Forside * Featured

iPhone 16 møder lav efterspørgsel trods positive anmeldelser

-

Apple har i mange år domineret smartphone-markedet med sine populære iPhone-modeller, men den nyeste version, iPhone 16, ser ud til at have mødt uventet lav interesse blandt forbrugerne.

Trods positive anmeldelser og store forventninger fra Apple-ledelsen, viser en ny analyse fra Morgan Stanley, at iPhone 16-serien er den mindst efterspurgte model i flere år.

Annonce:

Lavere efterspørgsel end forventet

Tim Cook, Apples administrerende direktør, udtrykte under præsentationen af iPhone 16 stor optimisme omkring produktet. Han forudså, at den nye teknologi og opgraderinger ville imponere kunderne. En ny undersøgelse tyder dog på, at virkeligheden er en anden.

Analyser af leveringstider for forudbestillinger viser en markant lavere efterspørgsel på tværs af hele iPhone 16-serien sammenlignet med tidligere modeller. For eksempel havde den dyrere iPhone 16 Pro Max en gennemsnitlig leveringstid på 25,5 dage, en markant reduktion fra de 43,5 dage for dens forgænger, iPhone 15 Pro Max. Samme tendens ses for iPhone 16 Pro, hvor leveringstiden er faldet fra 32,5 dage til 18,5 dage.

LÆS OGSÅ: TEST: iPhone 16 Pro Max – Den behøver du ikke at købe

Den mest opsigtsvækkende nedgang ses dog i basismodellen iPhone 16, hvor leveringstiden er reduceret fra 14 til blot 9 dage, hvilket afspejler en betydeligt lavere efterspørgsel.

Grafer fra Morgan Stanley

Produktionsjusteringer på vej?

Ifølge Morgan Stanley indikerer de faldende leveringstider, at Apple kan blive tvunget til at reducere produktionsordrer for iPhone 16. Analytikerne understreger dog, at selvom leveringstiderne traditionelt er en vigtig indikator for efterspørgsel, er det ikke en garanti for det langsigtede salg. Det kan dog rejse spørgsmål om Apples fremtidige salgstal og strategier, hvis denne tendens fortsætter.

Flere eksperter mener, at den lave efterspørgsel efter iPhone 16 kan forklares med de relativt små opgraderinger i forhold til sidste års model. Mange forbrugere synes, at det ikke er værd at opgradere til iPhone 16, når iPhone 15-serien nu er tilgængelig til en lavere pris og stadig tilbyder lignende funktioner og ydeevne.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.