Forside * Nyheder

Hvad er det, Jony Ive bygger med OpenAIs Sam Altman?

-
Sam Altman (tv) fra OpenAI arbejder med Jony Ive (th) på en ny, hemmelig AI-enhed (Foto: Canva/TechCrunch/Aljawad CC BY 2.0)

Ive har købt bygninger i det centrale San Francisco, hvor 10 medarbejdere i hans firma LoveFrom lige nu arbejder med OpenAIs Sam Altman på en AI-device.

AI-devices har ikke haft specielt meget held med deres lanceringer indtil videre. Idéen med disse enheder er at implementere de nye AI-teknologier, der popper op i disse dage i personlige gadgets, der kan gøre ens liv nemmere.

Blandt de mere prominente eksempler finder vi f.eks. Humanes AI Pin, en slags cloud-forbundet brosche, der kan styres med stemmen og som har en miniprojektor, der kan projicere AI-leverede informationer ud på f.eks. ens håndflade. Ud over at der er brandfare forbundet med den, har AI Pin været et ret stort salgsflop.

Annonce:

Der er også Rabbit R1, der blev lanceret med en ret veltilrettelagt guerilla-marketingkampagne og i det hele taget virkede som en interessant device, indtil det viste sig at det meste af, hvad den kunne, i princippet kunne bygges ind i en Android-app.

Der, hvor der er mest hul igennem, når det gælder AI-enheder, er på brillefronten, hvor et skridt på vejen mod AR-smartbriller er AI-smartbriller, som dem Meta laver med Ray-Ban, hvor du kan kommunikere med en AI via stemmen og anvende et kamera i brillen til f.eks. at få AI’en til at give dig råd om, hvilket tøj, du skal tage på. Noget lignende findes i Brilliant Labs’ FRAME, der dog også har en skærm indbygget og er et open source-udviklingsprojekt.

Har købt en hel bydel i San Francisco

Vi har tidligere hørt rygter om, at den tidligere Apple-hoveddesigner Jony Ive skulle være i gang med at designe en sådan AI-enhed af en eller anden art sammen med Sam Altman, der personligt repræsenterer OpenAI i den forbindelse. Det vil i givet fald være en eller anden form for implementering af OpenAIs modeller i hardware-form, men det er også alt hvad vi ved.

Vi ved dog nu, at projektet er mere end et rygte. The New York Times har interviewet Jony Ive til en artikel, der primært er fokuseret på Ives opkøb af en række gamle kontorbygninger i det centrale San Francisco. Nærmere betegnet det historiske Jackson Square-område, hvis historie går tilbage til guldgravertiden. ony Ive har længe været forelsket i de gamle bygninger, lige siden han besøgte San Francisco første gang i 1989.

Da Ive forlod Apple og skulle finde lokaler til sit nye designfirma LoveFrom, faldt valget derfor på bygninger i Jackson Square-området. Han købte først én bygning, men endte med at købe adskillige. I en af dem sidder der nu et hold på ti mennesker og designer på en ny AI-enhed.

Mindre ”socialt forstyrrende” end smartphones

Idéen til AI-enheden kom som følge af en række middage, som Ive og Altman spiste sammen tidligere på året på foranledning af AirBnBs topchef, Brian Chesky. AirBnB er en af LoveFroms kunder. Blandt de ti designere, der arbejder på enheden, er to tidligere Apple-medarbejdere: Tang Tan, der var med til at lede arbejdet omkring udviklingen af iPhone, og Evans Hankey, der for fem år siden overtog Ives chefdesigner-job hos Apple.

De to er ifølge The New York Times blevet set i færd med at rulle kontorstole fra deres bygning over til bygningen, der huser LoveFroms hovedkvarter få hundrede meter væk. Kontorstolene var fyldt med papkasser og papirbunker, der indeholdt de foreløbige resultater af idéarbejdet med den nye enhed.

Men LoveFrom vil altså ikke ud med, hvad det er for en type enhed, der er tale om. Den beskrives dog som en enhed, der anvender AI til at levere en oplevelse, der er mindre ”socialt forstyrrende” end iPhone. Det kunne jo f.eks. være en brille, øretelefoner eller en anden wearable, men det kunne også være en anden form for enhed der ligesom Humanes AI Pin tænker helt ud af boksen.

Projektet er dog nu bekræftet som mere end et rygte via artiklen i The New York Times. Udviklingsarbejdet er finansieret med private midler, heraf Jony Ives egne penge og penge fra Steve Jobs’ enke, Laurene Powell Jobs. Inden året er omme, kan projektet dog ifølge artiklen rejse så meget som en milliard dollar til at oprette en startup, der skal markedsføre enheden. ”Watch this space”, som de siger i San Francisco.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.