Med Pixel 9 Pro familien har Google flyttet grænserne for hvad man kan forvente af en Android mobil i 2024. Allerede for nogle ugers siden testede vi Pro XL, og nu har vi testet Fold, og den er rigtig god.
Google præsenterede deres nye Pixel 9 familie i august, og vi har allerede testet Pixel 9 Pro XL med stor begejstring. Nu har vi haft Pixel 9 Pro Fold til test, og her kan du læse hvad vi synes om den.
Jeg skal lige sige, at denne test har genbrugt nogle afsnit fra Pixel 9 Pro XL testen da de på mange områder er identiske, men ellers har vi afdækket kamera, skærme, software, batteri og ydelse.
Pixel 9 Pro FOLD – Udpakning og design
Pixel 9 Pro FOLD kommer i en æske, der udover telefonen indeholder et USB-C kabel og en SIM-nål. Og så er der en lille instruktionsbog man ikke behøver at læse.
Pixel 9 Pro Fold kommer i farverne Obsidian (Sort) og Porcelain (Beige hvid). Modellen vi testede var i farven Obsidian som også er min yndligsfarve, men jeg er også meget konservativ når det gælder farvevalg. Du kan vælge mellem 256GB og 512GB lagerplads, og modellen vi testede var med 256GB lagerplads. I min optik er det underligt at man ikke kan få en Fold med 1TB lagerplads, men de 256GB jeg testede med var rigeligt til mig. Men med en prisforskel på 1.000 DKK på 256 og 512 (14.799,- vs. 15.799,-) ville jeg klart vælge den store, hvis jeg skulle ud i så stor en telefon investering alligevel.
Pixel 9 Pro familien har et nyt design, og det har Fold også, der nu minder mere om resten af Pixel 9 Pro familien. Dog er jeg ikke så glad for at man på Fold har valgt ikke at have den fulde kamerabjælke, men mere en dominerende firkant ala det man f.eks ser på iPhone Pro familien.
Jeg synes godt om det nye design, men kamerabjælken ville jeg hellere have haft på samme måde som på de andre Pro’er så man kunne have telefonen liggende på bordet, uden at den vipper når du trykker i toppen af skærmen. De nye kanter på siderne minder meget om det man ser på både iPhone og Samsung Galaxy modellerne. Det er lykkedes Google at gøre de to halvdele af telefonen meget tynde, og det gør at selv foldet er den ikke særlig tyk. Det er super elegant.
Pixel 9 Pro Fold måler foldet 155,2 mm (højde) x 77,1 mm (bredde) x 10,5 mm (dybde), og Ikke foldet: 155,2 mm (højde) x 150,2 mm (bredde) x 5,1 mm (dybde). Og så vejer den kun 257 gram til trods for den ekstra skærm.
På højre side finder man stand-by og lydstyrke knap, og i bunden finder man et USB-C 3.2 stik, ligesom man finder en dual-SIM skuffe. Aluminiummet i kabinetterne, hængslet og kameraets visir er 100 % genanvendt aluminium.
Stand-by knappen har en indbygget fingeraftryklæser, der virker udemærket, men ikke er lige så god som den man fandt i skærmen på Pixel 9 Pro og Pro XL. Men denne skal jo også virke i både foldet og udfoldet tilstand, så det giver nok meget god mening at man der bruger stand-by knappen.
På forsiden finder man en 6,3″ (160 mm) Actua-skærm. I toppen af skærmen finder man også et 10MP selfie-kamera med mulighed for ansigtsgenkendelse til hurtig adgang på telefonen. På bagsiden finder man kamerabjælken og muligheden for trådløs Qi opladning. Telefonen har desværre ikke Qi2 (magsafe) standarden.
På indersiden finder man den hele 8” store Super Actua Flex Display skærm, og også der er der et 10MP selfie-kamera. Dette er væsentligt mindre end det 42MP selfie-kamera der er på Pixel 9 Pro og Pro XL familien, men da det er en fold, kan man jo bruge det store kamera på bagsiden til selfies også.
På bagsiden finder man kamera, der består af 48MP hoved-kamera, 10.5MP Ultrawide med Macro Focus og et 10.8MP Telephoto med 5x optisk zoom. Det er dårligere specifikationer på to af tre kameraer i forhold til resten Pixel 9 Pro familien, og det er rigtigt ærgerligt at Google ikke der har givet same sensorer som de andre Pro modeller.
Google Pixel 9 Pro XL kommer med en IP8x certificering, så den kan klare væske, men man skal nok ikke tage den med på stranden, uden at gemme den væk i en støv og sandtæt taske.
Pixel 9 Pro Fold kommer med Android 14, og får 7 års syv års OS-, Pixel Drops- og sikkerhedsopdateringer.
Størrelsen på foldet og åben vist ovenfor (foto: recordere.dk)
6.2” Actua og kæmpe 8” Super Actua Flex skærm – To gode skærme.
Pixel 9 Pro Fold kommer med to skærme. 6,2” på forsiden og hele 8” på indersiden. Skærmen på forsiden har en opløsning på 1080 x 2424 OLED ved 422 PPI, og på indersiden får man 2076 x 2152 OLED ved 373 PPI. Begge skærme understøtter variabel frekvens mellem 1 – 120 Hz.
