Forside * Nyheder

Mand sigtet for deling af nøgenscener fra danske film og tv-serier

-
Foto: recordere.dk

39-årig mand fra Valby anholdt for ulovlig deling af nøgenscener fra danske film og tv-serier

En 39-årig mand fra Valby er i dag blevet anholdt af National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) og sigtet for systematisk at have delt nøgenscener fra danske film og tv-serier. Det skriver RettighedsAlliancen.

Sagen har vakt stor opmærksomhed, efter at RettighedsAlliancen sidste år anmeldte manden for ulovlig deling i en Reddit-gruppe, som han administrerede.

Annonce:

Den pågældende Reddit-gruppe havde over 6.000 medlemmer og fungerede som platform for deling af nøgen- og sexscener med mere end 100 danske kvindelige skuespillere. Klippene blev delt både på pornografiske hjemmesider og i den lukkede gruppe på Reddit, hvilket har ført til alvorlige krænkelser af skuespillernes rettigheder.

“Jeg er tilfreds med, at vi nu har kunnet foretage en anholdelse i denne sag. Både skuespillere og rettighedshavere har med rette følt sig krænket, når nøgenscener pludselig er blevet delt i en helt anden sammenhæng end den, de var tiltænkt”, fortæller Politikommissær Anders-Emil Kelbæk fra NSK.

Direktør for RettighedsAlliancen, Maria Fredenslund, understreger alvoren i sagen:

“Sagen her berører de involverede rettighedshavere dybt og viser, hvad der kan være på spil, når indhold bliver delt uden tilladelse og ude af kontekst. For enhver film- eller tv-produktion er skabt af virkelige mennesker med personlige grænser og kunstneriske visioner, som krænkes alvorligt ved den her form for ulovlig deling. Vi er meget betrygget ved, at det blev stoppet, og at NSK har foretaget efterforskning, der nu har ført til anholdelse.”

RettighedsAlliancen blev i maj 2023 opmærksom på den systematiske deling af manipulerede nøgenscener og anmeldte hurtigt sagen til politiet. Gruppen på Reddit, der stod bag delingen, blev kort efter lukket ned, men ikke før at de ansvarlige bag handlingerne var blevet identificeret. NSK’s efterforskning har nu ført til dagens anholdelse og sigtelse af den 39-årige mand.

Sagen forventes at få videre retslige konsekvenser, da NSK fortsætter deres efterforskning for at afdække alle aspekter af den ulovlige deling og eventuelle medvirkende parter.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.