Forside * Nyheder

Lenovos nye koncept skifter selv fra laptop til tablet

-
(Foto: Lenovo)

Auto Twist AI PC fra den kinesiske tech-gigant har en motor ombord, så den kan danse twist med blot en stemmekommando.

Det kan være nemt at glemme, men tablet-computere har snart været på markedet i et kvart århundrede. Næsten et helt årti før Apple lancerede iPad og gjorde tablets til hvermandseje, stod Bill Gates på scenen ved COMDEX i 2001 og introducerede tablet-PC til verden.

Der var dengang tale om det, vi i dag kalder hybrid-PC’er, der altså både kan virke som tablets og laptops. Som traditionen byder, var tablet-PC’erne et samarbejde mellem Microsoft og en række PC-producenter, lidt ligesom vi ser det med AI-PC’erne i dag.

Annonce:

Flere af de maskiner, der kom i butikkerne dengang havde et ”vrid-og-læg-fladt”-format, hvor man fra laptop-formatet kunne dreje skærmen 180 grader og derefter lægge den ned med ryggen mod tastaturet. Når man gjorde dette, skiftede Windows (med lidt held) over til en lidt mere touch-venlig brugerflade, som man så kunne bruge med en kombination af en pen og sine fingre.

Formatet blev aldrig helt så populært som iPad af både design-, pris-, og brugervenlighedsgrunde. Men efter iPads succes fik hybrid-PC’erne nyt liv og i dag kan man se ”vrid-og-læg-fladt”-formatet på mange hybrid-modeller ude i butikkerne.

10 sekunders skiftetid

Den næste evolution af dette format kræver dog ikke engang nogen fysisk indsats fra brugeren – i hvert fald hvis fremtiden kommer til at blive, som Lenovo synes, den skal være. På IFA-messen i Berlin har den kinesiske techgigant fremvist et nyt hybrid-koncept,  hvor skiftet fra laptop til tablet er motoriseret.

Du kan simpelthen bruge en stemmekommando og bede Auto Twist AI PC, som konceptet kaldes (og altså ikke har noget at gøre med twist, man polerer bilen med), foretage omformningen af sig selv. Det sker naturligvis lidt forsigtigt, så det ikke er en af maskinens egne funktioner, der ender med at beskadige den.

Det betyder samtidig, at det foregår lidt langsomt. Ifølge reportere, der har set konceptet på IFA, tager det omkring 10 sekunder at fuldende transformationen. Det er naturligvis ikke særlig lang tid i det store billeder, men taget i betragtning, at du kan gøre det selv på 1-2 sekunder, er det alligevel længe. Især, når man bare venter på at komme videre i teksten. Du kan se skiftet i aktion i Instagram-videoen fra The Verge herover.

Med dette in mente kan man måske spørge, hvem målgruppen er for sådan et koncept. Til The Verge siger Lenovo-kommunikationschefen Jeff Witt, at de stadig ”eksperimenterer med dette”. Det er altså et koncept, som Lenovo leder efter et publikum til – og eftersom, der er tale om et koncept, er det jo ikke sikkert, Auto Twist AI PC nogensinde kommer til salg.

Men der er en åbenlys målgruppe for maskinen – nemlig folk, der af forskellige årsager er fysisk udfordrede. Alt fra slidgigt til deciderede handicap kan gøre det svært for nogle at skifte rundt mellem de to tilstande, fordi det f.eks. kræver en bestemt rotation af håndleddene, ofte flere gange om dagen. I den sammenhæng er 10 sekunder næppe længe at vente, hvis det betyder, at man får to formater i ét.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.