Forside * Featured

TEST: Google Pixel Watch 3 Android Smartwatch – Større og bedre

-

Vi har testet det nye Google Pixel Watch 3 i 45 mm modellen der er den nye store model af Googles eget smarte ur med Fitbit indbygget.

Sammen med Google Pixel 9 telefonerne har Google frigivet deres nye Pixel Watch 3, som vi har testet i snart 3 uger. Der er flere spændende nyheder og endeligt er de også klar med en større model på hele 45mm.

Vi har testet Google Pixel Watch 3, og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

Urkasssen på Pixel Watch 3 (foto: recordere.dk)

Udpakning og Design

Google Pixel Watch kommer i en æske, der udover uret indeholder en rem med to længder samt en USB-C til noget magnetisk 4-pins opladning, som jeg ikke er så vild med. At Google ikke har en ren magnetisk trådløs opladning skuffer. Du kan komme til at skubbe til opladeren, og så glider de 4 pins ud af placeringen, og så stopper opladningen. Der burde Google lære fra både Samsung og Apple, der har væsentligt bedre trådløs opladning.

 

Urrem til Pixel Watch 3.

 

41 mm 45 mm
Active-rem: Remme i størrelse small og large medfølger Active-rem: Remme i størrelse small og large medfølger
Small passer til håndled på 130-175 mm i omkreds Small passer til håndled på 150-185 mm i omkreds
Large passer til håndled på 165-210 mm i omkreds Large passer til håndled på 165-215 mm i omkreds
Remlængder på Google Pixel Watch 3

 

Monteringen af rem på urkassen er virkeligt nemt, og jeg håber på der hurtigt kommer nogle mere elegante remme for folk der gerne vil have læder eller kulfiber remme, men det er jeg sikker på der gør.

 

Du kan få Google Pixel Watch 3 med WiFi og med WiFi/LTE, hvor du kan bruge et eSIM til at modtage opkald og bruge telefondelen på løbeturer uden du har din smartphone med.

Google Pixel Watch kommer endeligt i to størrelser. Nu kan du både få et 41 mm og et 45 mm, hvor udtrykket på det store er meget mere maskulint, hvis det er noget man går op i.

En anden nyhed er skærmen, der nu går endnu tættere på skærmen, så du oplever virkeligt at der er mere plads, udover den du har fået ved at vælge 45 mm modellen. På 45 mm modellen vi testede er der faktisk 40% mere brugbar skærmplads.

Uanset om du vælger 41 mm eller 45 mm måler uret 12,3 mm i højden, og vejer 31 eller 37 gram uden rem.

Oven i det, er skærmens lysstyrke fordoblet fra 1.000 til 2.000 nits, og det gør det væsentligt lettere at læse tekst og se billeder på skærmen.

De forskellige farver du kan vælge Pixel Watch 3 i. (Ill. Google)
De forskellige farver du kan vælge Pixel Watch 3 i. (Ill. Google)

Google Pixel Watch 3 kommer i farverne Obsidian (Sort), Silver (Grå), Champagne (Guld), og så kan de fås i kombinationer med andre rem-farver, og modellen vi testede var Obsidian (sort), som også er min yndlingsfarve når jeg køber andet smart gear.

Du har en knap over kronen, og du kan også trykke på kronen, så du på den måde både kan dreje og trykke. Når du trykker på knappen kommer du ind i app oversigen, og drejer du op eller ned, får du enten notifikationer eller overordnede indstillinger. Disse funktioner kan også vises ved at stryge op eller ned på skærmen.

På knappen over kronen kan du ved kort tryk se seneste bruge apps, og holder du den inde kan du tale med Google Assistant og få svar på både skærm og via den indbyggede højttaler.

 

Sensorer på Pixel Watch 3

På undersiden af uret finder du flere forskellige sensorer til måling af puls, Højdemåler, Røde og infrarøde sensorer til måling af iltmætning (SpO2), Universel elektrisk sensor, som er kompatibel med EKG-appen, Hudtemperatursensor og en række andre sensorer til at måle dit helbred.

Du har også indbygget GPS, Galileo, Glonass, Beidou, QZSS, så du på træning uanset om du løber, går eller cykler kan se hvor du har været og hvor langt du har trænet.

Inde i uret er der også en højttaler og en mikrofon, så du kan tale i telefon eller give Google Assistant (senere Gemini) kommandoer, og modtage svar og notifikationer.

Uret drives af en Qualcomm SW5100 og en Cortex M33-coprocessor, og sammen med 32GB eMMC flashlager og 2GB SDRam, er der plads nok til både apps og multitasking.

