Forside * Featured

TEST: Bowers & Wilkins Pi8 Wireless Earbuds

-

Vi har testet de nye Bowers & Wilkins Pi8 Wireless Earbuds, der kommer med fantastisk lyd og godkendt aktiv støjreduktion, og så kan du bruge etuiet med mini-jack, så du kan få trådløs lyd på enheder der ikke har det.

Det er ikke mange dage siden at Bowers & Wilkins lancerede deres Pi8 trådløse Earbuds, og vi har været så heldige at få dem til test lige efter lanceringen.

Bowers & Wilkins Pi8 kommer i farverne i Anthracite Black, Dove White, Jade Green og Midnight Blue fra slutningen af august til en pris på 2.999 kr. Modellen vi testede var de sorte, og det er også den farve jeg selv ville købe dem i, hvis jeg skulle ud og købe dem.

Annonce:

Vi har testet dem, og her er hvad vi synes om Bowers & Wilkins Pi8.

Bowers & Wilkins pi8 (foto: Bowers & Wilkins)
Bowers & Wilkins pi8 (foto: Bowers & Wilkins)

Bowers & Wilkins Pi8 – Design og funktioner

Bowers & Wilkins Pi8 kommer i en lille æske der udover øretelefonerne indeholder et etui med USB-C og trådløs Qi-opladning, og så har etuiet den feature, at du med et medfølgende mini-jack til USB-C kan bruge etuiet som transmitter fra f.eks. et anlæg der ikke har Bluetooth. Det fungerer let, og gør at du også kan bruge dem i et fly uden at skulle sidde med de håbløse hovedtelefoner som flyselskaberne udleverer.

Sammen med øretelefonerne får du også ekstra silikonepropper i størrelserne L, S og XS. Øretelefonerne har M størrelsen monteret fra fabrikken, og de passede fint i mine ører.

(Foto: recordere.dk)

Designet er super elegant på ørepropperne, og de passer perfekt i ørene. Bagsiden er beklædt med noget der ligner porcelæn, og så er der en ramme på siden, der ligesom smelter det hele sammen i et super elegant design.

Jeg ville dog ønske at Bowers & Wilkins havde givet etuiet lidt af det samme design som ørepropperne. Det ville have været frækt at etuiet havde samme porcelæn look på låget, men der ligner det bare 9 ud af 10 etuier.

Hver øreprop vejer 7 gram, og etuiet vejer 46 gram og måler 65 mm (b) x 29 mm (d) x 52 mm (h). Ørepropperne har en IP54 certificering.

Siden af ørepropperne har touch / tap kontrol, hvor du kan trykke en eller flere gange for at kontrollere nu/næste/pause og aktiv støjkontrol. Dette kan også sættes op i app’en.

Ørepropperne har også en sensor, der gør at de slukker for musikken når du tager dem ud. Det er iøvrigt en funktion du kan slå til eller fra i app’en.

Designet er klart godkendt

 

Bowers & Wilkins pi8 (foto: Bowers & Wilkins)
Bowers & Wilkins pi8 (foto: Bowers & Wilkins)

Hvordan lyder Bowers & Wilkins Pi8?

Bowers & Wilkins Pi8 kommer med en enkelt 12 mm Carbon Cone driver, som skal dække både bas, mellemtone og diskant. Og for at sige det kort, det gør den rigtigt godt. Men jeg ville også have været skuffet hvis en Bowers & Wilkins høretelefon ikke lød godt.

Lyden kommer via Bluetooth 5.4, og der er kompatibilitet med aptX Adaptive og aptX lossless kodeks samt de mere almindelige kodeks. Og hvis du er så heldig at have en smartphone eller enhed, der kan levere aptX lossless, kan du få 16-bit/44,1-kHz lossless-opløsning i CD-kvalitet via trådløs forbindelse. Oven i det kan du også forbinde til to enheder samtidigt

Den aktive støjreduktion virker ganske udemærket men du kan godt få bedre med f.eks. Sony WF-1000 serien. Men når det er sagt så er den rigeligt god til at blive brugt i både tog, bus og fly. Oven i det har Bowers & Wilkins Pi8 en Pass-Through funktion hvor stemmer kan komme igennem selvom du har aktiv støjreduktion slået til.

