Forside * Featured

Her er PlayStation 5 Pro

-

Sony lancerer den nye PS5 Pro med større GPU, avanceret ray tracing og AI-opskalering

Efter måneder med spekulationer og lækager har Sony endelig afsløret den kraftigere version af deres populære PlayStation 5-konsol. PS5 Pro, som bliver lanceret den 7. november, er udstyret med en række teknologiske opgraderinger, der løfter spiloplevelsen til nye højder. Konsollen vil være prissat til €799.99 (cirka 6000 kr.), og fans kan se frem til markante forbedringer i ydeevne og visuel kvalitet.

Annonce:

De største forbedringer: GPU, ray tracing og AI-opskalering

Mark Cerny, chefarkitekt for PS5-konsollen, forklarede under præsentationen, at PS5 Pro adskiller sig fra den oprindelige PS5 på tre væsentlige punkter: En større GPU, avanceret ray tracing og AI-drevet opskalering. Konsollen vil ligne den slankere udgave af PS5, som mange af de seneste lækager også har antydet. Med tre karakteristiske striber ned langs siden og uden indbygget diskdrev, vil PS5 Pro dog give mulighed for at tilkøbe et 4K Blu-ray-drev separat samt forskellige covers til konsollen.

“Det er den kraftigste konsol, vi nogensinde har bygget,” udtalte Cerny stolt under præsentationen. Han påpegede, at den forbedrede hardware vil resultere i 45 procent hurtigere rendering, hvilket vil kunne ses i detaljerne i mange spil samt i øgede billedhastigheder. En af hovedårsagerne til at udvikle PS5 Pro var at undgå, at spillere skulle vælge mellem ydeevne og visuel kvalitet. Ifølge Cerny vælger omkring tre fjerdedele af spillerne ydeevne frem for visuel kvalitet, når de spiller på den nuværende PS5.

Kraftigere GPU og hurtigere hukommelse

PS5 Pro kommer med en GPU, der har 67 procent flere regneenheder end den oprindelige PS5, hvilket kombineret med 28 procent hurtigere hukommelse vil give en betydelig forbedring i spiloplevelsen. Ifølge Sony vil dette resultere i, at ray tracing, en avanceret lysrefleksionsteknologi, vil kunne køre dobbelt eller til tider tre gange hurtigere end på den nuværende PS5.

Et andet markant træk ved PS5 Pro er Sonys nye AI-drevne opskaleringsteknologi, kaldet PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR). Denne teknologi er designet til at forbedre billedkvaliteten og billedhastighederne i PlayStation-spil ved at erstatte spillets eksisterende anti-aliasing- eller opskaleringsteknologi med en mere avanceret løsning. Det kan sammenlignes med Nvidias DLSS eller AMD’s FSR, som begge har været med til at revolutionere gaming på pc.

Flere spil, bedre ydeevne

Under præsentationen viste Sony også et par eksempler på spil, der kører på PS5 Pro. Heriblandt “The Last of Us Part II,” som nu kan afvikles i 60 fps i stedet for de tidligere 30 fps, samtidig med at detaljerne er forbedret. Cerny fremhævede også titler som “Spider-Man 2” og “Ratchet & Clank: Rift Apart”, hvor spillerne vil kunne opleve grafik på et næsten filmisk niveau uden at gå på kompromis med ydeevnen.

PS5 Pro inkluderer også en ny funktion kaldet “Game Boost”, der vil forbedre ydeevnen for mere end 8500 bagudkompatible PS4-spil. Hideaki Nishino, direktør for Sonys platformafdeling, forklarede, at denne funktion vil kunne stabilisere eller forbedre ydeevnen i understøttede PS4- og PS5-spil. Derudover vil PS4-spil få forbedret billedkvalitet på PS5 Pro, hvilket blandt andet inkluderer højere opløsning.

Avanceret teknologi og nye funktioner

PS5 Pro vil understøtte Wi-Fi 7, VRR (Variable Refresh Rate) og opløsninger helt op til 8K. Ifølge en tidlig hands-on anmeldelse fra CNET’s Scott Stein kommer PS5 Pro også med en større 2TB SSD-harddisk og en ekstra USB-C-port på bagsiden. Derudover vil konsollen stadig have en ekstra SSD-plads til udvidelse.

Spil skal opdateres for at udnytte PS5 Pro’s fulde potentiale, og Sony har meddelt, at udviklere allerede arbejder på gratis softwareopdateringer til eksisterende titler, der vil blive mærket som “PS5 Pro Enhanced”. Ved lanceringen den 7. november forventes op mod 50 spil at have modtaget disse opdateringer, heriblandt populære titler som “Alan Wake 2,” “Final Fantasy 7 Rebirth,” “Hogwarts Legacy” og “The Last of Us Part II Remastered”.

PS5 Pro vil også være fuldt kompatibel med PlayStation VR2-headsettet og eksisterende PS5-kontrollere. Sony har desuden bekræftet, at brugerfladen og netværkstjenesterne vil forblive uændrede på PS5 Pro i forhold til den nuværende PS5.

Pris og tilgængelighed

Forudbestillinger til PS5 Pro starter den 26. september, og den officielle lancering finder sted den 7. november i butikker verden over. Pris ca. 6.000 kr.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.