Yderskærmen er beskyttet med Corning Gorilla Glass Victus 2, mens indersiden er beskyttet på anden måde, og begge skærme har en peak brightness på 2.700 nits.
Revnen i foldet er ganske tydeligt på skærmen, men jeg er glad for at Pixel 9 Pro Fold lukker tæt sammen når den der foldet.
Touchdelen er utrolig responsiv, og virker virkeligt godt. Skærmen er på alle måder godkendt.
Ydelse – Tensor G4 – Ikke den hurtigste men enorm strømeffektiv.
Google Pixel 9 Pro Fold kommer med Googles egen Tensor G4 chipset og hele 16GB RAM. Ydelsen er helt flydende også under multitasking havde jeg kun positive oplevelser.
Med Geekbench 6 målte vi Pixel 9 Pro til 1.619 på single-core, og 3.547 på multi-core ydelse, og på grafik (GPU) scorede telefonen 6.517.
I forhold til Pixel 9 Pro og Pro XL var målingerne langsommere, og mon ikke det skyldes den mindre plads til afkøling?
Ydelsen er mere end godkendt, og oven i det har Pixel 9 Pro Fold også Googles Titan M2-sikkerhedsmodul.
Du får Bluetooth 5.3, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e/7 og USB-C 3.2, så der er rigeligt med velfungerende forbindelser.
På mobilsiden får du 5G med dual SIM hvor du kan køre to fysiske eller et fysisk og et eSIM. Under testen havde vi Telmore eSim og TDC fysisk SIM installeret, og de virkede begge rigtigt godt.
Software og funktioner
Normalt plejer Google at være de første med nye major versioner af Android, men ikke i år. I år kommer de nye Pixel 9 modeller med Android 14 ligesom sidste år, men mon ikke Google alligevel er først med Android 15 når den kommer.
På softwaresiden er Android 14 bundsolid, og en af de tilføjelser som springer i øjnene i denne version er muligheden for at tilpasse låseskærmen. Man kan kan skifte mellem diverse urdesigns og formater, tilbydende en mere individualiseret touch til telefonens udseende.
Android 14 indfører også udvidet support for passkeys, hvor brugere kan anvende deres fingeraftryk til at få adgang til forskellige tredjepartsapps. Med introduktionen af Androids nye Credential Manager, vil apps kunne konsolidere forskellige login-metoder som adgangskoder og “Sign-in with Google”, hvilket effektiviserer og sikrer login-processen for brugerne.
På Google Pixel 9 Pro Fold får man en meget bedre multitasking oplevelse, fordi man kan dele skærmen op, og så f.eks. køre Gmail på den ene side, og Google Calendar på den anden, og browser oplevelsen er også meget bedre, når du kører på den store skærm.
Yderligere features inkluderer avanceret support for kameraforlængelser, support for 10-bit HDR-billeder, og den innovative Health Connect-funktion. Sidstnævnte muliggør opbevaring af sundheds- og fitnessdata direkte på enheden, en funktion der parallelt findes på Apple Health.
Det mørke tema i Android er stilrent og klart min favorit, så Android 14 er klart godkendt, og med Googles udmelding om 7 års opdateringer på både operativsystem, feature-drops, og sikkerhedpatches, så kan man være tryg ved at købe en Google Pixel 9 Pro Fold.
De nye vejr-app med AI vejr og lækre widgets er klasser bedre end mange købe-apps
Den nye vejr app fra Google er virkelig god, og måden du kan sætte den op til at passe til netop dit behov er virkeligt godt.
Oven i det laver den en AI sammenfatning af hele vejrudsigten, så du med nogle ganske få ord kan få en vejrudsigt som virker både troværdig og præcis. Også her på den store skærm kan man have endnu mere information på én skærm.
AI er i fokus på alle områder – Og Gemini spiller en kæmpe rolle.
Sidste år var Magic Editor med Magic Eraser det store nye, men i år har Google løftet alt det magiske til nye højder.
Tilføj mig, er funktionen som vi altid har manglet. Vi kender det alle kun altid for godt, at der altid mangler én person på alle billederne fra ferien eller festen. Nemlig ham eller hende der har taget de gode billeder. Det kan Tilføj mig lave om på, fordi du nu kan tage samme billede to gange, og på den måde få den person der tog det første med på det andet som så kombineres til et 3. billede hvor alle er på. Det er en hit eller miss funktion, nogle gange står det OK andre gange er det helt i skoven, men til sociale medier fungerer det ganske udemærket.
Den Magiske editor har fået endnu mere kærlighed, så man nu kan tilføje ting til billedet som aldrig var der, så er man f.eks. ikke tilfreds med den jydske vestkyst som baggrund, kan man tilføje lidt Alper eller en bjergsø hvis det er det man har lyst til. Det er sådan en hit eller miss funktion, men man kan blive ved med at forsøge indtil man er tilfreds med resultatet.
Gemini har overtaget Google Assistant’s rolle, og du får nu gode og fyldestgørende svar når du bruge Gemini til at spørge ind til alt mellem himmel og jord.
