Forside * Featured

Vildt: Har 444 spilkonsoller tilsluttet ét TV

-
Screenshot fra Guinness World Records video på YouTube

Mand sætter ny Guinness rekord med 444 konsoller tilsluttet én TV-skærm

En lille teknisk revolution – eller bare en mand, der nægter at vælge mellem Mario og Sonic?

Ibrahim Al-Nasser fra Saudi-Arabien har taget “plug and play” til et helt nyt niveau. Efter at være blevet godt træt af at rode rundt med ledninger og stik for at kunne spille sine yndlingsspil, besluttede han sig for at forbinde hele 444 spilkonsoller til én enkelt TV-skærm. Ja, du læste rigtigt – firehundredeogfireogfyrre konsoller! Det sikrede ham en plads i Guinness Rekordbog, og måske også en del grå hår.

Annonce:
Screenshot fra Guinness World Records video på YouTube

“Jeg blev simpelthen træt af at stå og rode med stik hele tiden”, fortæller Al-Nasser i en video fra Guinness, og han fortsætter: “TV’ets porte er begrænsede, og hvis jeg ville spille, skulle jeg enten frakoble en konsol eller finde på en anden løsning. Til sidst tænkte jeg: hvorfor ikke bare tilslutte alle mine konsoller på én gang og ringe til Guinness?”

Screenshot fra Guinness World Records video på YouTube

En mand, et TV, og en plan

For at få dette til at lykkes, måtte Al-Nasser bruge over 12 HDMI-switche. Derudover blev der brugt mere end 30 videoswitche til de ældre konsoller. Al-Nasser indrømmer dog, at det krævede lidt teknisk snilde og en gigantisk Excel-ark for at holde styr på, hvilken knap der skulle trykkes på for at finde det rigtige signal.

“Jeg bruger alle de værktøjer, der er tilgængelige på markedet… for at organisere kablerne”, fortæller Al-Nasser, og fortsætter: “Det er som et museum, derfor tog det mig så lang tid at få styr på det.”

Screenshot fra Guinness World Records video på YouTube

Findes der virkelig 444 konsoller?

For at nå op på de imponerende 444 konsoller har Al-Nasser inkluderet alt fra moderne maskiner til de sjældnere modeller som Super A’Can, der kun blev udgivet i Asien. Men han måtte også tænke kreativt og tage mindre traditionelle “spilkonsoller” med i optællingen, som plug-and-play-enheder og mini-konsoller.

Han fortæller også at der er gjort meget ud af at undgå kabelrod, og at han har brugt alle tilgængelige metoder til at skjule kablerne.

Selvom nogle måske vil rynke på næsen af den brede definition af en “spilkonsol,” er der ingen tvivl om, at Al-Nasser har gjort sig fortjent til sin rekord.

Video

På denne video udgivet af Guinness rekordbog fortæller han om sit imponerende setup:

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.