Forside * Nyheder

iPhone 16 Pro Max har verdens fjerdebedste kamera

-

Det seneste flagskib fra Apple, iPhone 16 Pro Max, har opnået en fjerdeplads i ‘verdensranglisten’ for kamerakvalitet

En 4. plads på foto. Det er hvad Apples seneste flagskib smartphone, iPhone 16 Pro Max, lander på i den uofficielle ‘verdensrangliste’, sammenligningstjenesten DxOMark. Samtidig formår telefonen at tage førstepladsen, når det gælder videokameraet.

Annonce:

Efter lanceringen af iPhone 16-serien er forskellige tests blevet udført på telefonens komponenter, herunder det meget omtalte kamerasystem.

Ifølge en test udført af DxOMark mandag, har iPhone 16 Pro Max opnået en samlet score på 157 point, hvilket placerer den på fjerdepladsen globalt. De tre smartphones, der overgår iPhone, er Huawei Pura 70 Ultra (163), Google Pixel 9 Pro XL (158) og Honor Magic6 Pro (158). Det skriver AppleInsider

Inden for video scorer iPhone 16 Pro Max 159 point, hvilket er den højeste score til dato. Testerne roser kameraets videokvalitet, der leverer exceptionelle resultater med konsistent eksponering og farvepræcision under forskellige lysforhold. Kameraet udmærker sig også med det bedste forhold mellem tekstur og støj, som testerne har set indtil nu.

Apples videofunktioner, der henvender sig til professionelle brugere, har også vakt opsigt, især ProRes-profilerne i Log og HDR-tilstande samt den nye 4K120fps-optagelsestilstand.

Foruden den “klassens bedste videokvalitet” fremhæver testerne også farvepræstationerne i stillbilleder, hvor kameraet viser en imponerende række af lyse og levende farver, samt muligheden for at tilpasse billedfarverne. Desuden roses telefonens brede udvalg af redigeringsmuligheder, den “ekstremt præcise billedforhåndsvisning” og den manglende forsinkelse ved lukkerudløsningen.

Den eneste bemærkning om et negativt aspekt ved kameraet handler om zoomfunktionen, som bruger Tetraprism-linsesystemet til at øge forstørrelsen. Testresultaterne viste inkonsekvenser mellem 2x og 5x zoom, hvor billeder mister noget detaljegrad. Dette kan skyldes, at kameraet anvender to forskellige sensorer i de to zoomintervaller; ved 2x bruges et 12MP udsnit af det 48MP Fusion-kamera, mens 5x bruger telefoto-objektivet.

Se også: TEST: iPhone 16 Pro Max

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.