Forside * Featured

TEST: Google TV Streamer – Ikke helt på par med Apple TV.

-

Vi har testet den nye 4K Google TV Streamer, der skal afløse Chrome Cast for Google. Nu får du en boks som skal konkurrere direkte med Apple TV, og kan den det?

Mangler du en alt-i-en streaming boks til dit TV, og vil du gerne bruge Google’s økosystem, så er Google klar med Google TV Streamer, der er en streaming boks, der giver dig adgang til masser af streaming apps, spil osv.

Vi har testet Google TV Streamer, og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

Indholdet af pakken med Google TV Streamer (foto: recordere.dk)

Udpakning og Design

Google TV Streamer kommer i en æske, der udover selve TV Streameren indeholder en fjernbetjening med to AAA batterier, et USB-A til USB-C kabel og en USB strømforsyning. Der medfølger ikke et HDMI kabel, så det må du selv ud og købe, hvis du ikke har et ordentligt kabel liggende.

Designet på Google TV Streamer er yderst elegant. Den fylder ikke meget i landskabet, og den kan sagtens ligge bag TV’et ligesom det gamle HDMI stick som den nye TV Streamer skal afløse.

 

Bagsiden af Google TV Streamer (foto: recordere.dk)

På bagsiden af Google TV Streamer finder man HDMI port, Ethernet port, USB-C port og en lille knap som kan bruges til at finde fjernbetjeningen eller nulstille boksen.

Google TV Streamer måler 161.6mm x 75.6mm x 26.7mm (L x B x H), og vejer ikke mere end 160,7 gram, så det er ikke svært at gemme den væk.

Inde i boksen finder man Google TV operativsystem, Ai og alle de apps man må forvente i Google’s økosystem, så du kan både bruge den til at se dine Google Photos, se DRTV, TV-2 Play osv.

Boksen har 32GB lagerplads, og der er umiddelbart ingen mulighed for at øge pladsen internt, så det er vigtigt at man har en OK internet forbindelse fordi alle data skal komme fra enten skyen eller ens eget net. Der er dog et workaround, hvor man med en USB-c hub, kan sætte en USB-harddisk på, hvis man har brug for mere plads.

Du får HDMI 2.1 og boksen understøtter 4K, og HDMI CEC. Du får også Dolby Digital, Dolby Atmos dekodning. DTS, DTS:HD og DTS:X understøttelse hvis du har et TV eller en forstærker der understøtter det via passthrough.

Google TV Streamer kan også fungere som en Matter Hub via Thread, så hvis du vil bygge et smart home op, så får du her en enhed som kan både styre -, men også være hjertet i systemet.

 

Google TV Streamer (foto: recordere.dk)

Installation af Google TV Streamer

Installationen af Google TV Streamer foregår igennem Googles Home App. Det er den samme app som man også bruger til at installere Nest og Google WiFi, og er man på Android er den standard, mens den på iOS kan hentes og bruges.

Også her skal jeg gøre opmærksom på at har man Google Workspace, så skal man have en almindelig Gmail konto ved siden af, for Google TV Streamer virker ikke med Google Workspace konti. Det er virkeligt trælst at Google stadig ikke har fået løst den del, især når ens Google Photos ligger på den konto.

Men udover det, så er installationen hurtig og nem, og efter en kort softwareopdatering var boksen klar til brug.

 

Fjernbetjeningen til Google TV Streamer (foto: recordere.dk)

Fjernbetjening

Den medfølgende fjernbetjening er lavet af plastik, og lad mig bare understrege, det virker ikke som om Google har gjort noget som helst for at undertrykke det udtryk.

Den består udelukkende af knapper, til trods for den har noget som minder om et hjul i toppen, og så har Google også valgt at have faste knapper for YouTube og Netflix. En tendens jeg personligt ikke er så super glad for.

Fjernbetjeningen bruger Bluetooth til at kommunikere, og det gør at du sagtens kan gemme Google TV streamer boksen væk, for den kan sagtens modtage alligevel.

I fjernbetjeningen er der også en mikrofon, som gør du kan tale med Google Assistant, og styre Google Home derfra også.

Som vi skrev i starten så har Google TV Streamer en knap på bagsiden, du kan trykke på og så giver fjernbetjeningen en ringetone, som gør du let kan finde den.

Fjernbetjeningen har også en favorit (genvej) knap du selv kan vælge hvad som du vil bruge til, uanset om det er noget Google Home, en App eller skifte input på TV’et. Jeg valgte at bruge den til Plex app’en. Fjernbetjeningen bruger iøvrigt 2 x AAA batterier.

