Forside * Nyheder

Disse hovedtelefoner måler dine hjernebølger

-
MW75 Neuro fra Neurable og Master and Dynamic (Foto: Neurable)

Neurable har sammen med Master and Dynamic lavet et sæt hovedtelefoner, der kan registrere dit stressniveau og fortælle dig, når det er tid til en pause.

Det er ikke kun kropsfunktionerne fra halsen og nedefter, som forskellige wearables og tilbehørs-enheder kan måle og lave om til brugbare data. I stigende grad ser vi også enheder, der kan holde øje med hjernen og din mentale tilstand.

Et nyt bud på præcis sådan et produkt kommer nu fra selskabet Neurable i samarbejde med audiofirmaet Master and Dynamic. Helt kort kan MW75 Neuro-hovedtelefonerne holde øje med dine hjernebølger, mens du f.eks. arbejder med hovedtelefonerne på, og fortælle dig, hvornår du bør tage en pause.

Annonce:

Det sidste kan være svært, hvis man er midt i et godt flow, men adskillige undersøgelser viser, at pauser på de helt rigtige tidspunkter kan gøre dine flowperioder mere produktive. Det er naturligvis også både derfor, og fordi kroppen er lavet til bevægelse, at vores smarture minder os om, når vi har siddet ned for længe.

Kendere af Master and Dynamics hovedtelefoner vil vide, at de laver en MW75-model uden ”Neuro”-efternavnet. Det er naturligvis denne model, MW75 Neuro er baseret på, men altså blot tilføjet en sensor, der kan foretage elektroencefalografiske (EEG) målinger. Disse målinger kigger på de elektriske impulser i hjernen i form af elektromagnetiske bølger.

EEG kombineres med AI

Normalt er den slags forbundet med at der sættes elektroder på knolden. Men Neurable er et firma, der er groet ud af forskningsprojekter på University of Michigan, og som netop specialiserer sig i at foretage bl.a. EEG-målinger uden traditionelle elektroder.

Din koncerntrations- og fokusevne måles og analyseres med AI i Neurables app (Foto: Neurable)

I stedet sidder der elektrosensorer i selve det stof, som dækker puderne på hovedtelefonerne. Disse kan foretage EEG-målinger, der måske nok er mindre præcise end med traditionelle elektroder, men den manglende præcision opvejes af en AI i den medfølgende app.

Dermed opnås ifølge Neurable en præcisionsgrad, der kommer tæt på traditionelle EEG-målinger. Og hvad kan man så bruge det til? Neurables mål er ifølge Engadget på sigt at kunne diagnosticere for eksempel ADHD eller Alzheimer’s på baggrund af målinger foretaget over mange dage – noget, som almindelige EEG-målinger normalt ikke leverer.

Opøv bedre fokus og koncentration

Men det er også målet at hjælpe folk med forskellige hjerne-tilstande at optimere f.eks. deres koncentrationsevne. I stedet for blot at tage pauser, når chancen byder sig, selv om din hjerne måske faktisk er godt oppe at køre, kan du MW75 Neuro fortælle dig, når hjernen er ved at køre træt og det er tid til en pause.

(Foto: Neurable)

App’en giver også mulighed for at du kan gamificere dit arbejde og konkurrere med dig selv om at få så mange dage med optimal koncentration som muligt. Neurable opfordrer folk til at prøve at udvikle gode koncentrations- og fokusvaner på denne måde.

MW75 Neuro er kun tilgængelig i et begrænset oplag, og måske er det derfor, de foreløbig kun kan bestilles til adresser i USA og Canada. Men de peger helt sikkert i en retning af en hjerne-trend, vi kan forvente at se mere af i fremtiden. Prisen er 699 dollar, cirka 4.668 kroner før danske skatter og afgifter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.