Forside * Featured

Her er iPhone 16 – Men glem Apple Intelligence – for vi får det ikke i år.

-

På den årlige event fra Apple var det Apple Intelligence der var det nye sort på årets iPhone. Men også deres nye Action knap kan noget.

Ifølge TIm Cook hæver Apple niveauet for hvad iPhone kan gøre med den nye 16’er. Men der var også nye farver i Ultra Marine, Teal (grøn) og Pink.

Det nye materiale som iPhone 16 er bygget i, er dobbelt så holdbart som tidligere modeller. Og skærmen understøtter fra 1-1000 nits.

Annonce:

Skærmen kommer i 6.1″ og 6.7″, og så får du også en dedikeret Kamera knap til zoom og andre billed-funktioner.

Apple Intelligence i fokus – Og alle modeller får A18 chipset

For at få Apple Intelligence har Apple valgt at give alle modeller i år den nye A18 chip. Chipsettet er 3nm, der er mindre og mere energi effektivt.

A18 bruger 30% mindre strøm end A16 Bionic, der var i iPhone 16 familien. Den er op til 40% hurtigere end iPhone 15, og GPU’en er også blevet hurtigere.

 

Siri har fået en kæmpe opdatering

Siri har med Apple Intelligence fået en kæmpe opdatering, og måden Siri animeres på er også ny. Om det kommer til Danmark i 2024 er stadig et stort spørgsmål, da mange af funktionerne skal godkendes af EU før vi kan få dem.

Siri kan nu forstå når du afbryder en sætning og skifter spørgsmål, så du ikke hele tiden skal starte forfra. Og en dialog kan fortsætte i det uendelige lidt ala Google Gemini.

Siri kan også spille musik som folk anbefaler f.eks. i messages.

 

Apple introducerer også Apple Private Cloud Compute for at gøre Apple Intelligecence mere stærkt. Alt data slettes så snart det er brugt, så dine data er stadig private.

Apple brugte meget tid på at vise hvad Ai kan bruges til i det daglige, og især på redigering af tekst er der meget tid at spare, når man bruger Apple Intelligence.

Du kan også lave dine egne emojies med Aim, så du kan skabe din egen Emoji identitet.

 

Apple Photos får også et Ai løft

Apple kan nu bygge film og memories i Apple Photos ved at du skriver en simpel kommando, og så skabes et galleri eller en video med det indhold du har bedt den om at skabe.

Og med kameraet kan du også tage et billede af f.eks. en restaurant, så får du info om anmeldelser og åbningstider osv.

Apple Intelligence kommer i iOS 18.1, men der er ingen udmelding om hvornår det kommer til Danmark, så forvent ikke Apple Intelligence i Danmark på denne side af nytår.

Kamera får en dedikeret kamera knap

Den dedikerede kameraknap som kommer på iPhone 16, kan bruges til både at tage billeder og video, og du kan også lave stryge bevægelser der kan bruges til f.eks. Zoom.

Den knap er der nok mange der skal blive rigtigt glade for, men jeg er spændt på om dem som mest tager billeder på højkant let kan bruge knappen med den meget lave placering på telefonen.

Kameraet på iPhone 16 er 48MP, og kan tage billeder i RAW, HEIF og jpg. Og den kan kombinere et 12MP og et 48MP billede til et 24MP billede for at optimere plads på telefonen. Og der er også et 12MP ultra-wide kamera på bagsiden.

Som noget nyt kan du optage både Spacial Photos og Videos som kan bruges på Apple Vision Pro.

 

Bedre køling til gaming

Apple som normalt ikke har problemer med varme, har i år forbedret deres køling, for at kunne tilbyde endnu bedre ydelse når man spiller på sin telefon. Der er flere store titler på vej til iPhone. Bl.a. Sniper Elite 4 som er et af mine favorit sniper spil.

 

iPhone 16 kommer med iOS 18

iPhone 16 kommer med iOS 18, der har været i beta siden juni, og der er mange nye funktioner som vi dækker i en seperat artikel.

 

Pris og levering

Apple iPhone 16 kommer i 6,1 og 6,7″ og danske priser starter ved 7.499,- for iPhone 16, og 8.499,- DKK for iPhone 16 Plus. Telefonerne kan leveres fra 20september.



Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.