Forside * Featured

TEST: SecuYou Smart Lock med Matter til terrassedøre

-
SecuYou Smart Lock Matter (foto: recordere.dk)

Vi har testet den Matter baserede SecuYou Smart lock, der virker med både Home Assistant, Homey, Samsung Smartthings og Apple Home.

Har du en terrassedør, og vil du gerne have den ind i dit smarte hjem, er der ikke forfærdeligt mange smarte håndtag med lås. Men vi har danske SecuYou, der laver både en model med Bluetooth og en Matter model. Vi har testet den med Matter, og her er hvad vi synes.

 

Annonce:
Kasse til SecuYou Smart Lock Matter (foto: recordere.dk)

Design og montage

SecuYou Smart Lock – Matter kommer i enten sort eller sølv, og modellen vi testede var i sølv. Du kan også få den til både højre og venstre monterede døre, så den passer præcis til den dør du skal bruge den til.

I æsken du modtager er der udover selve smart håndtaget, også en stift samt de skruer og 2 AAA batterier du skal bruge for at montere den. Der er også et klistermærke med, hvis du på døren gerne vil vise at den er låst med SecuYou teknologi.

Du kan også få et ekstra udvendigt greb, så du kan åbne terrassedøren både udefra og indefra. Det er dog ekstraudstyr og koster 499,-

 

Størelsen sammenlignet med min almindelige terrasselås (foto: recordere.dk)

SecuYou Smart Lock er yderst elegant designet, og væsentligt mindre end de normale smartlåse i tykkelse som man ser til almindelige døre. Eneste anke jeg har, er at jeg gerne havde set at sølvmodellen ikke havde den samme sorte plade som gemmer batteri som den sorte model har. Det ville have været lækket hvis den også havde en sølv finish som resten at håndtaget. Men det er naturligvis en smagssag. Bag låget er der iøvrigt dioder som lyser igennem for at vise om døren er låst op eller låst, ligesom der er en knap til at nulstille låsen. En anden knap bruges på fladen, som gør at du kan åbne og lukke uden at skulle bruge en app. Den kan naturligvis kun bruges hvis låsen SecuYou Smart Lock ikke er sat i låst mode.

Installationen er let og hurtig. SecuYou har lavet YouTube videoer, og har også PDF’er som viser hvordan man monterer den. Jeg havde allerede et almindeligt håndtag på min dør, og der passede SecuYou Smart Lock perfekt. Så det tog mig knap 10 minutter at montere den. Jeg skulle dog bruge en borremaskine, da modellen har nogle 10 mm hak for at stabilisere låsen endnu mere på døren. Og efter montage sad låsen perfekt fast på døren.

Den daglige brug er let. Du har en lille skjult knap i bunden af låget, og når du trykker på den, kan du låse eller låse døren op. Og så kan du via dit smart home økosystem låse låsen yderligere, så den ikke kan betjenes fra knappen før den igen er låst op fra smart home systemet.

SecuYou Smart Lock er baseret på Matter og Thread, og koster 1.699,- vejledende.

 

 

Hvad er Matter og Thread?

Inden jeg går videre med anmeldelsen af SecuYou Smart Lock – Matter, vil jeg gerne lige forklare hvorfor Matter og g Thread er godt for smarte hjem.

Matter og Thread er to fremtrædende teknologier inden for smart home og IoT (Internet of Things) økosystemer, der søger at forbedre interoperabilitet og brugervenlighed på tværs af forskellige enheder og platforme.

Matter, tidligere kendt som Project CHIP (Connected Home over IP), er en standard udviklet af Connectivity Standards Alliance (CSA) med støtte fra store tech-virksomheder som Apple, Google, Amazon og mange flere. Formålet med Matter er at skabe en fælles sprog for smart home-enheder, så de nemt kan kommunikere og arbejde sammen, uanset producent. Ved at anvende IP-baseret netværksteknologi muliggør Matter en mere sikker, pålidelig og skalerbar forbindelse mellem enhederne, hvilket resulterer i en problemfri brugeroplevelse.

Thread er en mesh-netværksteknologi designet specielt til IoT-enheder. Den adskiller sig fra traditionelle Wi-Fi og Bluetooth netværk ved at tilbyde lavere energiforbrug, højere sikkerhed og bedre skalerbarhed. Thread-netværk består af en række “nodes” (enheder), der arbejder sammen for at opretholde en stabil og robust forbindelse. Hvis en node fejler, kan dataene rute gennem andre nodes, hvilket øger netværkets pålidelighed. Thread er udviklet af Thread Group, en konsortium af virksomheder inklusive Google og Qualcomm, og det er designet til at være kompatibelt med eksisterende IP-baserede netværk.

