. Ifølge interne studier er ChatGPT omkring 25% mere præcis end Siri og kan svare på 30% flere spørgsmål.

Alligevel mener nogle i Apple, at deres generative AI-teknologi – indtil videre – er over to år bagud i forhold til industriledere.

(Foto: OpenAI/Jean-Pierre Dalbéra/CC BY 2.0)

Apples fremtidige strategi

Selvom Apple måske er bagud nu, har virksomheden tidligere vist evne til at indhente konkurrenter på områder, hvor de har været bagud, såsom med Apple Maps. Gurman vurderer, at Apple vil kunne indhente forsinkelsen, hvad enten det sker gennem intern udvikling, ansættelse af specialister eller opkøb af relevante virksomheder.

Gurman forudser også, at Apple Intelligence vil være tilgængelig på alle Apple-enheder med en skærm senest i 2026. Dette inkluderer iPhone SE, som forventes at få A18-chippen i marts, og den billigste iPad, der sandsynligvis vil få en opdatering i 2025.

Med Apples store udbredelse af højt ydende enheder har de fordelen af hurtigt at kunne rulle AI-modeller ud til brugerne. Det store spørgsmål er, hvordan Apple vælger at udvikle deres AI-teknologi fremover.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.