Forside * Nyheder

Danske Medier: Google stoppes fra at lancere AI-søgeværktøj i Danmark

-
(Foto: Google)

Google har for nylig annonceret deres planer om at udrulle det nye AI-søgeværktøj ‘Google AI Overview’ i flere lande, herunder Storbritannien og USA. Imidlertid står techgiganten nu over for en markant forhindring i Danmark.

De frie danske medier har, med støtte fra forvaltningsorganisationen DPCMO, nægtet Google tilladelse til at anvende deres indhold i AI Overview, hvilket effektivt blokerer for lanceringen af søgeværktøjet på dansk jord.

Dicle Duran Nielsen, administrerende direktør i Danske Medier, udtaler: “Hos Danske Medier og DPCMO har vi et konstant fokus på at værne om vores medlemmers værker og rettighedsbeskyttede indhold. Derfor har vi netop mindet Google om, at de ikke har tilladelse til at bruge indholdet i Googles AI Overview. Det virker måske åbenlyst, men techvirksomhederne har gang på gang vist en fundamental mangel på respekt for gældende lov.”

Annonce:

Denne beslutning kommer på baggrund af en bred bekymring for de potentielle konsekvenser af AI Overview, både for demokratiet og mediebranchen. AI-søgeværktøjet, som genererer resuméer af medieindhold ved hjælp af kunstig intelligens, har tidligere vist sig at være problematisk med hensyn til misinformation, bias og såkaldte “hallucinationer”. Disse fejl kan udgøre en trussel mod demokratiets funktion.

Økonomisk står medierne også over for udfordringer. Erfaringer fra andre lande indikerer, at AI Overview kan føre til betydelige fald i webtrafik til de originale mediekilder, hvilket kan ramme medieøkonomierne hårdt.

“Selvom medievirksomheder naturligvis er forretninger, er de også samfundets bedste ven. Medierne informerer og oplyser borgerne og stiller magthaverne til ansvar. De frie medier har en helt afgørende rolle i demokratiet, som vi ikke må tage for givet. Derfor har vi henvendt os til Google om udrulningen på dansk jord,” udtaler Dicle Duran Nielsen.

Googles fremtidige muligheder for at lancere AI Overview i Danmark forbliver usikre, og det er endnu uvist, hvordan techgiganten vil reagere på den klare afvisning fra de danske medier.

Bemærk: Dette er et partsindlæg fra Danske Medier. Vi har ikke fået svar fra Google Danmark.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.