Forside * Nyheder

Dansk musik scorer højt i sommeren 2024: Topnumre om fest og fodbold

-
Foto: Pixabay.com

Sommeren 2024 har været en sand fejring af dansk musik. Sol, varme og udeliv har dannet rammerne om en sommer, hvor danske kunstnere har domineret musiklandskabet.

Ifølge streamingtjenesten YouSee Musik er de to mest spillede numre denne sommer begge danske hits, der kredser om fest og fodbold – to af danskernes yndlingstemaer i sommervarmen.

Helt i toppen af listen finder vi “Børn Af Natten (Hola Bonita)” med Ankerstjerne, Daniel Schulz & Panamah. Nummeret har fanget mange danskere med sin ungdommelige energi og sin hyldest til nattelivet, hvilket trækker tråde til Panamahs klassiske hit “Børn Af Natten”. Som Warner Music beskrev ved udgivelsen, er denne version en frisk genoplivning af det legendariske omkvæd, nu med tilføjelsen af Ankerstjernes skarpe rap og Daniel Schulz’ poppede vokal. Nummeret har i den grad ramt bredt og forenet flere generationer i glæden ved sommerens fester.

Annonce:

 

Nummer to på listen er ingen anden end Malte Eberts “Kongen Af Danmark”, den officielle sang for det danske herrelandshold til EM 2024. Sangen, som Ebert selv beskriver som en kærlig hilsen til landsholdets trofaste fans, har allerede cementeret sig som en ny sommerklassiker. For mange danskere vil dette nummer være lyden af sommeren 2024, præcis som tidligere slutrundesange har været for tidligere generationer.

Musikredaktør hos YouSee, Anine Brix, udtrykker sin begejstring over, at dansk musik dominerer listen: “Det er stærkt at se en dansk musikscene, der fylder så meget på listen over de mest lyttede numre. Samlet set er listen en vidunderlig hyldest til sommer, sol, fester og selvfølgelig fodbold.”

Med hele fem ud af de ti mest spillede numre skabt af danske kunstnere, viser sommeren 2024 sig at være en fejring af dansk musik som aldrig før.

De ti mest spillede

De ti mest spillede numre på YouSee Musik denne sommer er i rækkefølge:

Ankerstjerne, Daniel Schulz, Panamah Børn Af Natten (Hola Bonita)
Malte Ebert Kongen Af Danmark
Tobias Rahim, D1MA Bellevue
Gobs Alt Ved Dig
Tobias Rahim, ICEKIID Dark Room
David Guetta & OneRepublic I Don’t Wanna Wait
Mumle Det Modsatte
Medina Danser For Mig Selv
URO Godthåbsvej
Myles Smith Stargazing
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.