Forside * Featured

Test af barbermaskiner: Panasonic vs Philips

-
Foto: recordere.dk

To barbermaskiner med to forskellige design. Hver model har sine fordele og ulemper. Spørgsmålet er, hvad du foretrækker.

Barbermaskiner findes fra få hundrede kroner og op til flere tusinde kroner afhængig af maskinens kvalitet, ekstraudstyr og effektiviteten. Køb en billig shaver, og du er nærmest garanteret et scruffy resultat, som får dig til at ligne Anders Fogh Rasmussen to timer efter hans seneste tur med skraberen.

Apropos skraberen, hvorfor ikke nøjes med en Big til nogle få håndører kontra den elektriske? Traditionelt set får du en tættere barbering og et glattere ansigt med en skraber, men udviklingen inden for barbermaskiner inden for de senere år, giver dig et lige så godt resultat.

Annonce:

Problemet er en skraber er, at du skal have skum i ansigtet, rive godt op i huden, skylle efter og påføre aftershave eller ansigtscreme – naturligvis afhængig af graden af forfængelighed og personlig hygiejne du foretrækker.

Skrabere tager bare længere tid, og det er en mere omfattende barberingsproces. Her er det nemmere og mere tidsbesparende at gribe fat i barbermaskinen, som også er mere nænsom over for huden, da maskinens blade ikke skraber sig ned i dit ansigt for at få den helt tætte barbering.

Recordere.dk har lagt ansigt til to topmodeller inden for maskinel barbering. Vi har også rakt ud til Proctor & Gamble for en Braun-shaver, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

 

Panasonic ES-LV9U

Navnet er måske ikke det mest mindeværdige, men japanske Panasonic leverer en rigtig god maskine til både tør- og vådbarbering. Designet er gennemført og brugervenligt, mens producenten skulle have brugt mere tid på at udvikle den medfølgende rensestation. Prisskiltet er på kr. 3.200 i skrivende stund, hvilket er i den høje ende, men du får ægte japansk effektivitet og solidt kram for pengene – forudsat vi ser bort fra rensestationen.

Foto: recordere.dk

Design og tilbehør
ES-LV9U kører med hele fem blade i en parallel formation. Barbermaskinens hoved er fleksibelt, så det bøjer en anelse, når du barberer hals og andre ujævne flader. Bagsiden af hovedet har en stationær trimmer til bakkenbarter, som kan foldes ud, hvilket er praktisk, eftersom du slipper for at montere trimmeren.

Selve håndtaget er lavet af hård plastik og har gummibeklædning på bagsiden, så jeg har et godt greb om maskinen, selvom mine hænder er fugtige. Fronten har et display med informationer om batterikapacitet og en lampe, der lyser, når det er tid til rengøring. ES-LV9U er naturligvis vandtæt.

Panasonic har inkluderet en automatisk rensestation i købet af din ES-LV9U, men her er hvorfor, du egentlig er bedre stillet uden.
Panasonic-rensestationen larmer stadig som et luftangreb, når rengøringsfunktionen går i gang. Små ti minutter tager processen, hvormed det er anbefaleligt, at du placerer rensestationen i dit aflukkede badeværelse. For den efterfølgende tørreproces vækker reminiscens af at sidde bagerst i flyet med jetmotorerne lige udenfor.

Foto: recordere.dk

Producenten skriver selv på deres hjemmeside, at stationen sørger for automatisk rengøring, men det er en sandhed med visse modifikationer, eftersom jeg selv skal fylde sæbevand i en beholder, placere beholderen i stationen og tømme den efter rengøringsprocessen. Ydermere er det en skjult omkostning, at du skal købe de små pakker med sæbe til stationen. Panasonic skriver dog med småt et godt stykke inde i brugsvejledningen, at du kan nøjes med flydende håndsæbe.

Barbermaskinen bliver dog helt ren og velduftende efter rengøringsprocessen, og det er da lidt af et plus, at jeg slipper for at fjerne gamle skægstubbe fra håndvasken efter manuel rengøring.

Afslutningsvis er det værd at bemærke, at selvom Panasonics topserie inden for barbermaskiner har gennemgået en udvikling til det bedre gennem tiden, så har den japanske elektronikgigant tilsyneladende intet gjort for at videreudvikle rensestationen. Enheden er, med undtagelse af farven, identisk med den jeg testede for cirka syv år siden. Du betaler, kort sagt, for en forældet station og en topmoderne barbermaskine.

Foto: recordere.dk

Barberingsoplevelsen
ES-LV9U kan nemt håndtere skæg, der er op til fem dage gammelt. Panasonic er forsigtige med at reklamere for dette på deres hjemmeside og emballagen, men ES-LV9U klarer sig ganske godt mod fem dage gammelt skæg.

