Forside * Featured

YouTube hæver priserne på Premium-abonnementer voldsomt i Danmark

-
Foto: Pixabay.com

YouTube har annonceret en prisstigning på deres Premium-abonnement i Danmark, som giver brugerne adgang til reklamefri videoer samt YouTube Music.

Den månedlige pris stiger fra 119 kroner til 139 kroner, hvilket svarer til en stigning på 20 kroner. For familieabonnementet er stigningen endnu mere markant – her går prisen fra 179 kroner til 259 kroner om måneden, hvilket er en stigning på hele 80 kroner.

I Danmark vil den nye pris på 139 kroner placere abonnementet blandt de dyrere lande, når man sammenligner med andre steder i verden. For eksempel er YouTube Premium betydeligt billigere i lande som Argentina og Tyrkiet, hvor prisen ligger på omkring 35 kroner og 15 kroner om måneden, afhængigt af valutakursen. Dette har gjort disse lande populære valg for brugere, der via VPN har forsøgt at oprette konti for at drage fordel af de lavere priser. I USA er prisen på YouTube Premium sat til omkring 15,99 USD (cirka 115 kroner), mens man i Tyskland betaler omkring 11,99 euro (cirka 90 kroner).

Annonce:

 

Foto: Pixabay.com

YouTubes kamp mod VPN og adblockers

Tidligere har mange brugere benyttet sig af VPN-tjenester for at oprette konti i lande med lavere priser. Google har dog strammet op på denne praksis og lukket flere konti, der benyttede sig af denne metode. Samtidig har virksomheden intensiveret sin indsats mod brugen af adblockers, som mange brugere anvender for at undgå reklamer. Ved at tage skridt til at blokere disse teknologier, forsøger YouTube at få flere brugere til at betale for Premium-tjenesten, som garanterer en reklamefri oplevelse.

YouTube Premiums historie i Danmark

YouTube Premium blev først lanceret som YouTube Red i USA i 2015 og fik senere sit nuværende navn. I Danmark blev tjenesten tilgængelig i 2018, og siden da har Premium-abonnementet tiltrukket en del brugere, der ønsker at slippe for reklamer og samtidig få adgang til YouTube Music.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.