Forside * Featured

Spilanmeldelse: Topkarakter til Astro Bot

-

Ind i mellem udkommer et spil, der går over i historien som et af de bedste af sin slags. Astro Bot er præcis det!

Astro Bot er efterfølgeren til “Astros Playroom”, der udkom gratis sammen med PS5, da den blev lanceret, designet til at vise især hvad DualSense controlleren var i stand til. Spillet blev så godt taget i mod, at Sony og Team Asobi nu er klar med efterfølgeren.

Annonce:

Til dem der ikke kender til Astro Bot så er det et platformsspil, hvor du styrer en lille robot gennem en række opfindsomt udførte og rasende flotte baner. Dine stakkels medrobotter er drysset ud over adskillige verdener da jeres rumskib, som naturligvis er en ombygget PlayStation 5, er styrtet ned. Målet er nu at indsamle robotvennerne og finde de dele der skal til for at samle dit PS5 rumskib. Du rejser imellem verdener på en Dualsense controller naturligvis.

Guf for nostalgikerne

Astro Bot er lavet med øje for PlayStations historie. Nye spillere vil uden tvivl nyde det fantastiske gameplay, men for ændre spillere, folk der har været med siden den første PlayStation udkom, er det her en kæmpe kærlighedserklæring til universet og de spil vi igennem årene har spillet.

Ofte er robotterne klædt som ikoner fra diverse Playstation spil, men det opleves endnu tydeligere når du spiller de “ikon”baner der ind i mellem er. Baner bygget over de største spil i historien og ned til mindste detalje er gengivet i Astro bots univers. Man kan simpelthen ikke undgå at sidde med et kæmpe smil på løberne.

Baner over ikoniske spil som:Ape Escape, God of war, Uncharted med mere er intet mindre end tryllebindende at opleve. Fra karaktererne på banerne, til gameplayet og musikken, ja så vækkes minderne til live på en måde jeg i hvert fald ikke har oplevet før. Spillets øvrige baner er i øvrigt ganske fantastiske i sig selv og grafikken er sublim, men det er de ikoniske baner fra gamle PlayStation spil, som for alvor stjæler showet.

PlayStations Super Mario

Jeg har altid været imponeret af hvordan Nintendo og deres Super Mario serie konstant har været i stand til at udvikle sig, både i serierne, men også i de enkelte spil. Man keder sig aldrig og der introduceres hele tiden nye spilmekanikker. Sådan er det også i Astro Bot.

Ofte introduceres man til nye gadgets, der totalt ændrer måden den aktuelle bane skal spilles på. Fra høner der får Astro bot til at flyve, over bane der gør Astro bot til en svamp, der kan suge vand ind og dermed slukke ild, eller museopgraderinger, der gør Astro bot lille som en mus og jeg kunne blive.

Opfindsomheden finder ingen grænser og man keder sig aldrig. Det bedste af det hele er, at selve kernestyringen af Astro bot stort set er den samme uanset, hvad banerne gør for at ændre gameplayet. Det føles rart at spillet bevarer den samme kerne.

Magisk controller

Da forgængeren Astros Playroom udkom, var det som nævnt for at vise hvad den nye PS5 controller var i stand til. Denne trend fortsætter i Astros Playroom.

Det er utroligt hvad udviklerne har fået ud af controllerne og det er tydeligt for mig, hvor lidt andre spil egentlig formår at udnytte DualSence controlleren. Fra underlag du går på, til eksplosioner, styring af Astro Bot osv, så kan man virkelig “føle” spillet i hænderne.

Der er forskel på om du går på græs, metal, sparker til gummibolde, svømmer, hopper og jeg kunne blive ved. Flere gange har min yngste datter på 8 og jeg sendt controlleren videre til den anden med ordene “prøv lige at mærk hvor lækkert det her føles at gå på eller sparke til”. Jeg er faktisk lidt blæst bagover, men det er utroligt at opleve, hvordan controlleren giver en ekstra dimension til det at spille spil.

Konklusion

Astro Bot er et helt igennem fremragende spil. Grafik, lyd og gameplay er på højeste niveau og det er kort sagt bare en fornøjelse at spille. Har du spillet spil fra du var barn, har du helt sikkert nogle spil, du tænker tilbage på med ekstra glæde. Spil der var med til at definere din barndom, spil du elskede at bruge tid på enten alene, eller med vennerne.

Astro Bot er præcis sådan et spil! Et spil man om mange år vil tænke tilbage på som et af de allerbedste i sin tid og genre. Et spil man vil hive frem og med glæde spille igen om mange år. Astro Bot er intet mindre end magisk og fortjener den højeste karakter vi kan give.

Karakter: 10/10

 

Pris og tilgængelighed

Astro Bot koster kr. 400 (se forhandlere og dagspris)

Ude nu til PlayStation 5

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.