Forside * Featured

TEST: Google Pixel 9 Pro XL – Den bedste Android lige nu

-

Google har igen flyttet grænserne for hvad man kan forvente af en Android mobil i 2024. Med Google Pixel 9 Pro XL får du nok den bedste Android lige nu. Vi har testet den.

Google præsenterede deres nye Pixel 9 familie tidligere på måneden, og få dage efter fik vi den nye Pixel 9 Pro XL til test, og vi har haft den i test over en uge, og her kan du læse hvad jeg synes om det nye Android flagskib fra Google.

Jeg skal lige sige, at denne test dækker kun Pixel 9 Pro XL, men du kan sagtens læse testen og så gå ud og købe en Pixel 9 Pro, for eneste forskel er skærm og batteristørrelse.

Annonce:

Ellers er specifikationer og kamera 100% identiske.

 

Pixel 9 Pro XL (foto: recordere.dk)

Pixel 9 Pro XL – Udpakning og design

Pixel 9 Pro XL kommer i en lille æske, der udover telefonen indeholder et USB-C kabel og en SIM-nål. Og så er der en lille instruktionsbog man ikke behøver at læse.

Pixel 9 Pro XL kommer i farverne Obsidian (Sort), Porcelain (Beige hvid), Wintergreen (lysegrøn) og Peony (Pink), og telefonen vi testede var i farven Obsidian som også er min yndligsfarve, men jeg er også meget konservativ når det gælder farvevalg. Du kan vælge mellem 128GB, 256GB, 512GB og 1TB lagerplads (den største dog kun på XL), og modellen vi testede var med 128GB lagerplads.

Pixel 9 Pro XL har et nyt design, der sætter kameraet i centrum med en udvikling af den efterhånden ikoniske Pixel kamerabjælke. Jeg er vild med det nye design, men kamerabjælken deler vandene. Jeg kan godt lide at telefonen ligger uden at vippe når jeg trykker på skærmen. De nye kanter på siderne minder meget om det man ser på både iPhone og Samsung Galaxy modellerne.

Knapper på Pixel 9 Pro XL (Foto: recordere.dk)

På siden finder man stand-by og lydstyrke knap, og i bunden finder man et USB-C 3.2 stik, ligesom man finder en dual-SIM skuffe.

 

Pixel 9 Pro sammenlignet med Pixel 9 Pro XL

På forsiden finder man en 6.8” skærm og i den finder vi en voldsomt forbedret ultrasonic fingeraftryks sensor, der er klart den hurtigste og mest præcise jeg nogensinde har prøvet på en smartphone. I toppen af skærmen finder man også et 42MP selfie-kamera med mulighed for ansigtsgenkendelse til hurtig adgang på telefonen. På bagsiden finder man kamerabjælken og muligheden for trådløs Qi opladning. Telefonen har desværre ikke Qi2 standarden.

Google Pixel 9 Pro XL måler 162,8 høj x 76,6 bred x 8,5 dyb, og vejer 221 g, og kommer med en IP68 certificering mod væske og støv.

Pixel 9 Pro XL kommer med Android 14, og får 7 års syv års OS-, Pixel Drops- og sikkerhedsopdateringer.

 

Display på Pixel 9 Pro XL (foto: recordere.dk)

6.8” Super Actua Display med op til 3.000 nits.

Pixel 9 Pro XL kommer med en 6.8” LTPO OLED Super Actua skærm, der har en opløsning på 1.344 x 2.992 med 486 PPI. Skærmen har dynamisk opfriskning på mellem 1 – 120Hz.

Skærmen er beskyttet af Corning Gorilla Glass Victus 2.

 

Fin lysstyrke på skærmen udenfor i sollys (foto: recordere.dk)

De 3.000 nits som nævnes i specifikationerne, skal dog holdes op mod de 2.000 nits som Google tilbyder ved HDR afspilning, men uanset så er der rigeligt med lysstyrke til at se hvad der sker på skærmen i nærmest alle lysforhold.

Touchdelen er utrolig responsiv, og virker virkeligt godt. Skærmen er på alle måder godkendt.

 

Ydelse – Tensor G4 – Ikke den hurtigste men enorm strøm-effektiv.

Google Pixel 9 Pro XL kommer med Googles egen Tensor G4 chipset og hele 16GB RAM. Ydelsen er helt flydende også under multitasking havde jeg kun positive oplevelser.

Med Geekbench 6 målte vi Pixel 9 Pro til 1.931 på single-core, og 4.592 på multi-core ydelse, og på grafik (GPU) scorede telefonen 6.483.

