Forside * Nyheder

Apple forventer fortsat fald i iPhone-salg i 2025

-
(Foto: Apple)

Firmaet har skåret 10 millioner enheder af bestillingerne af forskellige iPhone-enheder hos sine leverandører i østen, meddeler analytikeren Ming-Chi Kuo.

Det er ikke kun Vision Pro, som Apple har været nødt til at skrue ned for produktionen af. Også efterspørgselen på firmaets absolutte guldkalv og hovedprodukt, iPhone, ser ud til at være lavere end Apple oprindeligt havde forventet.

Der var allerede tendenser til dette for et par uger siden, men nu kan det ses på Apples ordrer hos komponent-leverandørerne i Asien. Det skriver i hvert fald en af de bedst informerede analytikere med fingeren på netop denne puls, Ming-Chi Kuo, på sin Medium-blog.

Annonce:

Ifølge Kuos kilder er der blevet skåret hele ti millioner enheder af de ordrer, som Apple har liggende hos komponent-firmaerne og hos bl.a. Foxconn, der samler iPhone for Apple. Det er bestillingerne, der skal dække fjerde kvartal af kalenderåret, samt en bid af første halvdel af 2025.

Det betyder ifølge Kuo, at den samlede fremstilling af iPhones for andet halvår af 2024 kommer til at ligge på omkring 84 millioner enheder i stedet for de forventede 88 millioner enheder, der oprindelig var planlagt. Kuo anslår, at iPhone-fremstillingen dermed kommer til at ligge på 80 millioner i fjerde kvartal af kalenderåret 2024, samt henholdsvis 45 og 39 millioner enheder i første og andet kvartal af 2025.

Apple Intelligence er ingen “killer app” endnu

En produktion af 80 millioner enheder i julekvartalet 2024 vil dog stadig være en lille stigning i forhold til samme kvartal sidste år, hvor Apple ifølge branchemediet Semiconductor Today fik fremstillet 78,5 mio. enheder. Men produktion af enheder er naturligvis ikke det samme som at disse enheder bliver solgt.

Counterpoint Research anslår, at Apple solgte 74 millioner enheder i julekvartalet sidste år, hvilket var en pæn stigning på 4 mio. enheder i forhold til året før, og altså et salg på 94% af, hvad der blev fremstillet. Hvis Apple sælger den samme procentdel i samme kvartal i år, skulle selskabet altså kunne lange 75,2 millioner iPhones over disken.

Som bekendt er julekvartalet altid Apples bedste salgskvartal, fordi de nye iPhone-modeller som regel bliver lanceret med salgsstart omkring oktober måned – og fordi iPhones er populære julegaver visse steder. Det er dog imidlertid en udfordring for Apple at salget falder i resten af årets kvartaler.

I første kvartal af 2024 faldt iPhone-salget ret dramatisk i forhold til året før, fra 58 millioner solgte enheder til blot 50,6 millioner. Hvis Kuo får ret i at Apple kun vil fremstille 45 millioner enheder i første kvartal næste år, må det være fordi, Apple forventer at der kommer næsten lige så dramatisk fald i salget. I andet kvartal i år solgte Apple ifølge Counterpoint 45,5 mio. enheder. Til næste år vil firmaet i samme periode producere 39 mio.

Kuo nævner også, at han ikke ser nogle tegn på at lanceringen af Apple Intelligence driver salget af iPhone opad, i hvert fald ikke på den korte bane. Apple Intelligence er imidlertid først ved at blive rullet ud i USA nu, og kommer som bekendt først til EU og resten af verden senere. Måske skal folk lige se, hvad det kan, før Apple Intelligence bliver en ”killer app”.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.