Forside * Featured

Spilanmeldelse: Star Wars Outlaws

-

Star Wars Outlaws er, ifølge udviklerne, det første open-world Star Wars-spil nogensinde. Vi har dykket ned i eventyret fra en galakse langt, langt væk.

Star Wars Outlaws er netop blevet lanceret til både konsol og pc. Spillet tilbyder en open-world-oplevelse (dog med nogle begrænsninger, som vi vil se nærmere på senere), og du påtager dig rollen som Kay Wess, en ung kvinde, der forsøger at skabe sig et navn i Star Wars-underverdenen, alt imens hun har fået en magtfuld fjende på nakken. Tænk Han Solo i kvindelig udgave, og du er ikke langt fra målet.

Annonce:

Outlaws byder på en bred vifte af oplevelser, der spænder fra udforskning af velkendte Star Wars-planeter som Tatooine til helt nye verdener skabt specielt til spillet. Derudover kan du tage til rummet for at kæmpe mod tie-fighters, besøge rumstationer og meget mere.

Du vil møde både nye ansigter og velkendte karakterer fra filmene, som for eksempel Jabba the Hutt. Spillet lader dig køre på speeder, spille mini-spil, opsnappe rygter på barer og meget andet.

Spillet udspiller sig mellem filmene “The Empire Strikes Back” og “Return of the Jedi,” og det er tydeligt, at udviklerne har gjort sig umage for at genskabe den autentiske Star Wars-stemning. Man føler sig virkelig som en del af universet; musikken, lydene, og de mange detaljer omkring dig skriger simpelthen Star Wars.

Selvom spillet er fyldt med detaljer, der formentlig vil glæde enhver Star Wars-fan, kunne grafikken godt være flottere, og spillet trænger til lidt finpudsning her og der. Det virker til tider en smule grovkornet, og selvom det kører fint i performance mode, går det ud over grafikken at opnå en flydende opløsning. Der er også grafikindstillinger, der prioriterer visuel kvalitet, men det går til gengæld ud over, hvor flydende spillet kører.

Star Wars Outlaws handler om at overleve som en hustler i samfundets skyggeside. Rundt omkring i spillet finder du missioner, der kan give dig penge, reservedele til dit rumskib eller blaster, eller forbedre eller forværre dit ry hos forskellige forbrydersyndikater.

Jeg er især begejstret for, hvordan spillet integrerer missionerne; det føles organisk, og det er en velkommen afvigelse fra den typiske “Ubisoft-formel”, hvor man godt kan føle at man bare afkrydser missioner på et kort. Her flyder missionerne sammen på en mere naturlig måde, og de udvikler sig ofte undervejs.

En sjov detalje er, hvordan dine missioner påvirker dit ry hos de forskellige syndikater. Løser du for eksempel en mission for The Pykes eller Crimson Dawn, stiger du i anseelse hos dem, hvilket kan give dig rabatter i deres butikker eller frit lejde gennem deres territorier. Stikker du dem i ryggen, falder dit ry til gengæld. Dog savner jeg, at disse valg havde større indflydelse på historien som helhed, og Kay Wess udvikler sig desværre ikke nævneværdigt gennem spillet.

Som nævnt tidligere, er Star Wars Outlaws et open-world-spil, men med visse begrænsninger. Du har ikke helt samme frihed som i spil som GTA. Du kan for eksempel ikke bare stjæle hvilket som helst rumskib eller hvilken som helst speeder, du møder på din vej.

Der er også usynlige “vægge”, der blokerer din vej fra tid til anden, og kampsystemet kan virke lidt restriktivt sammenlignet med, hvad vi efterhånden er vant til. Kay kan for eksempel kun bære sin blaster.

Du kan godt samle fjendens våben op under kamp, men hvis hun skal forcere en forhindring eller klatre, bliver det opsamlede våben smidt. Det er forståeligt, at man ikke skal have et helt arsenal med sig, men det virker lidt gammeldags, at Kay ikke kan klatre op på en lille forhøjning for at få et bedre overblik og bruge en sniperriffel.

Spillet veksler mellem udforskning, små hacking-opgaver af imperiets computersystemer, stealth og regulære skuddueller, når du bliver opdaget. Kay Wess er et almindeligt menneske og kan derfor tåle relativt få skud, før hun forlader galaksen for evigt. Det kræver, at man tænker sig om undervejs.

Fjenderne er ikke særligt intelligente, men det er alligevel underholdende, når skuddene flyver om ørerne på dig, forstærkninger bliver kaldt ind, og stormtrooperne kommunikerer (hvilket du hører gennem DualSense-controllerens højttaler). Spillet rammer tonen fra filmene perfekt, og det er igen Star Wars-følelsen, der bærer spillet, når gameplayet indimellem føles lidt kluntet.

Galleri

Konklusion

Din oplevelse af Star Wars Outlaws vil i høj grad afhænge af, hvor stor en Star Wars-fan du er. De fleste, der spiller Star Wars Outlaws, vil jo nok allerede være fans af universet. Så hvis du kan se bort fra de lidt skøre restriktioner, byder spillet på mange timers underholdning og en fantastisk følelse af at være en del af Star Wars.

Missionerne er spændende og smelter fint sammen. Det er sjovt at rejse fra planet til planet, og variationen af missioner, rumkampe, speederjagter og mere er rigtig godt sammensat. Og så har jeg endda ikke nævnt din lille makker Nix, et sjovt lille væsen, der er super brugbart til at stjæle ting, distrahere fjender og åbne døre undervejs.

Der er ingen tvivl om, at Star Wars Outlaws kunne have haft gavn af lidt mere tid i ovnen, men det ændrer ikke på, at jeg virkelig har haft det sjovt, og stadig har lyst til at spille, også selvom hovedhistorien er slut. Den slags plejer at være et godt tegn på, at udviklerne har gjort mere rigtigt end forkert. Star Wars Outlaws kan anbefales til fans af Star Wars-universet.

Karakter: 8/10

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.