Forside * Featured

Krav om login på DRTV fra 30/9

-

1,7 millioner brugere har oprettet sig på DRTV før obligatorisk login

DRTV forbereder sig på at indføre et obligatorisk login for at tilgå on-demand indhold fra den 30. september. Inden fristen er der allerede oprettet 1,7 millioner brugere, ifølge en pressemeddelelse fra DR.

Annonce:

”Rigtig mange danskere er allerede vant til at streame, og for dem er det ganske enkelt at oprette et login,” udtaler direktør for strategi og brugere i DR, Lasse Bastkjær Jensen. Han tilføjer, at brugerne kun skal afgive deres navn og mailadresse for at oprette en konto.

Siden maj har 500.000 nye brugere oprettet sig på platformen, og DR forventer, at dette antal vil stige yderligere, når login-kravet træder i kraft. Indsatsen har især været rettet mod at hjælpe digitalt udfordrede borgere, særligt ældre, med at oprette en konto.

”Vores fokus er derfor fortsat på at hjælpe dem, der synes, det kan være lidt udfordrende – især ældre. Vi har de seneste måneder rejst rundt i hele landet og hjulpet med at logge ind, og det har været en positiv oplevelse at opleve interessen,” forklarer Lasse Bastkjær Jensen. Han tilføjer, at DR fortsætter med at tilbyde hjælp, både via telefon og ved fysiske møder.

Bekymringer om ældres adgang til DR’s indhold

Login-kravet har dog mødt politisk modstand. Der er udtrykt bekymring for, at ældre medborgere risikerer at blive koblet af og miste adgang til DR’s indhold. For at imødegå disse bekymringer er login-løsningen blevet udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, og DR har iværksat en landsdækkende turné for at sikre, at alle – også de digitalt udfordrede – kan få hjælp til at oprette en bruger.

Personlige anbefalinger til brugerne

Formålet med at indføre login er at give brugerne mere personlige anbefalinger på DRTV. Når man er logget ind, vil man få præsenteret både indhold, som DR anser for samlende, samt indhold der vurderes at være særligt relevant for den enkelte bruger. Redaktører, der får input fra et anbefalingssystem, vil kuratere den samlende del af indholdet.

Ingen on demand

Efter 30. september vil man stadig kunne se live TV på DRTV uden login. Men on demand-delen vil ikke være tilgængelig før man opretter et DR-login og logger på.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.