Forside * Featured

TEST: iPhone 16 Pro Max – Den behøver du ikke at købe

-

Årets iPhone er for mange danskere nok mest en Walk-over, fordi Apple Intelligence nok først kommer lige før iPhone 17 præsenteres næste år.

Vi har testet den nye iPhone 16 Pro Max, som blev præsenteret den 9. september. Modellen vi har testet er med 512GB lagerplads og i farven sort Titanium.

Det meste af det som skal gøre iPhone 16 Pro Max til den hotteste smartphone resten af 2024, kommer med garanti tidligst i 2025. Så læs hvad vi synes om den nye iPhone her.

Annonce:

 

Udpakning og design

iPhone 16 Pro Max kommer i en lille æske, der udover telefonen indeholder et USB-C kabel til opladning og en SIM-pin. Jeg kommer selv fra en iPhone 15 Pro Max, så den eneste forskel jeg umiddelbart så var den ekstra kamera-knap, og den lidt større skærm.

iPhone 16 Pro familien kommer i farverne Sort Titanium, Hvid Titanium, Naturlig Titanium og Sandfarvet Titanium. Min yndlingsfarve er den sorte titanium, som mest af alt stadig minder mig om Space Gray.

Du kan få modellen med 256GB, 512GB og 1TB lagerplads, og jeg vil klart anbefale at man tager en med mindst 512GB, hvis man skal optage mange videoer i høj opløsning. Også selvom de løbende lægges over i skyen, så er der rigeligt brug for den ekstra plads.

Designet er 1:1 magen til sidste års model. Du har en skærm med Dynamic Island, omend kanten i siden af skærmen er blevet en lille smugle mindre end sidste år, og så er hele telefonen blevet en lille smule større end sidste års model. Der er naturligvis et selfie-kamera også.

 

Jeg bruger allerede cover for at beskytte telefonen

På bagsiden finder du kameraet med 3 sensorer. Og så får du også Qi2 kompatibel Magsafe trådløs opladning. Bagsiden er dækket af mat glas med en struktur i den farve du vælger.

På højre side finder du stand-by knap og den nye kamera knap, der i virkeligheden ikke er en knap, men fungerer på samme måde som et touchpad på en Macbook Pro, hvor haptisk feedback giver fornemmelsen af at man trykker på knappen. Jeg vender tilbage til den knap under kamera delen. På venstre side finder man action-knappen, som kan bruges til forskellige funktioner og så knapper til at justere lydstyrken.

I bunden af iPhone 16 Pro Max finder man et USB-C stik, der understøtter USB 3 med hastigheder på op til 10Gb/s, men det kræver et bedre kabel end det som Apple giver dig sammen med telefonen.

Personligt synes jeg at telefonen er for glat. Det er noget jeg har synes siden iPhone 11 for længe siden, og derfor har jeg købt et Pitaka cover som gør at telefonen ligger mere fast i hånden og i lommen.

Designet er jo velkendt, og derfor kan jeg kun godkende det, men at sige at det efter så mange år er innovativt ville være at stramme den. Personligt ville jeg have elsket at Apple havde lavet et kamerabump på bagsiden der mindede mere om Pixel Pro familiens, så telefonen kunne ligge stabilt på bordet når du bruger den.

Men når det er sagt, så er der noget betryggende ved designet som stadig bare ligner sig selv.

iPhone 16 Pro Max måler 163 mm x 77,6 mm x 8,25 mm, og vejer 227 gram. Den kommer iøvrigt med en IP68 certificering, og kan holde til vand i op til 6 meters dybde i op til 30 minutter.

 

Skærmen på iPhone 16 Pro Max

6,9” Super Retina XDR-skærm med ProMotion-teknologi

iPhone 16 Pro Max kommer med en 6,9” OLED skærm som Apple igen i år kalder Super Retina XDR. Skærmen står knivskarpt, og den kommer med en opløsning på 2868 x 1320 pixels med 460 ppi. Den er meget lysstærk og kan booste op til 2.000 nits udenfor, så der er rigeligt med lys. Skærmen har også Apple’s True Tone teknologi, så billedet hele tiden ser bedre og mere realistisk ud.

