Forside * Featured

Radiant Acoustics – Nyt dansk HIFI højttaler brand ser dagens lys!

-

GAMECHANGER i dansk audio!

Det er ikke hver dag at Danmark får et nyt højttaler brand, navnet er “Radiant Acoustics”.

Det er ingen mindre end Peter Lyngdorf der står bag firmaet, der har sammenbragt ekspertise fra flere af de virksomheder han helt eller delvist ejer.

Annonce:

Radiant Acoustics er lagt ind under Nordic HIFI, –  og er således en del af HIFI klubben der skal stå for salget, sammen med direkte salg fra firmaets website, lidt i stil med Buchardt Audio der også sælger direkte til slutbrugeren.


High-end højttaler til premium pris?

Første, lovende produkt hedder Clarity 6.2, og er en meget kompakt placeringsvenlig HIFI højttaler, bestykket med 3 stk Purifi woofere (2 passive) samt en overdådig AMT tweeter der produceres af DALI.  Konfigurationen minder ekstremt meget om Lyngdorf Audio CUE-100 højttaler der starter ved 150.000 kr for et sæt.

Et sæt Clarity 6.2 koster dog kun 30.000 kr.

Design mål og teknik

Unikt for Clarity 6.2 er AMT (air motion transformer) tweeteren, der er monteret i en særlig waveguide med en diffuser.  Diffuseren er resultatet af intenst udviklingsarbejde hos Purifi Technologies der har bestemt den endelige form.  Bassen kommer også fra Purifi, hvor firmaets Ushindi woofere stort set eliminerer både intermodulations og breakup forvrængning med sit unikke kantophæng. Anvendelsen af passive Purifi woofere i stedet for en traditionel bas port gør resultatet en højttaler med nærmest ikke-eksisterende forvrængning.


Jeg har på Youtube kanalen Stjernholm Reviews haft Clarity 6.2 i hænder og ører, og kan konstatere, at disse højttalere spiller så forvrængningsfrit at man ikke kan høre hvornår de når grænsen før det er for sent.

Det sætter ganske enkelt en ny standard for hvor meget dynamik man kan forvente i en kompakt højttaler.

Se testen her, hvor der også er lyd-eksempler.   Husk man kan benytte “auto-oversæt” for danske undertekster:

Mere information findes på Radiant Acoustics website

 

Denne artikel er en del af serien: HIFI branche nyheder

Denne artikel er en del af serien: High-end HIFI

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.