Forside * Featured

Spilanmeldelse: Warhammer 40.000: Space Marine 2

-

Hvis du holder af Warhammer-universet i digital form, så er Space Marine 2 måske noget for dig. Vi har testet.

3 persons skydespillet Space Marine 2, der er en opfølger til Space Marine som udkom i 2011 er på gaden nu og gengiver Warhammer 40.000´s vilde verden på både flot og underholdende vis.

Annonce:

Hvis du kender Xbox serien Gears of war, så ved du ret præcist, hvad du får i Space Marine 2. Styringen føles nogenlunde som Gears, stilen er den samme, ligesom tempoet heller ikke lader noget tilbage at ønske.

Space Marine 2s kampagne kan spilles alene eller med andre i online co-op. Derudover indeholder spillet også en onlinemode med op til 12 spillere, som vi dog ikke har haft mulighed for at teste i denne omgang.

Jeg har ikke beskæftiget mig med Warhammer universet tidligere og heller ikke spillet det første Space Marine, men det er nu rimelig let at gå til og efter en kort introduktion er man godt igang. Du spiller som en Space Marine, hvilket betyder at din karakter via genmodifikation er dobbelt så stor som et almindeligt menneske og kæmper for at sikre menneskehedens overlevelse.

Flot og blodigt

Er man, som undertegnede, ikke inde i Warhammers univers, er der helt afgjort elementer jeg misser her, men uanset hvad virker Space Marine 2 tillokkende og underholdende. Lad mig igen slå fast, hvor meget Space Marine 2 minder om Gears of war.

Grafisk er Space Marine flot. Det er farverigt og varieret og minder lidt om nogle af de forsider jeg da har set på Warhammer spilæskerne. Har man set et Warhammer spil i fysisk form folde sig ud med malede figurer, farverige settings med mere, ja så føles Space Marine 2 som en ret præcis gengivelse af universet.

Som Space Marine føler man sig som lidt af en ustoppelig maskine når man henholdsvis skyder og skærer monstre op med sine våben. Styringen er præcis og ikke specielt indviklet og selvom man kan klare sig alene, bliver spillet adskillelige procent sjovere, når man teamer op med andre spillere.

En lækker mulighed er at man undervejs i spillet kan ændre sin space marines udseende ganske meget, så man på den måde kan få teams der ser både flotte og ret forskellige ud, hvilket især er sjovt når der spilles co-op.

I kødet på fjenderne

Som nævnt flere gange allerede, kommer vi ikke udenom Gears of war, hvor det også handlede om at dræbe monstre på de mest bestialske måder. Det samme gælder her. Dog er Space Marine 2 ikke på samme måde som Gears et spil hvor man søger dækning og skyder derfra.

I Space Marine er det direkte ind og tæt på fjenden, for så at henholdvis skyde og skære fjender op. Det er voldsomt, ekstremt blodigt, men også dejligt “over the top” at få lov til at gå lidt bersærk. Alle våben både føles og lyder fremragende.

Selvom skærmen ofte vælter med fjender, så har PS5 ikke haft problemer med at holde en høj og flydende framerate i spillets performance mode. Dog vil jeg ikke mene at spillets quality mode er specielt egnet her, da det simpelthen hakker for meget. Jeg er spændt på at se, hvad den kommendee PS5 Pro kan gøre for en titel som Space Marine 2.

Spil flere sammen

Man kan ind i mellem godt være lidt overvældet af de mange fjender og selvom man har et par computermakkere med på ens team, så er de ikke specielt kløgtige og det er i det hele taget ret tydeligt, at udviklerne har designet spillet efter, at spiller flere sammen.

For den fulde oplevelse bør du overveje enten at teame op med et par venner, eller finde et par tilfældige at spille med online. Heldigvis har det ikke været svært at finde nogen at spille med, og spillet kan sagtens spilles uden at man behøver kommunikere synderligt meget, hvis man helst er fri for det.

Konklusion

Space Marine 2 er et rigtig fint hack´n slash spil. Grafisk er det flot og rammer rigtig godt Warhammer universet, som spillet udspringer fra. Du har rig mulighed for at skabe din egen Space Marine, næsten som sad du og malede figurer til Warhammer aftenerne derhjemme.

Selvom det kan spilles alene, gør Space Marine 2 sig bedst med et hold af venner online. Her bliver spillet til gengæld også virkelig godt og underholdende. Du skal dog helst ikke have et problem med udpenslet vold og blod i stride strømme. Har du ikke det, kan Warhammer 40.000 Space Marine 2 anbefales.

Karakter 8/10

Ude nu til Xbox Series X, PS5 og PC

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.