Skærmen understøtter dynamisk opdateringshastighed fra 1 – 120Hz., og så understøtter den altid-tændt, hvis det er noget man bruger. Jeg er dog ikke så imponeret over Apples implementering i IOS 18, men det er jo en personlig smagssag. Jeg synes faktisk måden Google gør det på med Pixel telefonerne er mere elegant.

Men når det er sagt, så har Apple stadig en af de allerbedste skærme på sin Pro serie af iPhones. Og Dynamic Island er en super elegant måde at håndtere et kamera og sensorhul i toppen af skærmen.

Så skærmen er klart godkendt.

 

Geekbench tal for iPhone 16 Pro Max

Ydelse: A18 Pro chipset, og nu er der WiFi 7 i iPhone 16 Pro Max.

iPhone 16 Pro Max kommer med A18 Pro chipset, der ifølge Apple er noget hurtigere end A17 Pro, og vores målinger viser at A18 Pro i Geekbench 6 scorer 3.318 i Single-Core og 8.085 i Multi-core. På GPU scorer iPhone 16 Pro Max 32.969. Apple er stadig kongen af chipset, og deres A18 Pro chipset er ingen undtagelse. Vi er helt oppe i hastigheder der minder om M1 Pro serien, faktisk er A18 Pro hurtigere end M1 Pro på Single-Core. Det er helt åndsvagt at man har så mange hestekræfter i sådan en lille enhed.

Apple har stadig ikke deres eget 5G chipset klar, så der har det købt et i byen, og det understøtter dual-sim funktionalitet. Der er plads til et enkelt fysisk Nano-Sim, og så kan du have et eSIM eller to eSIM aktive afhængigt om du har fysisk Simkort i telefonen.

Og nu får man WiFi 7 (802.11be), så man kan få fuld valuta af sin 1Gb internet forbindelse hvis man da har WiFi 7 hjemme. Jeg testede med mit Unifi U7 Pro Setup, og der var fuld speed på, og ganske fin signalmodtagelse.

På Bluetooth siden kører Apple Bluetooth 5.3, og den virker fint sammen med mit Apple Watch og de mange forskellige hovedtelefoner jeg bruger.

 

Batteritid – hurtigere opladning også trådløs – Og imponerende god

iPhone 16 Pro Max kommer med et batteri der tilbyder ganske imponerende batteritid. Jeg har ingen problemer med at komme igennem dagen og stadig have omkring 50% batteri når jeg går i seng. Jeg skal skynde mig og sige at jeg ikke er gamer eller video-junkie igennem dagen, men jeg er ret sikker på at de fleste sagtens kan komme igennem en hel dag uden problemer.

På opladningssiden har du mulighed for at lade kablet med op til 45W via USB-C, eller trådløst med op til 25W via Qi2 standarden og Magsafe. Det kræver dog en strømforsyning der kan levere mindst 30W.

Du kan oplade til 50% på ca. 30 minutter, og en fuld opladning tager omkring 2 timer. Dette er dog ikke noget jeg ser som et problem, da jeg oplader min telefon i en Magsafe oplader om natten.

Jeg er som altid super imponeret over batteritiden på iPhone Pro familien, og jeg er sikker på at alle der køber den bliver glad for den gode batteritid.

 

iOS 18 men absolut ingen Apple Intelligence – Og slet ikke i Danmark

Apple har allerede frigivet iOS 18, og iOS 18.1 med Apple Intelligence har været i beta nogle måneder nu. Men glæd dig ikke for tidligt, for Danmark er ikke på listen til at få Apples Ai foreløbigt. Det vil sige at du køber en telefon, og så får du ikke en stor del af de funktionaliteter som Apple viste på deres event.

Apple Intelligence frigives først i USA, og der var ingen tydelig indikation af hvornår vi som danskere kan forvente at få noget som helst af alt “det sjove” på vores nye og dyrt betalte legetøj.

Det opdaterede kontrolcenter på iOS 18
Det opdaterede kontrolcenter på iOS 18

iOS 18 er ikke en stor opdatering, hvis man ser bort fra deres forbedrede dark mode, og deres opdaterede kontrolcenter, som jeg personligt godt kan lide. Jeg er glad for at man har fået mere frihed i det, og det er blevet meget mere overskueligt. Der er selvfølgelig en masse andre gode ting i opdateringen som den forbedrede lommeregner, og også flere nye funktioner i kamera app’en.