Google Pixel Watch kommer med en IP68 certificering, så det er godt beskyttet mod vand og støv. Det er certificeret til 5ATM tryk, men Google understreger i deres specifikationer, at uret er designet til at blive brugt på lavt vand, så du skal ikke bruge det til dykning.

Installationen er let med Watch app’en, dog har jeg en stor anke. Min primære Google konto kører Google Workspace, og det er ikke kompatibelt med FitBit, og det gør at jeg under denne test selvom jeg har en almindelig gmail konto også ikke har fået Fitbit til at acceptere forbindelsen til uret. Det er ikke i orden at Google Workspace kunder stadig skal kæmpe med integrationerne mellem forskellige Google services. Og det er jeg nødt til at lade trække ned, fordi det stiller nogle brugere dårligere.

Integrationen mellem telefon og ur virker rigtigt godt, og jeg har mens jeg har testet besvaret og gennemført flere telefonopkald på uret, og også det virker rigtigt godt.

 

Skærmen på Pixel Watch 3 (foto: recordere.dk)

Virkelig god skærm

Med Google Pixel Watch 3 får du en Actua OLED skærm, der har en variabel opdateringshastighed på mellem 1 – 60 Hz. Skærmen er beskyttet af 3D Corning Gorilla Glass 5. Skærmen er iøvrigt 320 ppi AMOLED LTPO-skærm der understøtter DCI-P3-farve specifikationerne.

Skærmen virker virkeligt god og, jeg er vild med måden altid tændt funktionen virker, der dæmper skærmen ned, og fjerner bevægelser, men du kan altid se relevant info uanset om den er aktiv eller i inaktiv mode. Det fungerer på samme måde som på Apple Watch.

Touch funktionerne på skærmen svarer hurtigt, og du kan iøvrigt bruge uret til at låse din Google Pixel Smartphone op, hvis du har en nyere model. Og du kan også vælge via Watch app’en på Android mellem en lang række forskellige urskiver og viste widgets.

Skærmen er en god forbedring i forhold til sidste år.

 

Jeg er stadig ramt af Google Workspace ikke virker med Google Fitbit

Masser af helbreds- og aktivitetsfunktioner

Google Pixel Watch 3 er ligesom sidste år tæt integreret med Fitbit app og funktionalitet, så du kan styre alt din træning fra én app. Dette uanset om det er løb, cykling, svømning, gåture osv.

I Fitbit kan du opbygge egne gå- og løbeture, og planlægge hvordan du vil træne. Dette kan også gøres på uret, men det kræver at du har gode øjne, for jeg måtte have fat i mine briller for at sætte det op på uret. Da uret har en ret god GPS, kan du mens du løber får instrukser over din rute, så du med haptisk feedback får af vide om du skal dreje osv. Oven i det får du både mellemtider og notifikationer når du skal skifte pace eller strække ud.

Dashboard i Fitbit app (ill. Google)
Dashboard i Fitbit app (ill. Google)

Dine løb samles på et smart dashboard i app’en som du så kan følge op på efter træningen. Fitbit kan også give dig en analyse om hvordan det går med din træning, og om der er forbedringspunkter. AI har også sneget sig ind i Fitbit, og den kan komme med forbedret træning og løb efterhånden som dine data bliver mere detaljeret.

Hvis du vil betale for dig, er der andre muligheder, for med Fitbit Premium kan du få seks daglige videoer med træningsforslag, hvis du vil betale for det.

En ting jeg gerne vil nævne her er skridttælleren som virker forbedret i forhold til tidligere modeller af Google Pixel Watch. Men uanset hvordan du gerne vil træne, så er der et program for de fleste med Fitbit.

En smart feature er en morgen briefing, hvor uret fortæller dig i detaljer hvad du bør træne i dag. Dette virker især godt hvis du har brugt uret som søvntracker også, så den ved hvor frisk og udsovet du er.

Men så skal du så også huske at oplade dit ur efter du er stået op, så det er klar til dagens strabadser.

Jeg er ikke begejstret for den “trådløse” oplader til Google Pixel Watch 3 (foto: recordere.dk)
Jeg er ikke begejstret for den “trådløse” oplader til Google Pixel Watch 3 (foto: recordere.dk)

Batteritid – op til 100 timer, men 20-35 er mere realistisk.

Google lover op til 100 timers batteri, men det er kun hvis du kører en batteri-spare funktion. I den normale verden skal du forvente at du skal smide den i opladeren hver dag, også selvom den lover 36 timer ved normal brug, men har du aktiv skærm er tallet tættere på 20-24.

