Forside * Fokus

Kinesiske forretningsfolk i chok: Identitetstyveri rammer dansk elektronikgigant

-

Tirsdag eftermiddag opstod der en uventet og surrealistisk situation ved POWERs hovedkontor i Glostrup, da tre kinesiske forretningsfolk ankom uanmeldt og spurgte efter administrerende direktør, Jesper Boysen.

De var rejst hele vejen fra Kina for at få bekræftet en større ordre, som elektronik- og hvidevarekæden angiveligt havde lagt hos dem. Men Boysen kendte intet til hverken ordren eller mødet.

Annonce:

“Det er en fuldstændig surrealistisk situation. De arme mennesker var kommet helt fra Kina til Danmark kun for at tale med mig, men mine kolleger måtte desværre skuffe dem. Vi kendte intet til den ret omfangsrige ordre,” fortæller Jesper Boysen, der er administrerende direktør i POWER.

 

Jesper Boysen, direktør Power (Foto: PR)

Det mislykkede kinesiske besøg er en del af et større identitetstyveri, hvor en ukendt mand har udgivet sig for at være Boysen. Svindleren opererede på den nyligt afholdte IFA-messe i Berlin, hvor han bestilte store varepartier hos flere kinesiske leverandører i POWERs navn. Svindlen blev opdaget, da POWERs egne medarbejdere deltog på messen og bemærkede mistænkelig adfærd.

“En af mine kolleger blev kontaktet af en kinesisk kvinde, som spurgte efter mig. Da hun fik at vide, at jeg ikke var til stede, men hjemme i Danmark, sagde hun: ‘Nej-nej, jeg har lige talt med Jesper’ og viste et forfalsket visitkort,” fortæller Boysen. Den pågældende svindler havde lige bestilt 5.000 kogeplader, en ordre, der straks blev annulleret.

Efter messen har POWER modtaget flere mails fra kinesiske leverandører, som har bedt om afklaringer omkring store leverancer, herunder en ordre, der krævede to 40-fods containere. Det står klart, at målet for svindlerne er at få sendt store varepartier på POWERs regning.

Video fra dengang Power åbnede deres første butik i Danmark.

“Vi har en formodning om, at det drejer sig om organiserede bander, der forsøger at få store varepartier sendt til forskellige destinationer i Europa, hvorfra varerne hurtigt forsvinder,” udtaler Jesper Boysen. Han tilføjer, at han er rystet over svindlens omfang, som han aldrig har oplevet før.

Sagen er nu meldt til politiet, og alt materiale er overdraget til myndighederne for yderligere efterforskning.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.