Du kan nu placere widgets mere frit på hjemmesiden, men glæd dig ikke for tidligt. Du har langt fra den frihed som man oplever på Android, men det er en klar forbedring i forhold til iOS 17.

iOS er stadig mit yndlings OS på smartphones, men jeg må sige at Apple skal til at få fingeren ud af en vis kropsdel, for at sikre føretrøjen i fremtiden, for Android bliver bedre og bedre med hver version.

 

Kamera

Lad os starte med den største nyhed. Det er ikke selve kameraet, men den nye knap på højre side af telefonen. Der har du en haptisk knap (Apple vil ikke kalde det en knap, men det gør jeg). Den fungerer på mange måder som en rigtig kamera knap, hvor du kan trykke halvt ned og fokusere og helt ned og tage billedet. Du kan øgså trykke to gange hurtigt, og så skifte mellem forskellige kamerafuntioner som du så med swipes på knappen kan skifte mellem (Eksponering, Dybde, Zoom, Valg af kamera, Stil og Tone)

 

Apple har opdateret kameraet på iPhone 16 Pro Max, så du nu har 48MP wide, 48MP ultra-wide, 12MP tele-foto med 5x optisk zoom. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg kan se bedre kvalitet på makro, men det er vist også det, når jeg sammenligner med min iPhone 15 Pro Max.

Men på den nye iPhone har du nu også filtre (Stil), der kan vælges og genbruges ud fra din personlige smag af hvordan billeder skal se ud. Personligt er jeg til standard, men jeg kan godt se at nogle filtre passer bedre til landskaber og andre bedre til portrætter, så det er der nok nogle der skal få stor glæde af. Filtrene kan også aktiveres fra den nye kamera knap.

iPhone 16 Pro Max understøtter nu 4K ved 120 fps, hvilket betyder, at du kan optage imponerende slowmotion-optagelser med utrolige detaljer og jævnhed. Uanset om det er actionbilleder, sport eller filmiske øjeblikke, giver det en fantastisk præcision og klarhed i hver enkelt frame. Og så har Apple lavet en ny og smart mikrofon / lyd funktion, der gør at du kan vælge hvad mikrofon i telefonen du bruger, og om den skal sætte tale i center og den omliggende lyd i surround.

 

Galleri:

iPhone 16 Pro Max har et meget imponerende kamera, og nedenfor kan du se eksempler på både video og stillbilleder.

 

Konklusion

Jeg ville lyve hvis jeg ikke startede min konklusion med at sige at iPhone 16 Pro Max er den bedste iPhone Apple har lavet, men jeg ville også lyve, hvis jeg ikke i samme moment skrev, at den også lige nu er ret ligegyldig for ejere af iPhone 13-15 modellerne.

Nuvel, du får et hurtigere chipset. Du får et bedre kamera, og du får et større batteri, men du får ikke Apple AI når det kommer, og du skal være mere end ualmindelig heldig for at få det inden iPhone 17 kommer.

Apple iPhone 16 Pro Max
Konklusion
Jeg ville lyve hvis jeg ikke startede min konklusion med at sige at iPhone 16 Pro Max er den bedste iPhone Apple har lavet, men jeg ville også lyve, hvis jeg ikke i samme moment skrev, at den også lige nu er ret ligegyldig for ejere af iPhone 13-15 modellerne.
Plus
Godt kamera
Genkendeligt design
Fantastisk batteritid
iOS er bare en god softwareoplevelse
Minus
Ingen Ai til danskerne
For lidt nyt
4
Karakter
Se dagspris her

Derfor vil jeg anbefale, at er du ikke en af dem som bare MÅ HAVE den nyeste iPhone Pro telefon når den kommer, så træk vejret dybt og vent. Så længe Apple ikke kan sige klart, hvornår danskerne får Apple Intelligence, så står du med en topmodel der ikke kan noget som helst mere end forgængeren.

Derfor vælger jeg at give iPhone 16 Pro Max 4 flotte stjerner i stedet for 5 som jeg ville have givet den hvis jeg boede i USA, og fik alle telefonens funktioner.

Pris og levering

iPhone 16 Pro starter ved 9.499,- og iPhone 16 Pro Max starter ved 11.499,-. Modellerne kan leveres nu fra flere forhandlere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.