Forside * Nyheder

Intel ramt af nye problemer: Fejl på chips fremstillet for andre

-
(Foto: AI-genereret med Dall-E/Intel)

Chipfremstilling med Intel Foundry skal agere redningsplanke for firmaet. Men nye chips fremstillet for Broadcom er angiveligt så fejlbehæftede, at de ikke kan masseproduceres.

Det går i forvejen ikke fantastisk for det ærværdige, gamle chipfirma fra Silicon Valley, men nu har er Intel ramlet ind i en endnu et stort problem. Nogle af de chips, Intel producerer for andre under sin Foundry-division lever ikke op til kravene.

Broadcom, den store producent af chips til bl.a. Wifi-routere, smartphones og andre teknologiprodukter der kommunikerer data via radio, er en af de første kunder hos Intel Foundry, der fokuserer på at fremstille chips, snarere end designe dem.

Annonce:

Intels CEO Pat Gelsinger har ad flere omgange fremhævet Intel Foundry som den forretningsdivision, der skal hive Intel ud af den stagnationsperiode, firmaet er inde i. Intel tog for nylig konsekvensen af sine problemer i markedet ved at fyre over 15.000 medarbejdere.

Ifølge Reuters er der nu imidlertid blevet sået en hel del usikkerhed omkring Intel Foundry som redningsplanke for Intel. Den avancerede chipfremstillingsmetode, som Intel kalder for 18A, er netop blevet brugt til at fremstille en test-produktionsrunde af chips til Broadcom.

Tilbageslag

Men da Broadcom fik Intels chips til test, var resultatet nedslående. De levede simpelthen ikke op til kravene, hedder det fra de kilder hos Broadcom, Intel har talt med. Reuters formulerer det som at de fremstillede chips ”ikke var klar til masseproduktion” i Broadcom-teknikernes vurdering.

Intel nægter overfor Reuters, at der er problemer. En talsperson fra firmaet siger at ”Der er tændt for Intel 18A-processen, der er sund og yder som den skal. Vi forventer stadig at være klar til at påbegynde masseproduktion med Intel 18A til næste år”.

Det var ikke muligt for Reuters at få en vurdering af, om fejlene på de producerede chips var så alvorlige, at Broadcom vil trække sig fra samarbejdet med Intel. En talsperson fra Broadcom siger blot at firmaet ”evaluerer produktet og de tjenester, Intel Foundry tilbyder, og denne evalueringsproces er ikke færdiggjort endnu”.

Intel Foundry er en af hovedaktørerne i den amerikanske regerings strategi med at blive mindre afhængig af Taiwan, når det gælder fremstilling af chips. Ifølge Reuters har Intel dog haft svært ved at nå de business-milepæle, der udløser statssubsidier som en del af strategien. Hvis Broadcom falder fra, bliver disse delemål endnu sværere at nå for Intel.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.