Forside * Featured

Hollywood alliance lukker verdens største piratnetværk

-
Foto: recordere.dk

I en markant sejr mod global piratkopiering har Alliance for Creativity and Entertainment (ACE) i samarbejde med politiet i Hanoi, Vietnam, lukket verdens største piratnetværk, Fmovies.

ACE, som blev dannet i 2017 af store Hollywood- og tv-studier, har intensiveret deres indsats mod ulovlig streaming, og denne seneste aktion markerer en vigtig milepæl.

Fmovies, som på sit højeste i 2023 var den 280. mest besøgte hjemmeside globalt og den 11. mest populære inden for kategorien TV, Film & Streaming, havde sammen med tilknyttede sider som bflixz, flixtorz, movies7, myflixer og aniwave hele 6,7 milliarder besøg mellem januar 2023 og juni 2024. Disse sider, som tilsammen tiltrak næsten 374 millioner månedlige besøg, blev alle hostet af Vidsrc.to, et netværk der angiveligt stod bag “hundredevis” af piratsider, som nu også er blevet lukket.

Annonce:

“Vi fik ram på moderskibet her.”

Charles Rivkin, formand for ACE, udtalte til mediet Variety: “Vi fik ram på moderskibet her.” Han sammenlignede tidligere tiders kamp mod piratkopiering med et “Whac-a-Mole”-spil, hvor nye piratsider konstant dukkede op, men understregede, at ACE nu går målrettet efter at ramme piratkopieringens rødder.

Denne nedlukning er en del af en større strategi fra ACE, som har til formål at slå hårdt ned på de organisationer, der tilbyder ulovlige streamingtjenester. I modsætning til tidligere er disse organisationer i stigende grad etableret uden for USA og Europa, hvilket kræver en mere global indsats.

Medlemmerne af ACE, herunder giganter som Amazon, Apple TV+, Netflix og Disney, er opsatte på at beskytte deres indhold mod ulovlig distribution, og denne seneste operation viser, at de er villige til at tage kampen op på alle fronter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.