Forside * Nyheder

Ny Mac Mini skrumper kraftigt og siger måske farvel til USB-A

-
Apple siger måske farvel til USB-A på Mac Mini til oktober (Foto: Apple)

Apples laptops har ikke haft det gamle stik ombord længe, men nu ser det ud som om, den første stationære computer uden USB-A er på trapperne.

Vi skal jo sige farvel til et af verdens mest velkendte stik-standarder på et tidspunkt. Og et eller andet sted har Apple jo for længst taget skridtet på deres laptops, der stort set kun kommer med USB-C. Alligevel er det lidt besynderligt at tænke på en stationær computer helt uden gode, gamle USB Type-A.

Det sidste kan blive tilfældet med Apples kommende opdatering af Mac Mini. Den lille, stationære maskine er et af de mest langtidsholdbare i Apple-sortimentet, og sælger pænt ikke mindst på grund af jævnlige opdateringer på indersiden.

Annonce:

Mac Mini er samtidig et af de Apple-designs, der er sket mindst med på ydersiden. Siden den første, store designændring i 2012, er der kun sket meget minimale opdateringer af udformningen, og det har især være på bagsiden, hvor alle stikkene sidder. 12 år er lang tid i techbranchen, så der har været en del udskiftninger på porte og stik bagpå undervejs.

Hvis rygterne holder stik, kommer den nye Mac Mini til at være på størrelse me en Apple TV – hvilket vil se nogenlunde sådan ud, sammenlignet med en Apple TV-remote (Foto: Apple/Rec.dk(

Nu ser det ud til at ske igen, for rygterne siger, at der er en kraftig designoverhaling på vej til Mac Mini. Den nye Mac Mini forventes at komme til salg i oktober, hvis man skal stole på de kilder, som Bloombergs Mark Gurman har talt med, og de siger samtidig at mini-computeren bliver virkelig ”mini”.

På størrelse med en Apple TV

Den nye Mac Mini bliver angiveligt ikke meget større end en Apple TV-boks. Og det får betydning for portene på bagsiden. For eksempel er der simpelthen ikke plads til en USB-A-port. Den gamle USB-stiktype ryger ud til fordel for flere USB-C-stik.

I alt fem USB-C-porte skulle angiveligt være at finde bag på den nye, lille Mac Mini, der dog trods sin ringe størrelse stadig tippes til at have en intern strømforsyning. Det betyder dog ikke, at den lille boks kommer til at mangle noget på ydelsessiden.

Mac Mini bliver nemlig tilsyneladende én blandt flere computermodeller, der udgør Apples efterårskollektion, som har M4 Pro-chipsettet om bord. M4 er allerede blevet lanceret til iPad Pro, men vi mangler at se Pro- og Max-udgaverne i computere. Det kan forventes, at der kommer MacBook Pro-modeller med M4 Pro, men altså også den lille Mac Mini.

Prisen kender vi dog langt fra endnu, og som det altid er tilfældet med Apple, skal man tage rygter med et gran salt, eftersom firmaet kan finde på at udsætte eller aflyse en produktlancering i sidste øjeblik. Men ellers er det gode chancer for, at vi får den nye Mac Mini at se ved Apples iPhone-fokuserede event 9. september.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.