På single-core er Tensor G4 faktisk hurtigere end Snapdragon 8 Gen 3, mens den på multi-core er noget langtsommere. Men det er i dag fuldstændigt ligegyldigt da performance i dag mere eller mindre er teoretisk for de fleste.

Ydelsen er mere end godkendt, og oven i det har Pixel 9 Pro XL også Googles Titan M2-sikkerhedsmodul.

Du får Bluetooth 5.3, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e/7 og USB-C 3.2, så der er rigeligt med velfungerende forbindelser.

Må mobilsiden får du 5G med dual SIM hvor du kan køre to fysiske eller et fysisk og et eSIM.

 

Software og funktioner

Normalt plejer Google at være de første med nye major versioner af Android, men ikke i år. I år kommer de nye Pixel 9 modeller med Android 14 ligesom sidste år, men mon ikke Google alligevel er først med Android 15 når den kommer.

På softwaresiden er Android 14 bundsolid, og en af de tilføjelser som springer i øjnene i denne version er muligheden for at tilpasse låseskærmen. Man kan kan skifte mellem diverse urdesigns og formater, tilbydende en mere individualiseret touch til telefonens udseende.

Android 14 indfører også udvidet support for passkeys, hvor brugere kan anvende deres fingeraftryk til at få adgang til forskellige tredjepartsapps. Med introduktionen af Androids nye Credential Manager, vil apps kunne konsolidere forskellige login-metoder som adgangskoder og “Sign-in with Google”, hvilket effektiviserer og sikrer login-processen for brugerne.

Yderligere features inkluderer avanceret support for kameraforlængelser, support for 10-bit HDR-billeder, og den innovative Health Connect-funktion. Sidstnævnte muliggør opbevaring af sundheds- og fitnessdata direkte på enheden, en funktion der parallelt findes på Apple Health.

Det mørke tema i Android er stilrent og klart min favorit, så Android 14 er klart godkendt, og med Googles udmelding om 7 års opdateringer på både operativsystem, feature-drops, og sikkerhedpatches, så kan man være tryg ved at købe en Google Pixel 9 Pro XL.

 

Google Pixel 9 Vejr app – Den har masser af information

De nye vejr-app med AI vejr og lækre widgets er klasser bedre end mange købe-apps

Den nye vejr app fra Google er virkelig god, og måden du kan sætte den op til at passe til netop dit behov er virkeligt godt.

Oven i det laver den en AI sammenfatning af hele vejrudsigten, så du med nogle ganske få ord kan få en vejrudsigt som virker både troværdig og præcis.

 

Du kan kalde dette “Gemini Overlay” op fra hvilken som helst app, men kun på udvalgte smartphone-modeller ifølge Google (Foto: Google)

AI er i fokus på alle områder – Og Gemini spiller en kæmpe rolle.

Sidste år var Magic Editor med Magic Eraser det store nye, men i år har Google løftet alt det magiske til nye højder.

Tilføj mig, er funktionen som vi altid har manglet. Vi kender det alle kun altid for godt, at der altid mangler én person på alle billederne fra ferien eller festen. Nemlig ham eller hende der har taget de gode billeder. Det kan Tilføj mig lave om på, fordi du nu kan tage samme billede to gange, og på den måde få den person der tog det første med på det andet som så kombineres til et 3. billede hvor alle er på.

 

Tilføj mig på Pixel 9 Pro XL. (foto: recordere.dk)
Tilføj mig på Pixel 9 Pro XL. (foto: recordere.dk)

Den Magiske editor har fået endnu mere kærlighed, så man nu kan tilføje ting til billedet som aldrig var der, så er man f.eks. ikke tilfreds med den jydske vestkyst som baggrund, kan man tilføje lidt Alper eller en bjergsø hvis det er det man har lyst til. Det er sådan en hit eller miss funktion, men man kan blive ved med at forsøge indtil man er tilfreds med resultatet.

Gemini har overtaget Google Assistant’s rolle, og du får nu gode og fyldestgørende svar når du bruge Gemini til at spørge ind til alt mellem himmel og jord.

Gemini Live findes lige nu ikke på dansk, men med det kan du tage del i lange og gode samtaler med Gemini om alt fra bagning til computerprogrammering. Du skal du være opmærksom på at Gemini Live bliver en premium service, som koster ekstra i abonnement.

 

Foto: Pixabay.com

Batteritid

Google Pixel 9 Pro XL kommer med et 5.060 mAh batteri, der giver over 24 timers batteritid ved normal brug, og jeg havde ingen problemer med at komme op på det lovede. Selvom jeg testede den havde jeg tit tæt på 45% batteri når dagen var omme.