Jeg har testet Bowers & Wilkins Pi8 med alt fra dance musik til Andreas Vollenweider, og lige nu drøner Sabrina Carpenter Short n’ Sweet album i FLAC lossless på fuld hammer, og jeg har igennem hele testen haft EQ i neutral, og jeg må sige at lyden er både fyldig og god, selvom bassen godt kan blive for dominerende når jeg skruer for højt op. Lige nu har jeg lydstyrken på 75% og der lyder de bare super godt.

Det er ikke så længe siden jeg testede OnePlus Buds Pro 3 som koster lige over halvdelen af dem her, og her kan jeg godt høre forskel på hvor mere kontrol der er over diskanten på disse her. Men jeg skal skynde mig at sige, at jeg synes ikke at de lyder dobbelt så godt. Men helt klart mere ballanceret, men det havde jeg også forventet af B&W.

De indbyggede mikrofoner lyder godt ved telefon- og videoopkald.

Lyden er klart godkendt.

Bowers & Wilkins pi8 (foto: Bowers & Wilkins)
Bowers & Wilkins pi8 (foto: Bowers & Wilkins)

Batteriet giver op til 6,5 timer og med etui har du op til 20 timers lyd.

Bowers & Wilkins Pi8 kommer med op til 6,5 timers batteritid med ANC slået til, og det er flot. Personligt lå jeg mellem 5 – 5,5 timer ved normal lydstyrke. Og når de løber tør, kan du smide dem i etuiet et par gange, og så har du op til 20 timer samlet. En hurtig opladning på 15 minutter giver yderligere to timers brug.

Etuiet kan oplades med USB-C eller trådløs Qi opladning. Batteritiden er godkendt, men det skal den også være til den pris.

 

Bowers & Wilkins App (ill. B&W)
Bowers & Wilkins App (ill. B&W)

App til både Android og iOS – Men ikke noget at ringe hjem om

Bowers & Wilkins Pi8 bruger den samme app som andre B&W-produkter bruger, og der kan du sætte støjreduktion op, ligesom du kan opdatere firmwaren på hovedtelefonerne hvis der kommer en opdatering.

Du kan justere EQ, ligesom du kan fortælle hvad de forskellige touch funktioner på siden af øretelefonerne skal gøre.

 

App’en fungerer fint, men jeg kommer ikke til at bruge den særlig meget, fordi jeg helst vil betjene hovedtelefoner via musikapp’en eller via touch kontrollerne. Og så skal det lige siges, at det gør mig mere end ualmindeligt irriteret, at man skal oprettes som bruger for overhovedet at kunne komme ind i app’en.

 

Konklusion – Fantastisk Bowers & Wilkins lyd, men der skal også betales for den.

Bowers & Wilkins Pi8 leverer en fantastisk lyd. Men det skal de altså også til knap 3.000,- Du får fantastisk dynamisk lyd uanset om du ser video eller spiler musik. Du får også den fede kablet til trådløs feature, som gør du kan bruge dem i fly eller med andre enheder der ikke understøtter trådløs lyd.

Men til den pris er der mange forskellige modeller der kan vælges også, men når det er sagt, så er Bowers & Wilkins signaturlyd ikke at kimse af. Vi lander på 4,5 flotte stjerner. Det som trækker ned er det faktum at man stadig skal logge ind i deres app for at bruge den.

Bowers & Wilkins Pi8
Konklusion
Bowers & Wilkins Pi8 leverer en fantastisk lyd. Men det skal de altså også til knap 3.000,- Du får fantastisk dynamisk lyd uanset om du ser video eller spiler musik. Du får også den fede kablet til trådløs feature, som gør du kan bruge dem i fly eller med andre enheder der ikke understøtter trådløs lyd.
Plus
Virkelig god B&W lyd
Smart trådløs deling via mini-jack
God batteritid
Minus
App kræver stadig registrering for at bruges
4.5
Karakter
Se dagspris her

 

Pris og levering.

Bowers & Wilkins Pi8 kommer i farverne Anthracite Black, Dove White, Jade Green og Midnight Blue fra slutningen af august til en pris på 2.999 kr. Hovedtelefonerne sælges eksklusivt hos HiFi-Klubben.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.