Google Pixel Watch 3 har fået et bedre batteri (420 mAh på 45mm modellen), og med den større skærm er et større batteri også nødvendigt. Jeg er ikke skuffet over batteritiden, for jeg har selv Apple Watch og tallene er meget tætte på hinanden, så det er som sådan godt nok, men den oplader man får med, er bare ikke på par med hvad man kan forvente af en oplader til smartwatches i 2024.

Du har som tidligere skrevet en 4 pin / magnetisk USB-C oplader, og det gør at uret skal ligge meget præcist på opladeren for at lade op, og er man ikke opmærksom på det, så vil man opleve at man efter nogle timer finder ud af at der ikke er kommet nyt strøm på batteriet.

Google WearOS – Det virker bare (ill. Google)

Software: WearOS 5.0 – Virker virkeligt godt

Jeg kan faktisk godt lide den software, der er er på Pixel Watch 3. Den er let at bruge, og de forskellige navigationsbevægelser du kan lave, er hurtigt lært. Jeg kan også godt lide de forskellige urskiver og Widgets der er til uret.

Notifikationerne virker virkeligt godt, og du får vist billeder fra dine overvågningskameraer når man får notifikationer. Jeg har selv Arlo og det er 100% integreret med uret, så man hurtigt ved hvem der går rundt i ens indkørsel osv.

Oven i det kan du styre både musik og bruge uret som fjernbetjening til f.eks Google TV. Og så har du naturligvis adgang til Google Assistant på uret, der høfligt svarer på de fleste af dine spørgsmål.

Google har introduceret en ny funktion kaldet “Loss of Pulse Detection”, som overvåger brugerens puls. Hvis pulsen ikke kan registreres, aktiverer uret yderligere sensorer for at lede efter livstegn og spørger brugeren, om alt er okay. Hvis der ikke kommer et svar, udløses en høj alarm med en nedtælling. Hvis der stadig ikke er nogen respons, vil uret automatisk ringe til nødtjenesten med oplysninger om den manglende puls og brugerens lokation.

WearOS 5.0 er en ganske fin oplevelse.

 

Konklusion – En forbedring, men er det godt nok?

Jeg synes virkeligt at Google Pixel Watch 3 er et godt smartwatch, men der er bedre ure derude, og med både Samsung Galaxy Watch Ultra og Garmin på banen med nye modeller, er spørgsmålet mere om det er godt nok?

Google Pixel Watch 3 er et virkeligt smukt ur, og for de fleste får de masser af gode fitnessfunktioner og gode notifikationer og en god softwareoplevelse. Og integrationen mellem Fitbit og uret er virkelig god, men husk på, at skal du have fuld valtuta af Fitbit, skal du betale for det hver måned.

Men skal du ud og købe et smartwatch lige nu, så bør du også kigge på alle alternativer, og se hvad det præcist er du er på jagt efter. Men Google Pixel Watch er et godt Smartwatch.

Google Pixel Watch 3
Konklusion
Google Pixel Watch 3 er et virkeligt smukt ur, og for de fleste får de masser af gode fitnessfunktioner og gode notifikationer og en god softwareoplevelse. Og integrationen mellem Fitbit og uret er virkelig god, men husk på, at skal du have fuld valtuta af Fitbit, skal du betale for det hver måned.
Plus
Virkelig god skærm
WearOS 5.0
Minus
Middelmådig batteritid
Dårlig oplader
3.5
Karakter

Vi ender på 3,5 flotte stjerner, og det er bl.a. batteritid og den trælse oplader der følger med der trækker ned, og så er jeg igen nødt til at brokke mig over at Google stadig ikke har fået løst deres Gmail vs. Google Workspace kontoproblematik.

Men når det er sagt. Køber du en Pixel 9 telefon, så er Pixel Smartwatch 3 det naturlige valg på samme måde som et Apple Watch er for iPhone ejere.

 

Priser og levering

Google Pixel Watch 3 kommer i butikkerne 10 september, og kommer i farverne Obsidian (Sort), Silver (Grå), Champagne (Guld), og så kan de fås i kombinationer med andre rem-farver.

Du kan få Pixel Watch 3 med WiFi og med WiFi / LTE. Nedenfor er de vejledende udsalgspriser, der er oplyst af Google.

  • 41 mm / WiFi : 3.090,-
  • 45 mm / WiFi: 3.490,-
  • 41 mm / LTE : 3.890,-
  • 45 mm / LTE : 4.290,-
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.