Forside * Nyheder

Nu ved vi lidt mere om LGs kommende hub til det smarte hjem

-
(Foto: LG)

ThinQ ON-hubben integrerer ikke alt fra Homey, men vil være bedre til at styre f.eks. LGs hårde hvidevarer. Og så vil du måske kunne tale med din vaskemaskine.

LG teasede for nylig deres kommende ThinQ ON-hub, der er delvist baseret på Homey. LG købte størstedelen af firmaet bag, Athom, tidligere på året. LGs teaser-udmelding kom dog ikke med ret mange detaljer. Men nu ved vi lidt mere.

I et interview med The Verge har LGs chefingeniør for smart home, Daejong Kang, afsløret nye detaljer om virksomhedens planer for både hubben og det overordnede ThinQ-netværk.

Annonce:

Kang fremhæver, at LGs hårde hvidevarer som vaskemaskiner, tørretumblere, køleskabe og airconditionanlæg vil få udvidede smart home-funktioner og blive tættere integreret med ThinQ-platformen.

Den kommende ThinQ ON-hub viser sig at være nøglen til denne integration. Hubben vil understøtte en række vigtige protokoller inden for smart home-teknologi, herunder Matter, Thread og Zigbee (men bemærkelsesværdigt nok ikke Z-Wave).

”Start tørretumbleren…nnnu!”

Ifølge The Verge kan vi formentlig forvente mere stemmestyring af f.eks. vaskemaskiner og tørretumblere. Det skal ske gennem LGs AI-agent til ThinkQ-økosystemet, der både vil blive bygget ind i hubben og tilsyneladende i kommende hårde hvidevarer fra LG. Agenten er drevet af LGs “Affectionate Intelligence”, vil kunne lære af brugerens vaner og automatisk styre hjemmets enheder, inklusive de hårde hvidevarer.

Den vil ifølge The Verges snak med LG-chefingeniøren have en højere grad af autonomi til f.eks. at rette temperaturen i huset, hvis den kan se, at temperaturen er på vej op over, hvad beboerne normalt foretrækker. Så kan man jo selv vurdere, om man gerne vil overlade den slags til en software-robot.

Kang fortæller, at  LG stadig er i gang med at overveje, om de vil gøre deres hårde hvidevarer Matter-kompatible. Firmaet er bekymret for omkostningerne og tiden forbundet med certificeringsprocessen. Apropos Matter, så afslørede LG under CES i januar, at deres 2025-modeller vil kunne virke som Matter-hubs. Men ifølge Kang skal man bruge ThinQ ON, hvis man vil have den bedste oplevelse, især med hårde hvidevarer.

Åbning af økosystemet

En vigtig del af LGs nye strategi er planerne om at åbne deres API’er og tilbyde SDK’er til andre virksomheder senere i år. Dette vil gøre det muligt for tredjeparter at integrere LGs hårde hvidevarer i deres egne smart home-løsninger, sådan som vi kender det fra Samsungs og Apples økosystemer.

Chefingeniøren siger også, som forventet, at Homey-platformen allerede er integreret i ThinQ ON-hubben. Han nævner dog også at ”en stor del” af de mange integrationer med tredjeparts-enheder i Homey kommer ombord. Det er altså åbenbart ikke alle integrationerne, der kan forventes at blive overført.

ThinQ ON-hubben forventes stadig at blive lanceret i USA og Europa næste år, som tidligere annonceret.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.