 

Synergien mellem Matter og Thread giver let integration til dit smarte hjem

Matter og Thread komplementerer hinanden perfekt i smart home-økosystemet. Mens Matter standardiserer kommunikationsprotokollerne mellem enhederne, sikrer Thread, at selve netværket er pålideligt og effektivt. Når disse to teknologier anvendes sammen, kan brugere forvente en mere problemfri og sammenhængende oplevelse, hvor enheder fra forskellige producenter nemt kan integreres og kontrolleres gennem en fælles platform.

Derfor er det virkeligt lækkert at SecuYou har lavet en smart lås der er baseret på Matter og Thread, fordi det super let at få det ind i det smarthome økosystem man bruger.

Personligt bruger jeg Homey, men har også både Apple Home og Home Assistant kørende til test, og da jeg primært bruger iOS så er det også Apples pair teknologi jeg brugte da jeg skulle tilslutte SecuYou Smart Lock til Homey. Det betyder også at låsen med det samme dukkede op i Apple Home app på både iPhone og Apple TV, så man kan låse og låse op med dem.

Installationen var let via den medfølgende QR kode får man den installeret, og sammen med Homey kan man både bruge Android og iOS apps til at få ting ind i sit smarte hjem.

Man skal dog have et eller andet smart home system for at bruge SecuYou Smart Lock matter, da man ikke kan bruge SecuYou’s app, der kun kan bruges til Bluetooth modellerne.

 

Virkelig god integration med Homey

SecuYou Smart Lock Matter virker virkeligt godt med Homey, men der er dog en ting jeg savner, og det er en batteri-indikation af hvor meget batteri der er tilbage på låsen, så man kunne automatisere advarsler når den er ved at løbe tør for strøm. Det håber jeg at SecuYou vil løse med en opdatering af firmware og software, så man kan se – og handle på det. Jeg har ikke kunne finde tekniske data på batteritid på låsen, men mon ikke den ligger på mellem 12-24 måneder ligesom deres bluetooth baserede smartlås.

 

Men at man kan bruge den sammen med f.eks. ude/hjemme funktionerne i Homey og Apple Home, gør at låsen automatisk kan låse op og låse når man er ude og hjemme. Oven i det kan man se i Homey Log’en hvornår og af hvem døren er blevet låst, hvis de har brugt Homey.

Bruger man Homey og Heimdal alarm app’en kan man også med den sikre at døren er låst når man aktiverer Heimdal alarmen. Omvendt kan man også bruge den sammen med sine røgalarmer hvis de er i ens smarte hjem, så døren automatisk låses op hvis røgalarmen er aktiveret.

Der er masser af muligheder, så det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan man bruger SecuYou Smart Lock i det smarte hjem. For at få fuld glæde af det kan man endog sætte den sammen med et udvendigt håndtag, så man kan låse op for folk udefra.

 

Konklusion

SecuYou Smart Lock – Matter er en virkelig god smart lås til terrassedøre. Designet er super elegant. Den er let at bruge, og let at få ind i alle væsentlige smart home økosystemer.

Mine to eneste anker er ting som kan løses let af SecuYou, nemlig at lave en sølvfarvet front til den sølvfarvede model, og at få implementeret en batteri-indikator til smarthome økosystemer, så man kan se hvor meget batteri der er tilbage.

SecuYou Smart Lock - Matter
Konklusion
SecuYou Smart Lock - Matter er en virkelig god smart lås til terrassedøre. Designet er super elegant. Den er let at bruge, og let at få ind i alle væsentlige smart home økosystemer.
Plus
Super elegant design
Let at sætte op
God integration til alle væsentlige smart home
Minus
Manglene batteri indikator
4.5
Karakter

De to ting trækker dog ikke mere ned, end vi ender på en flot 4,5 stjernet oplevelse, og har du en terrassedør, og er du villig til at betale de knap 1.700,- SecuYou Smart Lock Matter koster, så er det et virkeligt godt køb.

 

Pris og levering

SecuYou Smart Lock Matter koster vejledende 1.699,- og kommer i farverne sort og sølv. Den kan købes direkte hos SecuYou. Vi har ikke kunne finde den Mater baserede på Pricerunner

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.