Jeg har også forsøgt mig med syv dage gammelt skæg. Naturligvis tager det lidt længere tid og flere strøg at komme til bunds i skægvæksten jo længere hårene er, men ES-LV9U klarer sig rigtig godt. Og hvis der er lange hår, som driller, kan trimmeren blot foldes ud og fjerne dem.

Enhver, som har prøvet at bruge en skraber til længere skægstubbe ved, at det er en pinefuld oplevelse, hvor der bliver hevet op i hud og hår, men det er min erfaring med ES-LV9U, at det forløber nemt og smertefrit.

Foto: recordere.dk

ES-LV9U bliver lettere udfordret ved mundvigen og struben, hvor jeg skal lade maskinen passere adskillige gange for at få alle stubbene fjernet. Den klarer sig dog glimrende omkring mine småbuttede æblekinder, under næsen og langs kæbelinjerne.

Resultatet er nærmest identisk med, hvis en skraber havde passeret ansigtet. Forskellen er virkelig marginal, men barberingsoplevelsen er mere behagelig og kortvarig med Panasonic ES-LV9U.

 

Philips SP9872/15

Ønsker du en trehovedet barbermaskine, er SP9872/15 et godt bud. Philips har sat prisen på deres herlighed til kr. 3.200 også, men du slipper for rensestationen. Du får i stedet for en næsetripper, platform til trådløs opladning og en trimmer til bakkenbarterne.

Foto: recordere.dk

Design og tilbehør
Philips kører med deres traditionelle tre, roterende barberknive, som dækker en større overflade end Panasonic. SP9872/15 har desuden et håndtag med gummibeklædning, hvilket sikrer et godt greb, selvom du har våde hænder, og håndtaget har et stort display, der viser batterilevetid og shaverens hastighedsniveau. Du kan vælge mellem tre forskellige hastigheder afhængig af tykkelsen og længden på dine skægstubbe.

Maskinen er vandtæt, så du kan bruge den i badet og til våd som tør barbering. Philips har også været lettere rundhåndet med ekstraudstyr, da du kan fjerne hovedet med barberblade og montere enten næsetrimmer eller bakkenbarttrimmer.

Foto: recordere.dk

Næsetrimmeren er dog ubrugeligt, medmindre du har lange næsehår, som har brug for en ”sav” til at cutte dem ned. Har du små næsehår, der irriterer dig, funker trimmeren ikke efter hensigten, fordi saven ikke fjerner dem.

Philips er, med denne udgave, gået væk fra automatiske rensestationer med oplader til trådløs opladning på en platform. Ideen er ganske god, fordi automatiske rensestationer i min optik er overflødige. Det er hurtigere og nemmere at skylle barbermaskinen under varmt vand, hvilket også larmer betydeligt mindre.

Foto: recordere.dk

Barberingsoplevelsen
SP9872/15 efterlader dit ansigt lige så glat som Panasonic ES-LV9U. Philips er dog lidt mere selvsikre i deres markedsføring af deres shaver. Emballagen og hjemmesiden informerer mig om, at SP9872/15 kan fjerne syv dage gammelt skæg uden problemer – og det er helt rigtigt.

Philips leverer dog ikke et mirakelmiddel, som fjerner dine syv dage gamle hår med et strøg. Jo længere skæghårene er, jo flere strøg skal der til, men shaveren løser opgaven.

Foto: recordere.dk

De tre roterende hoveder dækker en større flade end Panasonics shaver, men jeg oplever til gengæld, at der skal flere strøg til over samme flade, før alle hårene cuttet helt ned. SP9872/15 er dog meget effektiv, når det kommer til mundvigen og konturerne under næsen, men på halsen og ved struben skal jeg bruge en del strøg, før skægstubbene er helt væk.

SP9872/15 halter lidt, når det kommer til barberingen af kæben. Her får det fleksible hoved ikke nær så godt fat, og det kræver en del ekstra strøg for at få alle hårene med.

 

Konklusion

Philips SP9872/15 en marginal vinder på grund af ekstraudstyret, men justering af shaverens hastighed og næsetrimmeren virker overflødige. Evnen til at barbere større flader, opladningsplatformen og det fleksible hoved til de sværere dele af ansigtet gør SP9872/15 til et lidt mere effektivt redskab end Panasonic ES-LV9U.

Panasonics shaver bruger en lidt anden barberingsmetode, der er mindst lige så effektiv, og det er praktisk med bakkenbarttrimmeren, som er fast monteret på ES-LV9U. Problematisk er den noget støjende rensestation, som godt nok rengør din shaver automatisk, men det tager et par minutter, højest, under varmvandshanen med lidt sæbe at rense herligheden.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.