Gemini Live findes lige nu ikke på dansk, men med det kan du tage del i lange og gode samtaler med Gemini om alt fra bagning til computerprogrammering. Du skal du være opmærksom på at Gemini Live bliver en premium service, som koster ekstra i abonnement.
Batteritid
Google Pixel 9 Pro Pro kommer med et 4.650 mAh batteri, og det undrer mig at Google har et mindre batteri på en fold, end på Pixel 9 Pro XL, der har over 5.000 mAh.
Med den store skærm og det mindre batteri, kunne jeg dog stadig komme igennem dagen, men jeg havde sjældent over 30% når dagen var omme. Der havde jeg tit tættere på 50% da jeg testede Pixel 9 Pro XL.
Hvis det ikke er nok, har Google en “Spar på batteri” funktion, der tilbyder op til 72 timers batteritid, og når du er ved at løbe tør for batteri har Google forbedret opladningshastigheden, så du nu kan gå til ca. 70% på omkring 30 minutter med en 45W USB-C oplader, der giver 37W opladningshastighed.
På Qi siden har Google desværre ikke opdateret til Qi 2 standarden, men du oplader alligevel med op til 23W trådløst med EPP standarden, så det er godkendt. Til gengæld havde jeg svært ved at placere den på en Qi lader, på grund af kamerabumpet nu fylder mere ind mod midten af telefonen. Men udover det var batteritiden klart godkendt.
Kamera app kræver lidt tilvænning – Men i top – Men Google skulle have givet Fold samme kamera som Pro XL og Pro.
Da jeg testede Pixel 9 Pro XL for nogle uger siden var jeg helt oppe og ringe. Jeg ringer stadig, men knap så højt. For jeg har meget høje forventninger til kameraet i Pixel familien. Og nuvel kameraet er stadig rigtigt godt, men ikke lige så godt som på Pixel 9 Pro XL. Når det er sagt tager kameraet stadig mega fede billeder, men jeg ville rigtigt gerne have haft at Google havde beholdt kamera fra Pixel 9 Pro XL og Pixel 9 Pro.
Kamera app’en er fyldt med fede funktioner, og selvom det kræver lidt tilvænning at finde de mange funktioner i app’en, så bliver man også glad når man tager billeder og video med Google Pixel 9 Pro Fold.
På bagsiden finder man kamera, der består af 48MP hoved-kamera, 10.5MP Ultra-wide med Macro Focus og et 10.8MP Tele-photo med 5x optisk zoom. Det er dårligere specifikationer på to af tre kameraer i forhold til resten Pixel 9 Pro familien. Men når det er sagt, så tager kameraet stadig gode billeder.
Ting som Google Pixel 9 Pro Fold kan som resten af Pro familien ikke kan, er f.eks. “Made You Look”, der gør at der vises en animation på den lille skærm mens du tager billede med den store skærm. Det er et kæmpe hit for små børn, der med store åbne øjne ser direkte mod kameraet når man tager billedet.
Du kan også bruge dual-screen foto, så dem eller den du tager billede af, kan se motivet, mens du tager billedet. Og så kan du naturligvis lave en “Rear Camera Selfie”, fordi du kan bruge den lille skærm til at se motivet.
Alle kameraer tager gode billeder uanset om det er i dagslys eller i mørke.
Nedenfor kan du se eksempler på billeder taget med Google Pixel 9 Pro Fold.
Kamera på Google Pixel 9 Pro Fold er godkendt.
Konklusion
Google Pixel 9 Pro Fold er virkeligt en god foldbar telefon. Du får en virkelig god softwareoplevelse, og begge skærme er virkeligt gode.
Du får et fantastisk kamera, en god batteritid ud fra størrelse og hurtig hardware, og så har du med Google Gemini Ai du kan bruge i det daglige. Uanset om det er til redigering af billeder, eller om det er til at sikre at du ikke bruge tid på opgaver som Ai’en kan løse lettere for dig.
Oven i det får du det perfekte samspil mellem hardware og software. Der er ingen tvivl om at Tensor G4 er optimeret til Android og de ting som Android kan, og det kan mærkes.
Men jeg vil understrege at grunden til at jeg giver 4 og ikke 5 stjerner til Google Pixel 9 Pro Fold, er det mindre batteri og det nedgraderede kamera i forhold til resten af Pixel 9 Pro familien. Men det er 4 FLOTTE stjerner, og det er stadig en af de bedste foldbare du kan vælge lige nu. Men du bør kigge på både Samsung Fold og OnePlus Open også. Og jeg kan ikke sige hvilken der lige nu er bedst, men Fold fra Google er klart værd at kigge på.
Google Pixel 9 Pro Fold ender på fire flotte stjerner
Pris og levering
Pixel 9 Pro Fold kommer i farverne Obsidian (Sort) og Porcelain (Beige hvid). Du kan vælge mellem 256GB og 512GB lagerplads Pixel 9 Pro Fold er i butikkerne fra 4. september
Google Pixel 9 Pro Fold:
- 256GB: 14.799,-
- 512GB: 15.799,-