Forside * Featured

Apple udvider sprogunderstøttelse til Apple Intelligence – men glem alt om dansk i 2025

-

I dag annoncerede Apple, at de vil udvide sprogunderstøttelsen for deres nye funktion, Apple Intelligence, i løbet af det næste år.

Nyheden kommer kort efter afsløringen af iPhone i september, hvor Apple allerede løftede sløret for nogle af de kommende funktioner. Dette giver håb til mange af Apples internationale brugere, som ser frem til at kunne anvende Apple Intelligence uden for USA.

Annonce:

Apple Intelligence vil blive lanceret eksklusivt i USA på engelsk i oktober, samtidig med udgivelsen af iOS 18.1. Men virksomheden har nu bekræftet, at flere sprog vil blive tilføjet over tid. Først vil engelske varianter fra andre lande blive understøttet i december 2024, herunder britisk engelsk, australsk, canadisk, newzealandsk og sydafrikansk engelsk. Denne opdatering forventes at blive en del af iOS 18.2, som også rygtes at inkludere nye funktioner som Genmoji, Image Playgrounds og integration med ChatGPT.

Flere lande i 2025, men Danmark er ikke på listen

I 2025 vil Apple udvide med support for ikke-engelske sprog, og de planlagte sprog omfatter kinesisk, fransk, japansk, spansk, tysk, italiensk, koreansk, portugisisk og vietnamesisk. Derudover vil der komme engelske lokaliteter for Indien og Singapore. Apple har indikeret, at flere sprog muligvis vil blive annonceret senere.

Apple Intelligence vil dog ikke være tilgængelig i EU og Kina ved lanceringen. På grund af juridiske og regulatoriske udfordringer, herunder EUs Digitale Markedslov (DMA), er funktionen i øjeblikket ikke godkendt til iPhone og iPad i disse områder. Apple har dog aktiveret Apple Intelligence i macOS Sequoia 15.1 beta til udviklere, da macOS ikke betragtes som en “gatekeeper”-platform under de nuværende regler.

Apple er i øjeblikket i forhandlinger med Europa-Kommissionen og håber at kunne imødekomme kravene, så funktionen kan blive lanceret i EU på iOS-enheder i fremtiden.

For brugere uden for USA, som ønsker at prøve Apple Intelligence før de lokale sprog bliver understøttet, vil det være muligt at ændre deres enhedssprog til amerikansk engelsk for at få adgang til betaen – dog ikke i EU og Kina på grund af de førnævnte restriktioner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.