Da Google TV Streamer understøtter HDMI CEC kan du styre både lydstyrke og tænde og slukke for dit TV, hvis det også understøtter det.

Fjernbetjeningen er godkendt, men absolut ikke en jeg er begejstret for. Google kunne godt have givet designet lidt kærlighed, især fordi mange der vil købe Google TV Streamer ikke har brug for andre fjernbetjeninger, og derfor kun har den liggende fremme.

 

Forskellige apps til Google TV Streamer (foto: recordere.dk)

Masser af apps

Du kan med Google Play finde alle de væsentlige apps som man bruger i Danmark, uanset om det er de mest kendte Netflix, DRTV, TV 2 Play, YouTube, Disney+, Viaplay osv.

Men du kan også finde de apps som mange også bruger som f.eks. Plex, hvis man har en Plex Mediaserver hjemme.

Men måden man skal finde dem frem i deres store er ret skuffende. Jeg havde forventet at apps dukkede op efterhånden som man skrev navnet, men det sker ikke – Man skal ned og trykke søg, før resultaterne kommer. Det virker langsomt og ikke særligt optimalt.

I Home panelet på hjemmeskærmen kan du styre dine smarte enheder, hvis du har nogle tilsluttet. Det kan f.eks. være Philips Hue, ligesom du kan skifte mellem forskellige Google konti, hvis du har det.

 

Fjernbetjening til Google TV Streamer (foto: recordere.dk)

Video og lyd kvalitet

Google TV Streamer understøtter som skrevet op til 4K video, og understøtter også alle væsentlige lydformater.

Jeg har testet den med DRTV, YouTube Premium og min Plex Mediaserver, og synes faktisk den gør et godt arbejde. På DRTV oplevedede jeg dog at den skulle bruge nogle sekunder på at opnå den optimale billedekvalitet. Jeg har 1000/1000 fiber, så det er ikke båndbredde der gør det.

På lydsiden testede jeg med både DTS-HD og Dolby-Atmos TrueHD, og det virkede ganske fint.

Sammenlignet med Apple TV, synes jeg at Google TV Streamer har et bedre udvalg af HD lyd, men jeg synes at Apple TV’s billedekvalitet er bedre, men når man streamer fra tjenester er det på ingen måde noget man ser, men når jeg ser film fra mit Plex bibliotek, så er det tydeligt på visse film at kvaliteten er lidt bedre på Apple TV.

 

Konklusion

Er du til Google TV systemet, så er Google TV Streamer da en fin tilføjelse, men sammenligner jeg den med den nyeste Google Chromecast 4K som kom for noget tid siden, mener jeg dog ikke at det er en særlig stor opgradering.

Google har stadig en stor opgave i softwareoplevelsen, som på ingen måder er på par med Android 14 eller Apple TV. At man skal trykke ENTER for at den begynder at søge er bare en no-go i 2024.

Google TV Streamer
Konklusion
Er du til Google TV systemet, så er Google TV Streamer da en fin tilføjelse, men sammenligner jeg den med den nyeste Google Chromecast 4K som kom for noget tid siden, mener jeg dog ikke at det er en særlig stor opgradering.
Plus
Let at sætte op
Matter Hub til Smart Home
Minus
Lille opgradering i forhold til Chromecast
Remote er ikke køn
3.5
Karakter

Fjernbetjeningens design er også skuffende, når man alligevel havde valgt at lave et så stort designskifte, så ville det have klædt Google at lave en elegang fjernbetjening man har lyst til at have liggende på sofabordet.

Vi ender på 3,5 stjerner.

 

Pris og levering

Google TV Streamer koster 899,- vejledende, og kan købes fra i dag hos både Google og hos flere forhandlere.

Specifikationer (engelsk)

  • Dimensions: 161.6mm x 75.6mm x 26.7mm (L x W x H)
  • Weight: 160.7g
  • Resolution: Up to 4K HDR, 60 FPS. Supports resolutions up to 4K and high dynamic range (HDR)
  • Video formats: Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HLG
  • Ports: HDMI 2.1, Ethernet, USB Type-C power
  • Connectivity: Wi-Fi 802.11ac (2.4 GHz / 5 GHz), Bluetooth 5.1
  • Dimensions (remote): 137 mm x 38mm x 16mm (L x W x H)
  • Weight (remote): 40g
  • Connectivity (remote): Bluetooth IR to control TV, soundbar or receiver
  • Power (remote): 2 x AAA batteries included
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.