Forside * Featured

TEST: Dreame Z30 håndholdt ledningsfri støvsuger

-

Er du på jagt efter en ledningsfri støvsuger, der har en imponerende sugeevne, så læs med her. Vi har testet den nye Dreame Z30.

Vi har testet den nye Dreame Z30, der er en ledningsfri støvsuger med meget høj sugeevne. Dreame Z30 koster lige omkring 4.100,- og her kan du læse hvad vi synes om den.

 

Annonce:

Hvad får man med til Dreame Z30?

Dreame Z30 kommer i en stor kasse, der udover selve hoveddelen som indeholder motor og støvbeholder, så er der:

  • Belysningsbørste til flere typer overflader
  • Blød belysningsrullebørste
  • Minibørste med motor
  • Kombinationsværktøj
  • Roterende blød støvbørste
  • Værktøj til fjernelse af hår fra kæledyr
  • Blød støvbørste
  • Forlængerstang
  • Fleksibel adapter med mulighed for bøjning af stang
  • Forlængerslange
  • Gulvbase
Indeholdet af kassen med Dreame Z30
Indeholdet af kassen med Dreame Z30

De forskellige medfølgende støvsugerhoveder passer til både møbler, gulv og tæpper. Og så er der andre der passer til husdyr og biler.

Udpakningen og installation af base tager 5-10 minutter. Og det der tager længst tid er at oplade batteriet til 100%. Den kom til os med ca. 48% batteri.

 

Display på Dreame Z30 (foto: recordere.dk)

På hovedenheden er der et lille display der viser det program man bruger, og så viser den også forskellig information om partikler og støv. Og selvfølgelig viser den også batteritilstand. På hovedenheden finder man også det udskiftelige batteri.

Jeg var meget begejstret for den fleksible adapter, som gør at man kan “knække røret”, og meget lettere komme under sofaer, senge osv.

 

Den fleksible adapter på Dreame Z30 (foto: recordere.dk)

Sammenlignet med Dreame Z10 Station som vi tidligere har testet, så er hovedenheden næsten 500 gram tungere, og det er noget som både jeg og min kone bemærkede, at man hurtigere bliver træt i armene at rende rundt me den.

Dreame Z30 kommer med 3 programmer: Øko, Automatisk og Power, og ud fra hvad program du bruger justeres sugeevnen enten automatisk eller på Power Mode kører den fuld power hele tiden. Og sugeevnen er meget fin. På tæpperne var vi dog nødt til at bruge den kraftige hele tiden.

 

Dreame Z30 (foto: recordere.dk)

Imponerende sugeevne ud fra størrelse

Dreame Z30 kommer med hele 150.000 motoromdrejninger i minuttet, og det gør den til en af de mest kraftfulde ledningsfri støvsugere på markedet. Den har imponerende 310 AW (Air Watts) sugeevne, der er mere end f.eks. Dyson Gen5detect.

Det gør så at du lettere får hundehår og støv op af både gulv og tæpper. Derudover er Z30 udstyret med HEPA H14-filtre, der opfanger 99,99 % af partikler så små som 0,1 mikron og filtrerer 99,9 % af bakterier og vira, hvilket forbedrer luftkvaliteten i dit hjem.

Det skal dog siges at bruger du den med den maksimale sugeevne, så er batteritiden langt fra de op 90 minutter som Dreame lover. Nok tættere på 15-20 minutter.

 

Marley er ikke enig i at han skal børstes med støvsugeren

God til bil og husdyr

Dreame har nogle støvsugerhoveder og specielle rør, der gør den velegnet til både rengørring af bilen og ens husdyr. Jeg har to West Highland terriers, så jeg er ikke så hårdt ramt af pelshår, der ligger overalt, men det medfølgende hoved, der har en indbygget børste kunne alligevel rense de hår væk fra pelsen, der med tiden ville falde af. Hverken Max eller Marley var specielt begejstrede for støvsugeren når den var tændt, men den medfølgende flex-slange, gjorde at man kunne fjerne opmærksomheden fra støvsugeren og de kunne koncentrere sig om at blive børstet som de godt kan lide.

 

Der er to forskellige hoveder med som passer rigtigt godt til rengørring af bil og de forskellige opbevaringsrum i bilen, og de virkede også rigtigt godt.

 

Meget let at rengøre

Dreame Z30 kommer med en 600 ml beholder, der er meget let at rengøre. Alt i den kan skilles ad uden problemer, og filter og beholder kan vaskes under vandhanen.

Når den er gjort ren, er den klar igen, og du behøver altså ikke at vaske beholderen efter hver støvsugning.

 

Kablet skal sættes på hver gang når du oplader Dreame Z30 (foto: recordere.dk)

Acceptabel batteritid – skuffende opladning

Dreame Z30 har op til 90 minutters batteritid ifølge Dreame. Jeg var dog aldrig i nærheden af det. I mit hus som har et 76 m2 grundplan i 3 etager, så fik jeg alt mellem 45-60 minutter. Jeg har 3 større gulvtæpper fordelt rundt om i huset som alle krævede maksimal sugeevne for at blive støvsuget i bund.

En af de store anker jeg har imod Dreame Z30 er måden den skal oplades på. Normalt når du har en trådløs støvsuger, så sker opladningen via basen når du placerer støvsugeren i den. Med Dreame Z30 skal man selv sætte opladerkablet direkte i hovedenheden.

Genopladning fra tæt på tom til 100% er ca. 4 timer. Batteriet er på 8 x 3.200 mAh.

 

Konklusion: Dreame Z30 – Fantastisk sugeevne men tung at gå rundt med.

Dreame Z30 er en rigtig god ledningsfri støvsuger. Du får masser af tilbehør med, og den er let at betjene med de to knapper og det lille display på hovedenheden.

Der er to ting der trækker ned, og det er vægten og så det faktum at man skal tilslutte opladningskablet direkte på hovedenheden, i stedet for at den lader op via basen.

Men når det er sagt, så får man virkeligt en god kabelfri støvsuger. Og Dreame Z30 bør være med i overvejelserne, når man er ude undersøge markedet.

Dreame Z30 - Ledningsfri støvsuger
Konklusion
Dreame Z30 er en rigtig god ledningsfri støvsuger. Du får masser af tilbehør med, og den er let at betjene med de to knapper og det lille display på hovedenheden.
Plus
Virkelig god sugeevne
God til at komme under møbler
Masser af tilbehør
Minus
Middel batteritid
Tung at gå rundt med
4
Karakter

 

Pris og levering

Dreame Z30 koster 4.090 kroner og er tilgængelig nu hos udvalgte forhandlere.

Specifikationer (engelsk)

Specification Value
Suction power 310 AW
Suction levels Eco, Auto and Turbo
Battery life – Up to 90 min
– Battery is replaceable
– Charging time: 4 h
Weight of main unit 2,2 kg.
Special functions – numerous attachments (incl. pet hair attachment)
– Display
– Dirt sensor
Dirt container volume 600 ml
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.