Hvis det ikke er nok, har Google en “Spar på batteri” funktion, der tilbyder op til 100 timers batteritid, og når du er ved at løbe tør for batteri har Google forbedret opladningshastigheden, så du nu kan gå til ca. 70% på omkring 30 minutter med en 45W USB-C oplader, der giver 37W opladningshastighed.

På Qi siden har Google desværre ikke opdateret til Qi 2 standarden, men du oplader alligevel med op til 23W trådløst med EPP standarden, så det er godkendt.

Batteritiden er klart godkendt.

 

Hvordan virker den som telefon?

Google Pixel 9 Pro XL kommer med 5G og mulighed for både Nano-SIM og eSIM, og så får du WiFi 7, så hvis du har det i dit hjem, så får du lynhurtig trådløs forbindelse.

Pixel 9 Pro XL kommer også med Bluetooth 5.3 og NFC, så du har adgang til nærmest alle de trådløse muligheder der er brug for. På USB-C har den USB 3.2, så også der rigeligt med hastighed ved kablede overførsler.

Google Pixel 9 Pro XL har fine antenner, og jeg har testet dem i en uges tid på TDC’s netværk i Nordjylland, og har haft god forbindelse og lyd. Lyden går klart igennem uanset om det er et WiFi eller LTE opkald.

Googles telefon og SMS (beskeder) app fungere rigtigt godt, og har i det hele taget været en rigtig god oplevelse.

 

Kamera på Pixel 9 Pro XL (foto: recordere.dk)

Kamera app kræver lidt tilvænning – Men i top, og det bedste lige nu.

Som jeg også skrev sidste år, så er kameraet på Google Pixel 9 Pro XL stjernen på telefonen, og selvom det nu får stærk konkurrence af både skærm, ydelse og batteritid, så er det stadig det stærkeste argument for at købe en Google Pixel smartphone.

Kamera app’en er fyldt med fede funktioner, og selvom det kræver lidt tilvænning at finde de mange funktioner i app’en, så bliver man så glad når man tager billeder og video med Google Pixel 9 Pro XL.

Pixel 9 Pro familien får du uanset om du vælger Pro eller Pro XL 50MP hovedkamera, 48MP telefoto og 48MP UltraWide. På begge modeller får du 42MP selfie-kamera på forsiden.

Du får 5 x optisk zoom, men det virker faktisk godt meget længere ud på distancen også.

Alle kameraer tager virkeligt gode billeder uanset om det er i dagslys eller i mørke, tager Google Pixel 9 Pro XL virkeligt gode billeder. Pixel 9 Pro familien har netop fået en topkarakter hos DXOmark.

Nedenfor kan du se eksempler på billeder og ovenfor video taget med Google Pixel 9 Pro XL.

Kamera på Google Pixel 9 Pro XL er klart godkendt, og stadig stjernen.

 

Konklusion

Google Pixel 9 Pro XL er virkeligt et flagskib på alle områder.

Du får et fantastisk kamera, en fantastisk batteritid og hurtig hardware, og så har du med Google Gemini Ai du kan bruge i det daglige. Uanset om det er til redigering af billeder, eller om det er til at sikre at du ikke bruge tid på opgaver som Ai’en kan løse lettere for dig.

Oven i det får du det perfekte samspil mellem hardware og software. Der er ingen tvivl om at Tensor G4 er optimeret til Android og de ting som Android kan, og det kan mærkes.

Men du kommer også til at betale for det, for Google har hævet priserne på alle modeller med mere end 1.000,- DKK.

Google Pixel 9 Pro XL
Konklusion
Du får et fantastisk kamera, en fantastisk batteritid og hurtig hardware, og så har du med Google Gemini Ai du kan bruge i det daglige. Uanset om det er til redigering af billeder, eller om det er til at sikre at du ikke bruge tid på opgaver som Ai’en kan løse lettere for dig.
Plus
Fantastisk kamera
Lækkert design
Imponerende batteritid
Rigtig god skærm
Minus
Savner Qi2 trådløs opladning
5
Karakter
Se dagspris her

Google Pixel 9 Pro XL ender på en top-karakter, og vi giver også en Topmodel pris, for det er virkeligt flagskibet på Android de andre skal slå.

 

Google Pixel 9 familien

Pris og levering

Google Pixel 9 Pro XL kommer på gaden den 22. august, og Pixel 9 Pro kommer den 9. september. Telefonerne kan købes direkte hos Google, eller hos flere danske teleselskaber og forhandlere.

Google Pixel 9 Pro:

Google Pixel 9 Pro XL

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.